Warbergille arvokas voitto, Storvretalle runkosarjan voitto

Suomessa runkosarjapelit ovat päättyneet ja puolivälieräparitkin on ehditty arpoa. Ruotsissa puolestaan väännetään vielä runkosarjan viimeisiä pelejä. Suurin huomio kohdistuu pudotuspeliviivan tuntumaan.

Warberg otti maanantaina Ruotsin Superliigan ainoassa ottelussa arvokkaan 6-5-voiton kärkijoukkue Falunista. Warbergin sankari oli tehot 2+2 nakuttanut Magnus Svensson. Voitosta huolimatta menestymään tottunut Warberg on edelleen viivan alapuolella.

Warbergin tavoin myös toinen takavuosien menestysjoukkue AIK roikkuu viivan alapuolella. Maanantain jälkeen Warberg on sarjassa kymmenentänä 32 pisteellään. AIK on samoissa pisteissä paremmalla maalierolla yhdeksäntenä. Viimeisissä pudotuspelipaikoissa ovat toistaiseksi kiinni Tyresö (34 pistettä) ja Linköping (35).

Superliigan runkosarjaa on pelaamatta kaksi kierrosta. Voitosta saa kolme pistettä, joten on jopa mahdollista, että sekä Warberg että AIK ponnistaa vielä kevään ratkaisupeleihin.

Falunin tappio Warbergille varmisti Stovretalle runkosarjan voiton. Sarjakakkosena olevalla Falunilla ei ole enää edes teoreettista mahdollisuutta nousta Mika Kohosen ja Hannes Öhmanin joukkueen ohi.

Jännitettävää riittää vielä myös sarjan tyvipäässä. Superliigan 14 joukkueen sarjasysteemi on julma, sillä kaksi viimeistä putoaa suoraan. Jumbona oleva Sirius on jo varmistanut putoamisensa, mutta toinen lähtijä on vielä auki. Heikoimmilla on tällä hetkellä Umeå, joka on jäänyt kolme pistettä Jönköpingsistä ja neljä pistettä Mullsjöstä.

Superliigan tilastoja voi katsella tuolta.

One comment

  1. Umeå? Itselläni on hämärä muistikuva, että kyseisen seuran kotikentällä pelattaisiin ensi kauden champions cup? Mitä jos tippuisi`?