Huippuvärväys: maajoukkueen ykkösvahti palaa Suomeen

SSV kyllästyi kuluneen kauden maalivahtiepäselvyyksinsä, sillä viiden mestaruuden jälkeen hopealle jäänyt SSV on tehnyt ensi kaudeksi kovimman mahdollisen värväyksen maalivahtiosastolleen. Joulukuun MM-kisoihin tähtäävä Henri Toivoniemi palaa ensi kaudeksi SSV:n joukkueeseen.

Tällä kaudella FC Helsingborgin riveissä pelannut Toivoniemi palaa perheineen Suomeen ja aloittaa kesällä harjoittelun vanhan joukkueensa mukana. Toivoniemi, 35, pelasi SSV:ssä kaudet 2005-2011 ennen siirtymistään Ruotsiin.

Toivoniemi on maajoukkueen pitkäaikainen ykkösmaalivahti ja kaksinkertainen maailmanmestari. Saavutuksiin kuuluu lisäksi kuusi Suomen mestaruutta, Euro cupin voitto ja useita Suomen Cupin voittoja.

SSV pyrkii takaisin kultakantaan, sillä Ruotsista SSV on saamassa huhujen mukaan ensi kaudeksi myös maajoukkuepuolustaja Juha Kivilehdon.

Pääkallo.fi huhuili aiemmin Tomi Ikosta SSV:n riveihin. Toivoniemen värväys tekee myös Ikosen ensi kauden suunnitelmat mielenkiintoisiksi.

49 comments

  1. hahaa!
    Tuskin se hillo sielt ruotsista loppu nimittäin varmasti saa enemmän rahaa mistä vaan ruotsin liigan joukueesta kun SSV:stä.
    Hieno ja varmasti hyvä vahvistus SSV:n riveihin, mutta tuskin yksin pystyy nostamaan SSV:n tasoa riittävästi mestaruutta ajatellen. SSV:n pelaaja materiaali on nimittäin loppujen lopuksi aika kapea ja huippupelaajatkin ovat jo vanhoja miehiä jotka ovat parhaat kautensa nähneet liigassa. SSV:n joukkue vanhenee auttamatta ja eipä se nuorene tälläisillä hankinnoilla. Jos Kivilehdon paluustakin olleet huhut pitäisivät paikkansa niin joukkueen ikä vain nousisi.
    SSV tarvitsisi muutaman suht nuoren johtavan pelaajan ja sitten näitä junnuja pitäisi saada paremmin mukaan liiga kentille. Siitä olen kuitenkin iloinen, että muutamat junioritkin pääsivät pelaamaan tosipelejä SSV:n riveissä.

  2. Jep Jep, kivilehton myötä joukkue vanhenee ja huononee..

    Eihän niitä junnuja vain sen takia kannata nostaa, et voi sanoo ”meilläkin pelaa juniorit näin ja näin paljon..” Eiköhän ne hyvät ja lahjakkaat kaverit löydä tiensä tosi peleihin ilman junnu ”kiintiötäkin”.

  3. Joo voi että miettikää nyt keski-ikää jos Kivilehto tulee. En ottais omaan joukkueeseen noin vanhaa.

  4. Kivilehto on syntynyt -81 joulukuussa joten ei kai se vielä pappa ole.. 😉

  5. Tuleeko se Ikonen vielä kakkosveskariksi? Ainakin olisi maalivahtiosasto kunnossa.

  6. Toivoniemi olisi jo tänä keväänä riittänyt takaamaan mestaruuden SSv:lle. Tuohon se Kivilehto vielä ja muutama hyökkääjä+ Ratsula-Manner kuntoutuu, niin ensi kaudella juhlii taas tuttu SSV!

  7. Juu ei junioreita sen takia kannata nostaa pelailemaan, että voisi vaan sanoa kuinka paljon he pelaavat mutta mielummin junioreita kolmos kenttään kuin vanhuksia kun ei tuo SSV:n kolmoskenttä nyt niin maaginen ollut. Siis jos ei löydy muita uusia pelaajia. Mielummin laittaa kentälle tulevaisuuden lupauksia ja antaa heidän kehittyä kovissa peleissä kuin että laittaa kentälle kolmannen kentän vanhuksia jotka lopettavat kohta jotka eivät ainakaan tämän kauden perusteella olleet sen parempia kuin juniorit.
    SSV:n tulevaisuus vain näyttää huonommalta jos he ottavat koko ajan vanhempia pelaajia rinkiinsä. Mitäs kun muutaman kauden jälkeen sieltä lopettaa Forsten, Järvi, Järvinen, Toivonen, Toivoniemi, Lehti, Manner ja vielä se Kivilehto jos nyt tulee edes takaisin. Sitten ei lötydy SSV:stä enää pelaajia joilla olisi kokemusta liigasta ja kovista peleistä, kun ei ole junioreille ole annettu peliaikaa edes kolmos kentällisessä jossa sitä ei edes saa vanhuksetkaan.

