Happeelta murskaava alku A-nuorten finaalisarjassa

Neljä viimeistä A-nuorten SM-kultaa voittanut Happee aloitti myös kevään 2012 finaalisarjan voitolla. Turussa pelatussa ottelussa TPS jäi täysin jyrän alle, kun Happee johti ottelua kahden erän jälkeen peräti 8-1.

Kolmannessa erässä Happeen höllättyä tahtia, pääsi TPS numeroiden valossa lähemmäksi, mutta voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä jyväskyläläisten napattua ensimmäisen kiinnityksen mestaruuteen tuloksella 8-5.

TPS:n valmentaja Aki Vilander ruoti joukkueensa sukellusta seuran kotisivuilla.

– Pelattiin peli tänään sillä käsikirjoituksella, jonka toinen joukkue oli luonut. Niin uskomaton sukellus, että ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella hävetti kiivetä kolmanteen erään penkin taakse. Onneksi saatiin hieman pestyä kasvoja hienon kotiyleisön edessä. Ei ollut tosiaan näissä pudotuspeleissä ensimmäinen kerta kun vedetään syvissä vesissä, joten kaikki on edelleen korjattavissa.

– Otan ensimmäisen tappion puhtaasti omaan piikkiin, koska pelisuunnitelmaa ei saatu tarpeeksi tuottavaksi. Odotan myös, että jatkossa puolet joukkueesta ei sula henkisesti muutamaan epäonnistumiseen. Haetaan Jyväskylään pelaamiseen aika radikaaleja muutoksia, mutta vahtaavaa joukkuetta ei edelleenkään tulla näkemään.

Suomen mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa. Sarja jatkuu lauantaina Jyväskylässä.

10 comments

1. näissä matseissa riittää tunnelmaa myös katsomossa, hyvä meininki oli eilen turussa

2. Happeen kohtalona on voittaa moneskohan (tee siitä numero: oliko viides) perättäinen A-junioreiden mestaruus. Kun tosipelit alkavat niin hyvät erottuvat akoista. Aluksi Tepsin valmentaja otti ”vaatimattomasti” tappion täysin omaan piikkiinsä. Seuraavaksi haukkui joidenkin pelaajiensa sietokyvyn tappion häämöttäessä (porukka suli henkisesti)? Seuraavassa pelissä on kuulemma luvassa radikaaleja muutoksia? katsotaan…

3. sitä rutiinia. velvollisuus happeen pojille. Joo erikoisia kommentteja tepsin valmentajalta..

4. Siellä oli ilmeisesti tps:ssän maalivahtiosastolla havaittavissa pienimuotoista höntyilyä!! Ei tuntunut oikeen tarttuvan ja videolta katsoessa näytti siltä ,että toinen maalivahti näytti keskisormea happeen vaihtoaitioon tps:ssän viimeisen maalin tuuletuksessa. Missä on vastustajan kunnioitus? Ja pieni ilmainen vinkki tps:sän pojille keskitytään pelaamiseen eikä ylilyönteihin!!

5. Jep.

Voittaja tästä parista on ilmeisesti yhtä selvä ensimmäisen pelin jälkeen, kuin Erä – TPS pelin jälkeen, jonka TPS hävisi 9-2 pystyyn. Tuossa sarjassa TPS otti yli 100 minuuttia jäähyjä, mutta ei tuntuvut hirveästi kiinnostavan Turussa. Ehkä sitten tiedostavat mitä ovat tekemässä? Torikokoukset kuuluvat pudotuspeleihin ja nettilähetyksen välityksellä tuomarit selvittivät lopun tilanteen ammattitaidolla.

6. No ei kyllä ollut mikään nappisuoritus ko. tuomariparilta tällä kertaa. Lopun nurkkatilanteesta olisi ehdottomasti pitänyt antaa rangaistuksia. Ei tilanteen jälkeen voi käydä käsiksi vastustajaan ja pelkkä sanallinen toruminen ei A-SM finaalissa ole oikea ratkaisu. Lisäksi pelissä oli muutamia muitakin ihmeratkaisuja tuomareilta. Vierestä tilannetta seurannut tuomari näyttää käsillä että nouse ylös, mutta toisesta päästä kenttää toinen tuomari nostaa käden ylös ja antaa jäähyn. Ehkä odotukset olivat liian korkeat, mutta kyllä tämä pari pystyy parempaankin.

7. Pitää paikkansa Pate. Tuomarit ehkä vihelsivät varovasti kotijoukkueen rymistellessä. Kokonaisuutena kuitenkin arvosana 9. Onneksi kukaan ei loukkaantunut kotikoukkueen toiminnan seurauksena. Peli on vauhdikasta ja kovaa kuten finaaleissa pitkääkin, tuomareiden pitää myös olla tasokkaita.

8. Totta puhut valkku! Peliin ei valkkujen homma vaikuttanut. Oikea joukkue voitti, mutta asiaan vihkiytyneen silmissä kaikki ei mennyt ihan ok. Pientä säätöä oli ilmassa 🙂 Voisin jopa ehdottaa koko kauden puhaltamistaan parantanutta Näreojaa seuraavaan peliin.