Video: Miten tästä tilanteesta voi vielä saada pallon tolppaan?

Kuva: TV4

Kuva: TV4

Dalen otti maanantaina maukkaan voiton Pixbosta Ruotsin Superliigassa lukemin 8-4. Ottelusta on nyt tarjolla maalikooste.

Dalen-Pixbo oli Superliigan maanantain tv-peli. Ottelun ehkä hämmentävimmästä suorituksesta vastasi ensimmäisessä erässä Peder Boden. Dalen-hyökkääjä harhautti rankkarissaan Pixbo-vahti Jon Hedlundin täysin kahville. Tyhjästä maalista Boden onnistui kuitenkin kiskaisemaan pallon tolppaan.

Ottelun tehopelaaja oli Dalenin norjalaishyökkääjä Ketil Kronberg, joka nakutti tehot 2+2. Bodenin oudon rankkarin, Kronbergin tehot ja Dalenin voiton näki paikan päällä Gammlia Arenalla 2 017 katsojaa.

Ottelun tilastot voi katsoa tuosta ja maalikoosteen tuosta alta.

Highlights%20Dalen-Pixbo

8 comments

  1. Ruotsissa pelataan kyllä superpassiivista puolustuspeliä. Ei ihme, että Suomi on painellut ohi.

  2. Siis todella huonon näköstä. Noi maalithan tuli suurin osa jostain käsittämättömistä virheistä. Mitä yleensä enää tekee jotku c-junnut! Tilaa jokapuolella..

  3. Miksi tuo matto oli tuon värinen? Eikös liigan tv-peleissä se ole yleinsä aina musta?

  4. Voikun Suomessakin olisi tuollaisia halleja. Kunnon katsomot jonne mahtuu istumaankin. Jos Suomessa olisi edes toinen puoli tuosta katsomosta niin halli olisi iso. Katsojiakin voisi ilmestyä paikalle, kun istumapaikkojakin löytyy melko varmasti. Toivottavasti tuollaisia halleja tulisi Suomeenkin. Laji voisi kasvaa/kehittyä tuollaisten puitteiden avulla. Tiedän ongelmana raha, mutta rahaa voisi tulla lajiin katsojalukujen avulla.

  5. Tampere Areena on kohtuu lähellä ja kyllä siellä yleisöäkin käy. Vapaalipuilla on kyllä varmaan aika suuri osa… Mutta kuitenkin! Eihän sen hallin tarvitse olla pelkän salibandyn käytössä, jos matseihin saa puitteet kuntoon.

  6. Miettikää milloin Ruotsin Superliigassa Aik ja Warberg ovat olleet sijoilla 9 ja 10. Aika uskomaton saavutus sinänsä.

  7. Itsekin olen ihmetellyt miten tuolla ruotsissa on noin paljon hyviä halleja. Suomessakin tuollaisilla puitteilla laji kasvaisi, esim. classic.

  8. Ruotsissa käsipallo on ollut maan kärkilajeja 1960-luvulta lähtien. Ruotsi oli mukana perustamassa kansainvälistä käsipalloliittoa 1946 yhdessä Tanskan kanssa. Ruotsissa on tästä eteenpäin ollut lähtökohtana rakentaa liikuntahallit ja koulujen liikuntasalit niin isoiksi että siellä pystyy pelaamaan käsipalloa. Tämä tarkoittaa sitä että siellä pystyy pelaamaan hyvin myös salibandyä.

    Suomessa koulujen liikuntasalien koolle on asetettu 1970-luvulla maksimi neliökoko 600m2. Täysikokoisen salibandykentän koko on 800m2. Tämä vanha päätös vaikuttaa nyt todella negatiivisesti salibandyn olosuhteisiin. Ruotsissa kun salibandyä pystyy pelaamaan lähes joka koululla, hyvänä esimerkkinä Storvreta Cup, missä pienellä alueella kymmeniä pelikelpoisia paikkoja.