Naiset

Classic vai SB-Pro Suomen mestariksi? Näin liigavalmentajat vastasivat

05.04.
2012
Naiset

Taistelu mestaruudesta käynnistyy lauantaina. Kuva: Mikko Hyvärinen

Naisten finaalisarja käynnistyy lauantaina Tampereella. Pääkallo.fi esitti kaikille naisten liigavalmentajille yksinkertaisen kysymyksen: Voittaako Suomen mestaruuden tällä kaudella Classic vai SB-Pro? Kyselyn tulos oli mykistävä.

Mutta ennen kuin mennään liigavalmentajien kyselyn tuloksiin, niin kerrataanpa hieman lähtökohtia naisten finaalisarjaan. Classic ja SB-Pro kohtasivat myös kaksi vuotta sitten finaaleissa ja tuolloin Classic vei mestaruuden selvästi otteluvoitoin 3-0. Noista kolmesta ottelusta yksi venyi rangaistuslaukauskisaan saakka. Muut kamppailut menivät Classicille 7-1 ja 3-1.

Classic on voittanut neljä viimeistä Suomen mestaruutta putkeen. SB-Pro on ollut puolestaan mitaleilla kaksi viimeistä kautta. Tämän kauden kaikki kolme kohtaamista ovat olleet todella tiukkoja. Runkosarjassa Classic voitti molemmat kohtaamiset, sillä tamperelaiset hakivat Hyvinkäältä 5-4-vierasvoiton ja Tampereella Classic voitti jatkoajalla 6-5-lukemin. Mutta tähän asti kauden tärkeimmän koitoksen eli Suomen Cupin finaalin SB-Pro vei Tampereella nimiinsä 5-4.

Odotettavissa on erittäin tasainen ja jännittävä finaalisarja näiden kahden joukkueen kesken, sillä marginaalit ovat todella pienet. Viisi finaaliottelua ei olisi mikään yllätys, vaan jopa melko todennäköinen. Tässä muutamia avainkysymyksiä, jotka tulevat ratkaisemaan Suomen mestaruuden. Nouseeko Classicin maalivahtipeli finaalisarjassa SB-Pron Laura Loisan tasolle? Pystyykö Classic vastaamaan SB-Pron kovatempoiseen ja fyysiseen peliin? Miten SB-Pro saa pysäytettyä Classicin pelätyn ketjun Rantala-Luomaniemi-Alanko? Pystyykö kokenut Classicin kapteeni Katriina Saarinen nostamaan vielä omaa tasoaan finaalisarjassa? Mikä tulee olemaan finaalisarjan tuomarilinja fyysisyyden suhteen?

Ja sitten niihin liigavalmentajien veikkauksiin tulevasta mestarista. Pääkallo.fi lähetti kyselyn jokaiselle liigavalmentajalle pois lukien finaalissa pelaavien joukkueiden valmentajat ja lähes jokainen lähetti vastauksensa. Tulos oli mykistävä, sillä yhdeksän annettua ääntä jakautuivat seuraavasti: SB-Pro 8 ja Classic 1. Liigavalmentajien keskuudessa vallitsee siis lähes täydellinen yksimielisyys siitä, että Classicin mestaruusputki katkeaa tällä kaudella. Alla kyselyn tulokset.

Tuleva mestari on SB-Pro:
Jukka Kouvalainen (Tiikerit)
Lasse Kurronen (NST)
Esa Partanen (OLS)
Juha Hirvonen (Happee)
Kurre Ståhlberg (M-Team)
Markku Rantala (Erä III)
Ari Haapalainen (PSS)
Jani Perkonmäki (Koovee)

Tuleva mestari on Classic:
Anssi Pietilä (SPV)

Avatar
Jarkko Hannuksela