  8. Ei se SSV taida automaattisesti juhlia. Edelliskauden joukkue pelas 5 finaaliottelua SPV:ä vastaan. Koponen muuten peluutti omia junnuja reilusti vielä viimeisessä finaalissa.

  9. Jos SSV olis laittanu kolmoseen pelaamaan pelkkiä junnuja ja niitä olis sit viety kun litran mittaa pelissä tuskin siinä nyt kauheesti kaverit ois kehittyny.

  10. Junnu = ASM-junnuikäinen eli syntynyt 1991 tai nuorempi. Sitä vanhemmat voivat pelata vain aikuissarjoja.

    Saako SPV:ssä pelata kaksvitosena vielä ASM-sarjaa?

  11. Montakoha junnua spv:ssä tällä kaudella on pelannut saatikka finaalissa ? Härkösen ikä piti tarkistaa ja jumalauta mikä vanhus sekin näköjään ( vitsi ) Tästähän voidaan taas kiistellä ens kauden alkuun asti onko järkevää rakentaa junnujen pohjalta joukkue vai valmiiksi kovien pelimiesten varaan. Jos joku väittää että kivilehto on ikäloppu niin mikäs teukka on ? =D

    Hienoa, että yksi suomen parhaista maalivahdeista palaa Suomeen! Vielä saatas Kohonen, kivilehto ja kukkola mestoille niin kiinnostus nousi ensi kaudesta uusille astmosfääreille!

  12. Ketä junnuja SSV:stä pääsivät viime kaudella kokeilemaan liigan vauhtia? Ja spv:llä ei taas ole ketään suurlupauksia junioreissa, mutta näyttää myös siltä ettei SSV:n junnuista ei ole nousijoita pelaavaan kokoonpanoon?

  13. Fagerholm (-92) 23 peliä, Soini (-93) 12 peliä, Laasonen (-94) 14 peliä, Kokkonen (-93) 5 peliä, Storgårds (-94) 4 peliä, Kuitunen (-93) yks peli. Salibandyliigan sivuilta katsottuna. Uskoisin että ensi vuonna kyseiset herrat saavat enemmän vastuuta ja ovat myös valmiita ottamaan sitä. Helppoa ei ole murtautua SSV:n rinkiin.

  14. Kun SSV:n junnut (Soini ja Laasonen) pelasivat kolmannessa finaalissa niin hienostihan se heiltä menikin. Hirveetä hosumista ja taululle loppujen lopuksi lukemat 14-3.

  15. -91 tai nuorempia ei pelannut finaalissa SPV:ssä se on totta. Urmas ja Hakala (-90) tais olla nuorimmat.

  16. Tais olla just ssvn junnujen vika et napsahti tollaset lukemat… valoja tauluun nyt:D:D yllättävän paljon saivat peliaikaa tolalsessa rosterissa. Kun spv:n junnut taas ovat jo 25-vuotiaita, niin huono vertailla. ei siellä esimerkiksi mäkelä (92-syntynyt) tainnut vääntää minuutin minuuttia

  17. Varman päälle vetää SSV:n Käpynarsku.
    Ei omia junnuja rosteriin, papat takaisin tatamille.

  18. Kauheaa valitusta SSV:n junnupuutteesta, kun SPV:llä niitä oli kokoonpanossa ilmeisesti yksi. Joku roti tähän avautumiseen. Miesten sarja, jolloin parhaat miehet pelaa. Ei junnujen peluuttaminen ole mikään itseisarvo, kun voitosta pelataan.

  19. Ihan loistavaa, että Toivoniemi palaa kotimaan kentille. Ja tämä sanottuna ihan muun joukkueen fanina, en SSV:stä juuri pidä, mutta arvostan kyllä joukkueen saavutuksia ja mielestäni on vaan hyvä että tuovat kotimaiset huiput takaisin kotiin. Se loppujen lopuksi nostaa kotimaisen liigan tasoa ja sitä mukaa hilaa koko salibandyä Suomessa eteenpäin. Kyllähän parhaassa säbäliigassa kuuluu pelata parhaat pelaajat olivat sitten nuoria tai vanhoja 🙂

  20. Riemuitkaa nyt SPV:n vakikommentoijat alakatsomo ja gogo-mies, älkääkä välittäkö siitä, että SSV kovenee hyvää vauhtia. Te sentään voititte mestaruuden!

