Välieräennakko Classic-Tiikerit – ”Haastajan rooli sopii meille mainiosti”

Kuva: Jari Turunen

Tiikerit pudotti OLS:n puolivälierissä. Nyt on vastassa moninkertainen Suomen mestari Classic. Kuva: Jari Turunen

Naisten liigan toisessa välieräparissa kohtaavat Classic ja Tiikerit. Tuttuun tapaan Pääkallo.fi antaa oman arvionsa siitä, kumpi joukkueista etenee finaalipeleihin. Haastattelussa myös Tiikereiden päävalmentaja Jukka Kouvalainen.

Vastakkain ovat siis runkosarjan ykkönen ja vitonen. Viimeiset neljä Suomen mestaruutta voittanut Classic lähtee välieräsarjaan selvänä ennakkosuosikkina. Tiikerit kuitenkin osoitti jo puolivälierissä OLSia vastaan, että se on yllätysvalmis ja vantaalaisjoukkueen peli on mennyt alkukaudesta huomattavia askeleita eteenpäin.

Classic ja Tiikerit kohtasivat myös kaksi vuotta sitten välierävaiheessa. Tuolloin tamperelaiset eivät antaneet Tiikereille mitään mahdollisuuksia, vaan marssivat vakuuttavasti finaaliin otteluvoitoin 3-0. Kaikki kolme peliä menivät Classicille selvin numeroin.

Myös joukkueiden tämän kauden keskinäiset kohtaamiset menivät selvästi Classicille. Lokakuun lopulla Tikkurilassa kotijoukkue joutui nöyrtymään tamperelaisille lukemin 1-6. Runkosarjan viimeisellä kierroksella Classic oli kotonaan vahvempi maalein 10-4. Kun tähän lisätään vielä Classicin 10-2-voitto Tiikereistä harjoitusottelussa ennen kauden alkua, niin ennakkosuosikista ei liene epäselvää välieräsarjassa.

Kun vertaa näiden kahden joukkueen pelaajamateriaalia, niin lopputulema on sama kuin toisessa välieräparissa. Tiikerit pärjää hyvin vertailussa Classicille, kun puhutaan maalivahti- ja puolustusosastosta. Mutta ratkaiseva ero syntyy hyökkääjissä. Kun Tiikereillä on heittää vain yksi nimi (Elina Enlund) maan kärkihyökkääjistä puhuttaessa, niin Classicilta niitä löytyy kaksi ketjullista. Juuri tähän kohtaan välieräsarja tulee myös ratkeamaan.

Runkosarjan tilastoista löytyy yksi melkoinen kummajainen ja se on Tiikereiden ylivoimapelaaminen. Melko harvoin välieriin edennyt joukkue on ollut ylivoimapelaamisessa liigan toiseksi huonoin joukkue. Vastaavasti alivoimapelaamisessa Tiikerit on aivan liigan eliittiä.

Seuraa heitä: Nina Rantala (Classic) ja Elina Enlund (Tiikerit)
Arvio: Classic finaaliin otteluvoitoin 3-1.

Tässä Tiikereiden päävalmentajan Jukka Kouvalaisen mietteet ennen välieräsarjan käynnistymistä.

Välierissä teitä vastaan asettuu moninkertainen Suomen mestari Classic. Mitä mietteitä se herättää Tiikeri-valmennuksessa?
– Haaste on kova, mutta ei missään tapauksessa ylitsepääsemätön. Omia vahvuuksia on painotettava. Mielestäni selkeän haastajan paikka sopii meille mainiosti.

Tunnet varmaan hyvin Classicin pelaajat ja pelitavan. Löytyykö sieltä mitään heikkouksia?
– Classic on liigan kestomenestyjä. Olemme tarkkailleet ja tulemme jonkin verran tietysti myös jatkossa vastustajan peliä tarkkailemaan, mutta emme sen enempää kuin aikaisempaan sarjaan. Luotto omaan tekemiseen on kova.

Oletko ollut tyytyväinen joukkueesi pelilliseen kehitykseen kauden alusta tähän saakka?
– Kokonaisuuteen olen tyytyväinen. Joukkue on ollut juuri niin kurinalainen kuin olen toivonutkin.

Mitkä asiat tulevat ratkaisemaan teidän ja Classicin välisen välieräsarjan?
– Classic on mättänyt kaudella ja Koovee-sarjassa hirvittävän määrän maaleja ja tietysti tavoitteemme on pitää vastustaja pienissä maalimäärissä.

Käydäänkö näissä playoff-peleissä myös vastustajien valmentajien kanssa kovaa vääntöä ottelusarjan aikana?
– Vedän pelit 110% lasissa ja välillä tietysti räväkkyys korostuu, mutta en usko, että Irina Peltolan kanssa huutokilpailuun lähden.

Heitä yksi ”jokerikortti” hihastasi joukkueesi pelaajistosta, joka tulee yllättämään positiivisesti välieräsarjassa?
Joukkueessa on noussut valtava määrä potentiaalia ja on vaikea nimetä ”jokerikorttia” mutta nuorten maajoukkueen kapteeni Laura Manninen on parantanut peliään kauden myötä huikeasti.

Veikkauksesi välieräsarjasta, kumpi joukkue finaaliin ja montako ottelua pelataan?
– Mennään peli kerrallaan ja voitto kerrallaaan.