Kohonen ja Alanko maaliskuun pelaajat

Salibandyn maaliskuun pelaajiksi on valittu Seinäjoen Peliveljien Mikko Kohonen ja Tampereen Classicin Eliisa Alanko. Hyökkääjistä kumpikin oli keskeisessä roolissa johtamassa joukkueensa tänä viikonloppuna käynnistyviin loppuotteluihin.

SPV:n Mikko Kohonen on latonut joukkueensa kevään kuudessa pudotuspeliottelussa 10 maalia ja syöttänyt viisi. Tuolla lukemallaan hän on toisena play off -pistepörssissä. Plusmiinustilastossa Mikko Kohonen kokosi tasapainoisella kahden suunnan pelaamisellaan lukeman +14 SPV:n pudottaessa puolivälierissä Loviisan Torin ja välierissä Happeen suoraan kolmessa ottelussa.

Mikko Kohonen, 33, aloitti pääsarjauransa 1997 Happeessa, josta hän siirtyi 2007 SPV:n paitaan. Kohonen on pelannut Salibandyliigassa 367 ottelua, joissa hän on tehnyt 363 maalia ja syöttänyt 206 kooten yhteensä 569 tehopistettä. Perjantaina käynnistyvissä loppuotteluissa tavoitteena on ensimmäinen Suomen mestaruus, sillä ennestään palkintokaapissa on kaksi SM-hopeaa ja kolme pronssia.

Classicin Eliisa Alanko oli merkittävässä roolissa tamperelaisten marssiessa viidennen kerran peräkkäin naisten Salibandyliigan finaaleihin. Pelaamissaan seitsemässä pudotuspeliottelussa Alanko on tehnyt tehot 13+3 ja johtaa pudotuspelien maalipörssiä. Hän on myös naisten pudotuspelien plusmiinustilaston ykkönen koottuaan saldon +17.

Eliisa Alangon, 23, liigaura alkoi 2007 TPS:ssä, josta hän siirtyi kahden kauden jälkeen Sveitsin liigaan palatakseen sieltä Suomeen ja Classiciin. Kaikkiaan Alanko on pelannut naisten Salibandyliigassa 56 ottelua komeilla tehoilla 78+30=108.

Salibandyliigan ja naisten Salibandyliigan kuukauden pelaajien valinnasta vastaavat maajoukkuevalmentajat.