    Ei kukaan ajattele, että voititte sen siksi, että SSV olisi hetkellisesti ollut heikoimmillaan vuosiin. Eihän? Ja nyt kun se palaa voimakkaammaksi, niin teillä ei ehkä olekaan jakoa pitää sitä pyttyä.

    Ei kukaan ajattele, että ette ole parhaita kovin kauaa. Eihän?

    Tehän voitte sanoa, että ehkä/mahdollisesti/voi olla, että se parempi Kohonen tulee pelaamaan joskus tänne meille SPV:hen. Sitähän kaiketi on odotettu jo vuosia. Kyllä se varmaan juu lähtee Ruotsista SPV:hen, jossa se vois pelata yhden kauden ja miettiä mitä ihmettä sitten tekis täällä. Kun oon tässä yhdessä lajissa hyvä, jonka valmentamisessa ei täällä makseta juurikaan, mutta josta saa ruotsissa ihan hyvät hillot. Se on ihan varmasti realistinen vaihtoehto sille sen sijaan, että pelais eka huipulla ruotsissa ja sitten jäis valmentamaan sinne jotain huippujoukkuetta. Ei ei, tottakaihan se on tulossa SPV:hen, koska sen veli, se ei-niin-hyvä-Kohonen pelaa siellä. Niin varmasti realisti ajattelee, eikö?

  21. Just näin kuulkaas. Joo ja ei todellakaan ollu SSV junnujen vika että hävisivät siis Amu itsekkin sanoi tuon (14-3) pelin jälkeen että kolmannen erän viimenen 10 minuuttia oli vain pelailua ja seuraavaan peliin valmistautumista. Eikä noita junnuja näkyny siinä pelissä ensimmäisessä erässä ollenkaan jossa tuli turpaan (5-0). Sitten kun peli oli menetetty niin sitten saivat vastuuta ja se ei oo helppoa kun saa vastuuta ensimmäisiä kertoja liiga finaalissa jossa varmasti kun kokemus puuttuu ja halua on niin mailan puristus on tajuton.
    Loppujen lopuksihan SSV pelasi tajuttoman hyvin pleijarit kun runkosarja oli sellaista hullunmyllyä.
    Ja joo ei niitä junnuja nyt välttämättä kaikkia tarvitse samaan aikaan nostaa ja ottaa pelaamaan. Lähinnä tarkoitin sitä että SSV:n kannattaisi hankkia suht nuoria pelaajia mielummin kuin Kivilehtoa ja muita vanhuksia. Siis SPV:llä on esimerkiksi juuri Härkönen, Holopainen, Keskisipilä ja jne. Onhan myös Koski ja Kiviranta nourempia kuin Forsteen ja Järvi esimerkiksi. Siis nämä SSV:n huippu pelaaja etivät enää pelaa kauaa ja sitten kun se tapahtuu niin SSV:ssä on hirveä mies pula kun kaikki pelaajat ovat saman ikäisiä ja lopettavat samaan aikaan. SPV:llä on tällä hetkellä sen ikäisiä pelaajia että he voivat pelata vielä noin 10 vuotta liigaa hyvällä tasolla, mutta en millään jaksa uskoa että näkisimme 10 vuoden päästä vielä Järven pelailemassa SSV:n edustus joukkueen kanssa liigaa.

  22. Kyllä on taas riistäytynyt tämäkin uutinen käsistä.

    Ei taida olla uutista lukemassa kun Helsinkiläiset ja Seinäjokiset kun pitää tämänkin kustannuksella arvostella kuka on juniori ja kuka ei!

    Toivoniemi palaa ja pelaa ja se on fakta.

  23. todella hienoa että toivoniemi palaa. palaispa kaikki muutkin. ei ne vuoteen koske poikaan. tiedä vaikka tiitu pukis punasta ens kaudella.

  24. On hieman eksynyt sivuraiteille keskustelu:D Toivoniemi palaa ahaa. No vahvistaa tietysti viikinkejä. Mutta ei ole suomen liigan parasvahti kuitenkaan:D Erkki Pasanen siinä on hyvä veska!

  25. Toivoniemi on niin selkeästi maan ykkönen ja kovissa peleissä marinoitu ettei paremmasta väliä. Toinen kysymys on se, riittääkö SSV:lle tämä hankinta kera Kivilehdon mestaruuteen.

