Ex-liigamaalivahti FoSun päävalmentajaksi

FoSun uusi päävalmentaja on nimetty. Forssalaisjoukkuetta luotsaa ensi kaudella ex-liigamaalivahti Kimmo Kautio.

Kolmekymppinen Kautio on toiminut urallaan valmentajana Nokian Palloseurassa, SBS Soittorasiassa, Pirkkalan Pirkoissa ja SC Topissa. Hattulalaisen Kaution oma pelitausta maalivahtina koostuu Rewandersin, Pekolan Iskun, FT Trackersin, Loviisan Torin ja Seinäjoen Peliveljien riveistä, jossa hän pelasi Salibandyliigaa kaudella 2006-2007.

– Hyvillä mielin tulen tänne, mitäpä tähän voisi muuta sanoa. Halusin päästä eteenpäin valmentajaurallani. Olen toiminut useamman kauden 2. divisioonajoukkueen valmentajana ja mietin jo välikauden pitämistä. Sitten kun tuli tämä tilaisuus, niin sain taas uutta kipinää. Olen pelaajalähtöinen valmentaja, sillä kaikki kuitenkin lähtee jätkistä kentällä, Kautio toteaa FoSun sivuilla.

Managerin tehtävät jo lähes kokonaan Pasi Väreelle delegoineen Jukka Rantasen mukaan FoSu neuvotteli ensin joukkueen nousukarsinnan kynnykselle luotsanneen Tomi Sirenin kanssa.

– Siren ei kuitenkaan pystynyt sitoutumaan tehtävään niin hyvin kuin olisi tarvinnut, Rantanen kertoo.

Ensi kauden joukkueen kokoaminen on vasta alussa, mutta Rantanen on luottavainen siihen, että FoSu saa kilpailukykyisen ryhmän Kaution valmennettavaksi.

– Vain kaksi pelaajaa on ilmoittanut lähtevänsä, Rantanen sanoo viitaten Teemu Aaltosen ja Juha Laitilaan.

34 comments

  1. Se on fosu edessä putoaminen. Kaution meriitit taitaa olla nopsin,soittorasian ja topin tiputtaminen pykälää alemmas. Way to go Forssa.

  2. Ex-liigastatuksen saa näemmä kolmella pelatulla ottelulla, näitä ex-liigoja alkaakin siis tällä ajatusmallilla löytyä useita satoja Suomen maalta.

    Kuten totuudenmukaisesti ensimmäisessä kommentissa kerrotaan tippuminen sarjatasoa alemmas on Kuutiolla ollut enemmänkin tapa kuin poikkeus, joten Vorssassa saadaan tehdä töitä rankalla kädellä ettei tämä naapurin pikku runoilijapoika saa palettia täysin sekaisin kuten aikaisemmissa ”työpaikoissaan”. Vedonlyöntiä pystyyn millon mono heilahtaa!

  3. Joo ja eipä saanut Kautio ”vakinousukarsija” – Pirkkojakaan selvästi vahventuneella joukkueella karsintoihin asti. Siinä sitä näyttöjä viimeajoilta. TOP:kin taisi olla vasta 2div –> 3div pudonnut eikä heikentenyt, niin sama ralli jatkui

  4. Pari nopeaa vilkaisua liiton sivuille kertoo, että Nops ja Soittorasiahan putosi kakkosesta samalla kaudella 2009-2010. Valmensiko Kautio siis tosiaan kahta kakkosen jengiä samaan aikaan? Onko sellainen edes mahdollista? Pirkathan paransi tällä kaudella sijoitusta pykälällä edelliskaudesta.

    SC Top on putoillut sarjasta joka kausi ja montako kertaa siellä on noustu kabineteissa kakkoseen? Tällä kaudella Riihimäki kävi putoamassa vaihteeksi Laakan nimellä kakkosesta.

    Miten se nyt menikään? Joukkue häviää valmentajan takia ja voittaa valmentajasta huolimatta?

  5. Näiden kehujen myötä on mukava aloittaa pesti Fosussa..Onnea Kautio kuitenkin.

  6. …kyllä Pirkkojen parantaa huomattavasti enemmän ottaen huomioon tulleet vahvistukset. Kun kerran valmentajaosastokin vahvistui merkittävästi. Ja onhan se toki meriitti ottaa divariin karsinut joukkue (Soittorasia) haltuun ja heti seuraavalla kaudella pudottaa joukkue sarjaporrasta alaspäin.

  7. Oikeasti Kaution tehtävää helpottaa Laitilan lähtö. Joo tekee pinnoja mutta tekee myös mitä haluaa harjoittelun osalta ja sitoutuminen sitäsuntätä. Aaltonen kova menetys mutta Kautiolla on aidosti hyvää yritystä.

