Wettervik lopettaa – Kooveella kasassa jo 19 pelaajasopimusta

Kuva: Mikko Hyvärinen

Kuva: Mikko Hyvärinen

Kooveen allekirjoitettua jatkosopimuksen päävalmentaja Arto Riihimäen kanssa myös joukkueen rungon rakentaminen seuraavalle kaudelle on edennyt. Tilanne näyttää tällä hetkellä hyvältä, sillä kasassa on 19 pelaajasopimusta.

Kooveen tiedotteen mukaan seuran strategiana on rakentaa menestyvää joukkuetta askel kerrallaan sekä nostaa omia junioreja ja lupaavia nuoria pelaajia Salibandyliigaan.

Kooveen joukkue Salibandyliigassa kaudella 2012-2013 rakentuu vahvasti tämän kauden joukkueen varaan. Puolustuksessa jatkavat runkopelaajat Tapio Kinnunen, Lauri Hannelius, Valtteri Sainio ja Eemeli Salin sekä hyökkäyksen rungon muodostava ykkösketju Lahtinen-Kotilainen-Immonen. Isoon rooliin noussut Joni Järviö jatkaa Kooveen maalinsuulla.

– Tälle kaudelle nostimme edustusjoukkueeseemme rohkeasti nuoria pelaajia ja tällä linjalla on tarkoitus jatkaa. Seuran pelitapaa on yhtenäistetty ja niinpä omat kasvatit pystyvät jatkossakin ottamaan isoakin vastuuta liigajoukkueessamme, parhaana esimerkkinä Mikko Immonen, Kooveen valmennuspäällikkö Hannu Santanen kommentoi.

Tämän kauden joukkueesta tiedetään kahden runkopelaajan lopettavan uransa pääsarjatasolla ja pelaavan viimeisen runkosarjapelinsä tulevana perjantaina Kooveen kohdatessa SSV:n Kaukajärvellä. Vesa Wettervik ja Olli Tuomarla tulevat varmuudella lopettamaan pitkän liigauransa tähän kauteen.

– Tilanne on tässä vaiheessa kautta erittäin hyvä. Luonnollisesti keskitymme nyt pudotuspeleihin ja pyrimme menemään mahdollisimman pitkälle. Muutaman oman pelaajan kanssa vielä neuvottelut jatkuu ja tulemme hakemaan joukkueeseen kohdennettuja täydennyksiä muualta. Julkistamme uusia sopimuksia, kun ne saadaan kasaan kauden päätyttyä, Santanen sanoo.

Kooveen sopimuspelaajat kaudella 2012-2013:

Maalivahti:
Joni Järviö

Puolustus:
Nico Andersson
Lauri Hannelius
Kimmo Kontiainen
Tapio Kinnunen
Petri Melonen
Eemeli Salin
Valtteri Sainio

Hyökkäys:
Aki Hietanen
Petteri Hulkko
Mikko Immonen
Paul Kotilainen
Marko Lahtinen
Miro Lehtinen
Jussi Luoma
Eero Myllykangas
Henri Mäenpää
Mikko Stenfors
Lassi Ylisiurunen

12 comments

  1. Sladky ei ilmeisesti ole saamassa jatkoa. Mitähän Pöllö meinaa? Onko enää motia pääsarjatasolle vai onko tarjottu edes sopparia?

  2. salminen, nuori joukkue??? huhut vieny pöllöä ropoon mutta jos ropo putoo kolmoseen niin kiinnostaako se enää vaikka kuinka jäähdyttelisi…

  3. Onhan tässä Tampereen kupeessa näitä kakkosdivarijengejä ensi kaudellakin useampia. Pirkat, Piru, Soittorasia ja mitä muita…

  4. Minkäs joukkueen passo peltola tyhjääkään sitten tänä vuonna?

  5. Ei taida monessa jengissä olla tarpeeks starboja. SPV? ja sitten Mika Kohosen vois kalastella… 😉

  6. Hienostihan Hannu ja taustajoukot ovat asiat hoitaneet.
    Tunnen Santasen loora-ajoiltani.
    KooVeen linja on juuri oikea.
    Pelipaikoista on tapeltava treeneissä.
    Niin pelaat, kuin harjoitteletkin.
    Nuorta nälkäistä sälliä tilalle vaan, jos alkaa tossu liikaa painaa.

  7. Kilpailutilanne on ihan hienoa jargonia,joka tuskin toteutuu missään salibandyjoukkueessa.Valmentajilla on molemmissa ääripäissä pelaajia joiden kohdalla yliviivataan tekemistä tai tekemättä jättämistä tarpeen mukaan.Joillakin pelaajilla ei riitä mitkään reenimäärät tai testitulokset,ja sisäpiirin miehet tulevat ykkös-ja kakkosketjuun jopa viikkojen poissaolon jälkeen.Toimittaja kysyi muinoin Hannu Jortikalta että pelaako illan pelissä pitkään poissaollut tähtipelaaja.Jortsu vastas aika tiukasti ettei tässä porukassa tulla noin vaan kylmiltään pelaavaan ryhmään,oli nimi selässä mikä tahansa.Säbässä on menty paljon vuosien varrella eteenpäin,mutta amatöörimäisyys paistaa läpi esim. juuri peluutus asioissa,valmentajilla ei riitä muna laittaa ”nimiä” penkin päähän vaikka olisi aihetta.