  26. ”Pääkallo.fi huhuili aiemmin Tomi Ikosta mestareiden riveihin. Toivoniemen värväys tekee myös Ikosen ensi kauden suunnitelmat mielenkiintoisiksi.”

    Mites Toivoniemen värväys SSV:hen tekee Ikosen suunnitelmat mielenkiintoiseksi? Eikö tuo edellinen lause tarkoita että Ikonen olisi menossa SPV:hen eli mestareihin? Kakkoseksi joutuu sielläkin.

  27. Toimituksella on mennyt puurot ja vellit sekaisin Ikonen-kommentissa.

    ”Pääkallo.fi huhuili aiemmin Tomi Ikosta SSV:n riveihin.” Niin siinä piti lukea ja nyt lukeekin.

    Tuskimpa Ikonen on lakeuksille lähdössä. Tai mistä sitä tietää.

  28. ”Kuuden vuoden kuuliaisuus”

    SSV teki 90-luvulla hyvää juniorityötä, Viikingit yrittivät kaikkensa saadakseen mestaruuden. Fuusion jälkeen on vanha SSV hävinnyt ja Viikingit tekee kaikkensa voittaakseen mestaruuden.

    Rahalla saa ja ketä nyt junnut kiinnostais!

  29. Eipä noilla jussipaidoilla sit hirveesti omia olekkaan, miettikää nyt sitä teidän junnutuotantoo! Hiljasta on A junnuista 2005 syntyneihin! Teidän on pakko ostaa niitä pelaajia jostakin jos meinaatte sen kannun pitää, nytkin puolijoukkuetta asuu jyväskylässä! Varsinainen Peliveljet, SSv ostoporukka,sitä samaa sarjaa tekin!

  30. Se että SPV jengiä asuu jyväskylässä ei tarkoita sitä etteikö olisi omia kasvatteja. Tokikin on pelaajia hommattu muualtakin, mutta voisin väittää että nyt mestarijoukkueesta listoilla 24 nimeä ja täysin omia kasvatteja on näistä 15, joten aika paljon. Olisi kiva tietää miten muualla, jos on enemmän.

  31. Joel ja Huoh……päättyi muuten 13-4…..kuhan kettuilin ..

  32. Muka-aito seinäjokelainen Peli-Veli onkin siis oikeasti Seli-Seli!

  33. HMTTn mukaan IHME olssiin..Pasanen kakkoseksi…koska julkastaan??

  34. turakaiset jyrää koska NIIKUNE goutsaa ja andy polttaa röökii vessassa, sekä kaikki muut pelaajat syövät patruunoita

  35. Ihme OLSiin? Se olisi ihme. Tai mikä ihme se on? Seinäjoen näkee yhdellä vilkaisulla: aavaa preeriaa, niinkuin Tuomari Nurmio laulaa luikautti.
    SPV lähtee sitten taas Tuuriin ostoksille, Keskisen Vesalta pitäisi saada hyvä ja halpa veskari. Ihmeiden aika on ohi SPV.

  36. SSV pysyy liigan kolmen parhaan joukossa niin kauan kun Kurre jaksaa olla mukana omine ja firmansa rahoineen. Totta kai Järvi, Toivoniemi, Toivonen ja kumppanit lopettavat lähivuosina liigatasolla, mikä juttu se on kun Kurre ostaa muista seuroista saman verran maajoukkuemiehiä tilalle.

    Laittakaa muissakin seuroissa kuin SPV:ssä seuran raha-asiat kuntoon, niin sitten pystytte antamaan vastuksen sössösveelle. Eihän se 10-12 päätoimisen pelaajan palkkaaminen salibandyssä maksa kuin 300 000 kaudessa, kun 20 000-25 000 euroa kaudesta riittää hyvin pelaajalle. Monethan opiskelevat samalla tai käyvät puolipäivätyössä.

  37. Olis muuten kova jengi Trackers, jos kaikki sieltä lähteneet palaisi Hämeenlinnaan, mikä seuran nimi nykyään onkaan… joku Trackers huonompi.

  38. SSVn runkopelaajat siirtyy ikämies sarjoihin ja hallitsee niitä seuraavat 15 vuotta. Toivotaan onnea heille. Kurre sinne touhuaamaan niin ei tarvii hävetä ,jos siellä juhlii rullatuolilla Frank Sinatrana tai vastaavana. Kateellisten panetteluahan tämä on , mutta ei SSVtä enää…
    Viisinkertainan A-poikien mestariseura haastaa SPVn ensi kaudella, omilla kasvateillaan ?