  8. yritys kymppi, toteutus nolla on tainnut olla Kimmon laulu aikaisempinakin vuonna.

  9. ”Oikeasti Kaution tehtävää helpottaa Laitilan lähtö. Joo tekee pinnoja mutta tekee myös mitä haluaa harjoittelun osalta ja sitoutuminen sitäsuntätä.”

    Mutta Kautiohan mainostaa itseään nimenomaan pelaajalähtöisenä valmentajana. Eli saa tehdä mitä haluaa, kunhan tekee tulosta. Eikös Laitila putoa nimenomaan tähän kategoriaan?

    ”Kaikki kuitenkin lähtee jätkistä kentällä” Eli jos tulosta tulee, niin mikäs siinä valmentaessa. Tällöinhän valmentaja voi keskittyä huonompien kehittämiseen

  10. FoSun tilannehan näyttää hyvältä! Sooloilija lähti sopivammalle sarjatasolle ja selvästi peräsimessä on ensi kaudella periksiantamaton kaveri, joka ei tästä paskan määrästä päätellen ole ainakaan turhia mielistellyt…

  11. Juu, nimenomaan näin!! Rautanen ammattilainen, joka ei mielistele ketään, H.Jortikan ja R.Summasen risteymä! Pelle Hermannin auktoriteetti katoaa elokuussa ensimmäisen syystuulen mukana kun lastentarhametodit otetaan käyttöön ja piiperrys alkaa.

    Vanhasta viisastuneena ostakaa vorssalaiset Kuutiolle tervetuliaislahjaksi megafoni niin ei tarvi opetella lukemaan aivoituksia huulilta.

  12. Aattelin pistää kyseisestä kaverista jotain positiivista näiden negatiivisten viestien perään. Harmi vaan ettei mitään positiivista tullut mieleen. 😐

  13. megafonin ennen kannattaa fosun investoida kynään ja muistioon, että pelin aikana mieleen tulleet runot saa kirjoitettua. Muuta feediä kun ei pelin aikana tule.

  14. Ihmisenä ei valittamista, mukava kaveri kaikinpuolin, mutta jos ei osaa valmentaa niin sitten ei vaan kylmästi osaa. Omistaa hienot takukirjat mutta ei saa ajettua asiaansa läpi. Tämä näkyy että yksilöt henk.koht osaamisellaan ovat ajaneet edeltäviä joukkueita eteenpäin, ensimmäisten tapausten kohdalla heikolla menestyksellä. Pirkkojen materiaalilla olisi kuitenkin pitänyt haastaa O2-JKL taisteluun sarjan kärkipaikasta joten siihen nähden floppaus. Olisi hyvä kakkosvalmentaja taustapiruilemassa mutta ei asiaa oikeastaan minkään seuran nokkamieheksi, valitettavasti hänen itsensä puolesta.

  15. Top on tosiaan pallotellut kakkosen ja kolmosen väliä, millon kabinettien tai muiden reittien kautta. Kautio saapui Topin ruoriin kolmosdivariin kun Top oli edelliskaudella tippunut kakkosesta ja sarjaporras vaihtui taas keväällä, tällä kertaa neloseen. Kuinka moni valmentaja on saanut kesken kauden kenkää kolmosdivari jengistä?

  16. Topin kausi vedettiin tappiin asti ja sen on ainoa, jota olen ollut kokemassa. Soittorasiasta tuli monon kuva, kun oli vielä aika monta peliä jäljellä. Kolme kautta myös pysytty vahvasti sarjassa ja sekin on kai sitten jo jonkunlainen tapa, jos on tuo putoaminenkin. Ei mulla muuta. Jatkakaa suolausta. 😀

  17. Eikös osoita jo jotakin kun kaveri käy täällä nostamassa omaa statustaan. Top:n aikana teki raportit, jossa aina haukkui ensin tuomarit ja sen jälkeen omat pelurit. Ja kun tämä ei riittänyt niin kävi vielä kommentoimassa pelaajien FB sivuilla tapahtumia. Hauskaahan tätä oli seurata pelaajana, kuten myös treenejä joita KK nimesi melkoisen omaperäisesti.

    KK:n on vaan mahdoton ansaita pelaajien luottamusta ja sen tulevat huomaamaan Fosun porukka jo kesätreeneissä.

  18. Soittele mulle, niin tarjoon pari olutta, otetaan vaikka erä hold’emiä ja jutellaan jos on jotain hampaankolossa, niin ei tarvi täällä itkeä monilla eri nimimerkeillä. 🙂

  19. Kautio puhui välivuodesta, mutta ilmeisesti ehti ennen Fosua tarjoamaan itseään jo ainakin Ilvekselle ja jos vanhat merkit paikkansa pitävät niin myös monelle muulle. Eli johtuiko välivuosi puheet siitä, että hommia ei yksinkertaisesti ollut tarjolla?

