”Ahosen suunnitelma toimi kuin junan vessa kolmannen erän alkuun asti”

Jani Hakkaraisen mukaan Rein Kiven ilmaveivimaali kolmannessa erässä oli toisen finaalin käännekohta. Kuva: Salibandyliiga

SPV tasoitti sunnuntaina miesten Salibandyliigan finaalisarjan tilanteeseen 1-1. Voitto irtosi huikean loppukirin ja Tuukka Kivirannan hienon pelivireen takia. Mutta mitä voiton taustalla oli? Miten SSV ja SPV pelasivat? Sen kertoo salibandyanalyytikko Jani Hakkarainen tuoreessa Pääkallo-bloggauksessaan.

Hakkarainen toteaa, että pelin käännekohta oli Rein Kiven tekemä ilmaveivimaali kolmannessa erässä. Osuman jälkeen SPV:n peli vapautui.

– Ahosen suunnitelma toimi kuin junan vessa aina kolmannen erän alkupuolelle asti. Veljeskunta riisui Peliveljet täysin aseista. SPV ei päässyt kääntämään peliä juurikaan nopeasti, koska vain kolmoskenttä hölmöili SSV:llä pallon kanssa. Jos seinäjokiset yrittivät kääntää pelin pikaisesti, mestareiden viisikon puolustusvalmius oli hyökkäyspelin peruina hyvä ja pallolliseen luotiin heti paine, Hakkarainen kirjoittaa.

Lue Hakkaraisen analyysi kokonaisuudessaan: Kiven ilmaveivimaali vapautti SPV:n