Indiansille uusi päävalmentaja

Liigakarsinnoissa NST:lle hävinneen Westend Indiansin päävalmentaja Tomi Rastas ei jatka ensi kaudella tehtävässään. Uusi päävalmentaja löytyy läheltä.

Westend Indiansin miesten Divari-joukkueen uusi päävalmentaja on Mikko Laurikainen. Kaksivuotisella sopimuksella päävastuun joukkueen valmennuksesta kantava 35-vuotias Laurikainen palaa sarjatasolle valmentajaksi vuoden tauon jälkeen.

Indians tiedottaa, että Tomi Rastaan tulevaisuuden tilanne on vielä osittain avoin. Virallisesti sopimus tulee päättymään B94-poikien sarjakauden viimeiseen otteluun: ”Ei ole kuitenkaan poissuljettua, että hän saattaa toimia tulevalla kaudella Inkkareissa pienemmässä roolissa, vaikka valmentaa myös toisessa seurassa.”

Uusi käskyttäjä Laurikainen piti välivuoden pääsarjatason valmentamisesta ja toimi menneellä kaudella Indiansin B95-poikien valmennuksessa sekä poikien U19-maajoukkueen valmennustiimissä. Ennen Indiansiin siirtymistä Laurikainen toimi neljä kautta helsinkiläisen M-Teamin miesten päävalmentajana kakkos- ja ykkösdivarissa päättäen pestinsä joukkueen liiganousuun keväällä 2011.

Välivuosi pääsarjatason valmentamisesta toi Laurikaiselle aikaa seurata lajin kehitystä. Juniorijoukkueen valmentajalle jäi enemmän aikaa katsoa liiga- ja divaripelejä kauden aikana.

– Oli tärkeää, että näitä pelejä ei tarvinnut miettiä oman joukkueen kannalta. Teki hyvää pitää välivuosi miesten valmentamisesta, myöntää Laurikainen.

– Seurassa on paljon potentiaalia. Juniorituotanto on eri tasolla kuin aikaisemmissa seuroissani ja tällä hetkellä näyttää, että miesten joukkue on tulevaisuudessa aika omavarainen.

11 comments

  1. Oli jo aikakin. Onhan Rastas aina saanut jotenkin nipun pelaamaan alle potentiaalinsa muutamia yksittäisiä välähdyksiä lukuunottamatta.

  2. Komppaan lintuelämää. Loviisassa ensi kaudella Backen kakkosena.

  3. ”Oli jo aikakin. Onhan Rastas aina saanut jotenkin nipun pelaamaan alle potentiaalinsa muutamia yksittäisiä välähdyksiä lukuunottamatta.”

    Rastas on tehnyt pyyteetöntä työtä KOKO seuralle, eikä vain ole viemässä juniorien rahoja! Kuulostat katkeralta enemmän, kuin asiantuntijalta ! Onnea jatkoon Rastas.. salibandy kehittyäkseen urheiluna tarvitsee enemmän yhtä motivoituneita ammattilaisia.

  4. Palkka on ollut käsittääkseni naurettavan iso, ottaen huomioon että ollut jo pidempään seuran vanhempien juniorien naurunkohde.

  5. Palkka kommentin takaa loistaa katkeruus. Ei ole tainnut näytöt tällä juniorilla riittää divarikentille. Kannattaisi varmaan nauramisen sijaan keskittyä harjoitteluun.

  6. Rastas on hieno koutsi, mutta olisko liian kiltti tälle konsolipelisukupolvelle, joista ei saa kaikkea irti oikeastaan millään. Salibandyssä vaan ei olla saatu kaivettua kaikkea urheilullisuutta esille, toisille vaan riittää se, että kuuluu joukkueeseen. Säälin välillä valmentajaa, joka sitoutuu joukkuettaan enemmän menestymisen eteen tehtävään duuniin.

    Mihin Tomi meneekin, niin sinne menee paljon tietoa ja loistava persoona.

    Tsemppiä matkaan.

    Laurikaiselle onnea yritykseen intiaanikielisen heimon jokavuotiseen Liiganousuun. Paljon saa tiipiillä tapahtua, monta pow´wowta saa tanssia ja totemipaalua kaatua, mutta kuitenkin veikkaisin, ettei ikinä nouse Indians liigaan. Kukahan nämä Indiansin kielet ja inkkarihommat on keksinyt… kuusivuotiaana???

  7. kenestäs katkerasta junnusta puhutaan? itselle tulee ainaskin pari mieleen näin äkkiseltään 😀

  8. Olen seurannut Rastaan valmennusta vuosian mittaan. Pidän häntä erittäin lahjakkaana valmentajana joka sitoutuu täysin joukkueen menestyksen saavuttamiseen. Onnea jatkoon minne ikinä tie viekään, uskon että sinulla on paljon annettavaa mille tahansa joukkueelle salibandyssa.

    Indiansin joukkueessa Rastaalla oli erittäin vaativa ja vaikuttava työ jonka hoiti omalta osaltaan maineikkaasti, kaikki nämä valittajat täällä vain kertovat sen ikävä totuuden että palautekeskustelut eivät juurikaan pysy siisteinä. Takana ei välttämättä ole edes kukaan katkera juniori vaan vain joku elämäänsä kyllästynyt teini jolla ei ole muuta tekemistä kuin koittaa tätä kautta jakaa omaa pahaa oloaan muille.

    Onnea kuitenkin Rastaalle jatkoon, toivottavasti nähdään sinut vielä vuosia salibandyn parissa.