  20. Eihän kukaan oikeasti voi saada potkuja 3-divarissa???
    No Tsemppiä valmentajalle uuteen kauteen uudessa seurassa. Selkäänpuukottajia ainakin täältä löytyy.

  21. Kautio on ehtiny pilaan jo oman kautensa ja auktoriteettinsä kommentoimalla täällä näitä juttuja! Mitä luulette miltä tää näyttää FOSUN pelaajien silmissä kun KK käy täällä ”puolustamassa” itseään! Täysin amatöörimaista ja tämä todistaa ettei miehen pää kestä edes tällaista kritiikkiä…

  22. Jos joku haluaa pelata hyvin, niin tuskin nämä kirjoitukset vaikuttaa mihinkään. Jos joukkueessa halutaan tarttua ja itkeä joka asiasta, niin ehkä sitten vaikuttaa. En tunne tapaukseen liittyviä henkilöitä niin en osaa sanoa, mutta kyllä täällä kritiikkiä tuntuu joiltakin löytyvän yllättävänkin paljon. Vaikuttaa ehkä enemmän jopa henkilökohtaiselta kaunalta, kuin pelkältä halulta pelastaa tämä Fosu tältä kauhealta kohtalolta, joka niitä nyt tämän valmentajavalinnan takia odottaa?

  23. voi allekirjoittaa kaikkien kommentit täällä. Myös siitä, että Kautio olisi hyvä kakkonen, mutta vaihtoehdon ollessa Kautio ykkösenä olisi parempi olla ilman koko miestä. Ja kyllä itse tällä kommentilla yritän pelastaa sekä Fosun että Kaution. Tuskin meinaan enää pääse kakkoskoutsiksikaan (jollaisena varmasti olisi mainio), jos ja kun kerran taas floppaa.

  24. Miksi kaikki täällä dissaavat Kautiota ja kehuja ei heru? Ja dissaajii on vissin kaikist viimeaikaisist joukkueist. Kertoisko jotain? Ei kuitenkaan oo mihinkään joukkueeseen viimeaikoina saanu vuoden jälkeen pitkäjänteisyyteen tähtäävää jatkosopparia. Vai onko Kautio vaan gloryhunter joka ei kykene sitoutumaan?

  25. Pääkallo, nyt herätys! Haastatelkaa tätä Kautiota, kun kerran tuntuu olevan melkoinen puheenaihe täällä. On aika kohtuutonta, että yksi sabaskenessä aika tuntematon mies leimautuu tällä tavalla. Puheenvuoro Kautiolle, kiitos. Ja rakkikoirat, antakaa miehen näyttää ennen kuin täällä avaudutte.

  26. eikös Kautio ole jo näyttänyt, neljä kertaa näiden tekstien mukaan vähintään.

  27. Maine kyllä kiirii, on ne säbäpiirit sen verta pienet. Se vaikuttaa aina myös lähtökohtiin uuden koutsin aloittaessa. Jos sitten tulee vähänkin aihetta, niin alkaa pahat kielet laulaa jengin sisälläkin :). Aika monesta noista jengistä on kantavia voimia lähteny muualle ja sekin on vaikuttanu ja saattaa nytkin vaikuttaa menestykseen (Top, SR, FoSu).

    Haastattelu oliskin muuten hyvä idea ja antais varmasti aihetta lisäkeskustelulle. Sais asianomainenkin kunnolla puolustautua. Tuleva jengi on jo aika korkealla tasollakin…

  28. joo, nykyinen jengi on korkealla tasolla…mutta ei kauaa 😀

  29. Jaa ei Kautio ole tunnettu säbäskenessä. Sisä-Suomesta saa tunnetumpaa valmentajaa hakea, kaikki miehen toilailut tietävät!! 😀 Taitaa vaan olla joku pääkaupunkiseudulta joka ei tunne. Miksi ei Kaution haastattelua näy jo pääkallossa? onko kyseessä vain PK-sentrinen media, joka haluaa vain keskustella pk-seudun merkittävistä joukkueista, kuten HIFK… Kyseessä on kuitenkin Divarijoukkueen uusi valmentaja joka herättää suuresti tunteita? Ehtiikö mahdollisesti Jatkuvaa Syöttöä sivusto ensin viemään parhaat palat?

  30. Tie huipulle on pitkä ja kivinen.Ja näkojään tuulinen.Kestihän se esim.Jukka Jalosellakin pitkään ja piti käydä divarit ja Englannit yms. Lopulta tuli MM-koutsi.Pitää vaan jaksaa vaikka aina joskus lunta tulee tupaan ja selkään puukotetaan.Mutta kyllä se siitä ura urkenee.

  31. Vahvasti on alkanut, keep up the good work! Milloin alkaa lähtölaskenta?