Wirmo vei ratkaisun Mynämäelle – ottelusarjassa hurjia yleisömääriä

SBS Wirmon ja FBC Turun taistelu kakkosen länsilohkossa huipentuu kolmanteen ja ratkaisevaan otteluun ensi lauantaina Mynämäellä. Wirmo kävi kuittaamassa kotitappionsa tiistaina Turussa osumin 5-8.

– Huikea esitys jätkiltä tähän saumaan. Nostimme tasoa ensimmäisestä pelistä merkittävästi. Jokainen pelaaja täytti ruutunsa, tuumi Wirmon päävalmentaja Petri Seppinen ääni käheänä.

– Lauantaina on sitten Mynämäellä The Tapahtuma. Siellä pienen kylän väki tulee täyttämään HaNi-hallin äärimmilleen. Viimeksi siellä oli yli 400 katsojaa, mutta tuskin jää nyt siihen.

Peli alkaa lauantaina 17.3. klo 19. Ennakkolippuja ei myydä. Lipunmyynti hallilla aloitetaan 17.45.

FBC Turun kotiareena oli tiistain pelissä loppuunmyyty. Väkimääräksi kuulutettiin 315, melko tarkkaan juuri se mitä palotarkastaja sallii.

Mynämäestä oli paikalla bussilastillinen Wirmon faneja. Yhdessä kotijoukkueen kannattajien kanssa he saivat halliin aikaan uskomattoman kovan metelin ja hienon tunnelman.

– Tietenkin harmittaa älyttömästi, että hävittiin, mutta olihan tämä tapahtumana ikimuistoinen, mietiskeli FBC Turun manageri Antti Vääri matsin jälkeen.

– Tänään ei oikein ollut onnikaan matkassa. Ykkösketjumme ei ollut ihan niin terävä kuin Mynämäessä, kommentoi puolestaan FBC-valmentaja Peter Ruohomäki.

Nuorisokaartiaan Ruohomäki kehui. 16-vuotias Sami Tuominen teki jälleen kaksi komeaa maalia.

– Nyt näyttää siltä, että junnut lauantaina poissa. Heillä on silloin a-junnujen matseja, Ruohomäki harmitteli.

Seppinen halusi vielä erikseen kiittää pelaajien lisäksi myös Wirmon faneja.

– Ihan uskomatonta nähdä ja kuulla, miten tuo porukka oli tullut halliin huutamaan, rummuttamaan ja kannustamaan meitä. Se antoi valtavasti energiaa. Hattu päästä ja nöyrin pokkkaus teille kaikille, olette aivan mahtavia.

9 comments

  1. Miksiköhän tätä lohkojen sisäistä pleijaria ei ole muissa lohkoissa? Uskomattomia yleisömääriä kakkosen tasolle on tosiaan ollut tässä sarjassa sekä myös SalPa-Pyövelit-sarjassa.

    Liitto saa aina kaikesta sapiskaa ja marinaa, mutta tuntuu tää uudistus toimivan. Länsirannikolla seurat ovat toivoneet, että ensi kaudella nää pelataan paras viidestä-systeemillä. ei huono sekään.

  2. Huh huh, mkä peli eilen, uskomaton, mutta jännä voitto, kiitos Wirmon pojille ja tietenkin Seppisen Petrille, taidokasta ja oikeeta pelin lukua, loistavaa ;=)

    Lauantaina THE TAPAHTUMA Hani Hallissa ja jälkipelit tietenkin THE CASSUSSA, ensin hallille ja sit kaikki jälkipeleihin The Cassuun…

  3. tälläset pelit pitäis siirtää jo HK-arenalle, keräis muuten paremmat yleisö määrät, kun esim veikkausliiga

  4. Ei, ei, ei näitä HK Areenalle! Ei ikinä! Hirrrveä, puistattava ajatuskin!

  5. Jerballe

    Ymmärtääkseni tämä play off -juttu kakkosessa on Länsirannikolla kokeilussa. Rauman Salba on ymmärtääkseni idean ”isä”. Sieltä lähdettiin viemään liittoon toivetta play off -mallista, koska yksittäisellä runkosarjan ottelulla oli aikaisempina vuosina ollut karsintapaikkaa ajatellen vähän turhan suuri merkitys. Play off -systeemillä pyrittiin vaikuttamaan myös siihen, että kauden loppuun asti säilyisi panosta useammalla joukkueella.

    Mielestäni todella onnistunut kokeilu ja toivoisin ehdottomasti laajennusta ja asian kehittämistä tulevina kausina.

    Kakkosessa kärjen ja pohjan erot ovat usein olleet niin suuria, että todellista, jokainen voi voittaa jokaisen asetelmaa ei synny. Sitten jos sattuu tällaista heikompaa vastaan joukkueeseen esimerkiksi flunssa-aalto tai armeija vie ison osan pelaajista, niin häviämällä tällaisen pelin voit alkaa kuopata toiveesi karsintapaikasta.

  6. Tämä uusi käytäntö, oli sen isä tai äiti sitten kuka tahansa, on aivan loistava. Paikalliset playoff-pelit ovat parasta mitä länsirannikon salibandyssa on aikoihin tapahtunut. Yleisö syttyy, joukkueet syttyvät, kansa virtaa katsomoihin, paikallinen media kiinnostuu – kaikki voittavat.

    Ihme on, ellei tule muihinkin lohkoihin ensi kaudella. Onhan se huikeaa, että kakkosdivarin salibandypeleissä on satoja katsojia ja meno tuollaista. Nämä ovat paikalliselle väelle isoja asioita, paljon isompia kuin lätkän SM-liiga, esimerkiksi.

  7. Pelkän numeerisen yleisömäärän lisäksi on olennaista, että hallit (HaNi ja Sport Garden, varsinkin) ovat sopivan AHTAITA tällaisiin spektaakkeleihin eli TÄYNNÄ (muutama vapaa paikka HaNi’ssa ekassa pelissä oli sekaannuksesta johtuva työtapaturma, eikä taatusti toistu lauantaina!). Täytyy TIIVISTÄÄ! Ja kun laidat ryskyy, niin pelaajat LENTÄÄ KATSOJAN SYLIIN.