Maajoukkueen päävalmentaja vaihtaa seuraa Suomessa

Maajoukkuekuvassa istuvat Juho Meuronen ja Harry Virtanen sirrtyvät seuratasolla ensi kaudeksi PSS:n riveihin. Kuva: Jari Turunen

Maajoukkuekuvassa istuvat Juho Meuronen ja Harry Virtanen siirtyvät seuratasolla ensi kaudeksi PSS:n riveihin. Kuva: Jari Turunen

PSS on julkistanut naisten liigajoukkueen valmennusryhmän ensi kaudelle. Tuorein värväys on tyttömaajoukkueen päävalmentaja Harry Virtanen, joka siirtyy Porvooseen SB-Pron riveistä.

PSS:n päävalmennusvastuun kantavat ensi kaudella NST:ssä aikoinaan sm-mitaleita rohmunut Mika Strömberg, Harry Virtanen ja Juha Kankaanpää. Lisäksi valmennustiimiin kuuluvat Juho Meuronen ja kuluneella kaudella päävalmentajana toiminut Ari Haapalainen.

Tiimiin mukaan liittyvä Virtanen tunnetaan pitkän linjan nais- ja tyttösalibandyvaikuttajana, joka on ollut alusta asti mukana rakentamassa nurmijärveläisen SB-Pron nousua Suomen kärkiseurojen joukkoon. Virtasen meriittilistalta löytyy SB-Pron nostaminen pitkäjänteisen työn päätteeksi naisten Salibandyliigaan vuonna 2003 sekä sen jälkeen valmennustiimin jäsenenä rauhallisesti rakennettu menestys nuorella nurmijärveläispelaajista koostuvalla rungolla. Tästä viimeisimpänä osoituksena ovat SB-Pron SM-hopea sekä Suomen Cupin voitto menneellä kaudella sekä useat mitalit niin liigassa, kuin juniorisarjoissakin aiempina vuosina.

Menneellä kaudella Virtanen toimi myös SB-Pron valmennuspäällikkönä. Lisäksi Virtanen toimii neljättä kauttaan Suomen U19 tyttömaajoukkueen päävalmentajana, josta palkintokaappiin on lisätty jo MM-hopea kahden vuoden takaisista MM-kilpailuista. Virtanen valmistaa parasta aikaa maajoukkuetta toukokuussa Slovakiassa pelattaviin tyttöjen MM-kilpailuihin.

– ”Mikin” ottaessa yhteyttä koin, että nyt oli sopiva hetki melkein kahdenkymmenen Nurmijärvellä vietetyn valmennusvuoden jälkeen lähteä hakemaan uusia kokemuksia ja vaikutteita toisenlaisesta ympäristöstä. Haluan itse kehittyä valmentajana ja oma haluni on kehittää nuoria pelaajia. Porvoossa on taustaryhmä vahvistunut, paljon nuoria lahjakkaita pelaajia sekä positiivinen tekemisen meininki koko tyttö- ja naissalibandyn saralla, joten tämä oli mielestäni sopivin haaste minulle, kertoo Virtanen päätöksestään liittyä PSS:n valmennukseen.

Valmennusryhmään kuuluva Mika Strömberg painottaa pitkäjänteisen työn merkitystä sekä kärsivällisyyttä.

– Omilla nuorilla porvoolaispelaajilla on kaikki edellytykset nostaa tämä joukkue takaisin liigan huipulle, mutta se vaatii kärsivällisyyttä, aikaa ja todella kovasti töitä. Haapalainen ja Kankaanpää ovat tehneet parilla edellisellä kaudella hyvää työtä ja vahvistaneet merkittävästi joukkueen harjoituskulttuuria sekä sitoutumisastetta, mutta totuus on se, että meidän nuorilla pelaajilla on suuria askelia edelleen otettavana silläkin saralla, kertoo Strömberg.

– Liigan kärkeen tai maajoukkueisiin ei marssita treenaamalla kohtuullisesti joitakin kuukausia. Ei yksilötasolla, eikä joukkueena. Huipulle kehittyminen vaatii pidemmän aikavälin tavoitteita, sitoutumista ja itsensä likoon laittamista. Tie tulee olemaan pitkä ja kivikkoinen kaikkine ylä- ja alamäkineen, mutta jossain vaiheessa löytyy myös se tasainen polku jonka päästä löytyy maali ja palkinto pitkästä työstä.

– Kun nämä meidän nuoret nyt kohtuullisen helposti liigastatuksen saavuttaneet pelaajat ymmärtävät tämän, niin meillä on loistava pohja lähteä suunnistamaan kohti maalia. Meillä valmentajilla, taustajoukoilla ja porvoolaisilla on vastuu siitä, että muistamme antaa näille nuorille lahjakkuuksille riittävästi aikaa kehittyä. Kuun tavoittelu taivaalta heti, on se tie joka päätyy umpikujaan, Strömberg toteaa.

Lue lisää PSS:n sivuilta.

9 comments

  1. Meuronen on Suomen paras maalivahtivalmentaja. Näyttöjä on niin seurajoukkueesta kuin maajoukkueistakin.

  2. Nopeasti katsellen PSS:llä on aivan ylivoimaiset taustat verrattuna muihin liigajoukkueisiin. Ennen kaikkea valmennus on nyt osaavissa käsissä ja vaatimustaso on varmasti kohdillaan. Strömberg tietää mitä huipulle nouseminen ja siellä pelaaminen vaatii – sitoutumista ja kovaa työtä ja tätä tullaan Porvoon nuorilta pelaajilta vaatimaan. Hieno juttu!
    Nyt on nuorilla pelureilla elämänsä mahdollisuus harjoitella kovaa ja ammattitaitoisessa valmennuksessa ja nostaa sitä kautta sekä oma henkilökohtainen peli että Porvoon peli aivan uudelle tasolle. Mielenkiinnolla seurataan mitä nimiä PSS:n joukkueesta ensi kaudella löytyy.

  3. onhan näitä hienosti kirjoitettuja juttuja muittenkin sivuilta aikaisemmin luettu. Taustat kuulostaa hyvältä, mutta kyllä hyviä ja parempiakin muilta löytyy, esim. Classic viisine mestaruuksineen. Ei porvoo kiinnosta tosi pelaajia ja syitä kannattaa hakea varsinkin taustoista.

  4. Nythän Porvoon taustat muuttuu radikaalisti parempaan suuntaan, ja varmasti jatkossa Porvoo on eteenpäin pyrkiville, ja kokeneemmillekkin, pelaajille kiinnostava vaihtoehto. Pitkällä aikavälille povaisin porvoolaisille hyvää tulevaisuutta.

  5. Taustat käy täällä itse hehkuttamasssa kuin on hyvät taustat jne..
    Monessa paikassa Suomessa on naisilla paljon paremmat valmentajat, mutta ne tekee työt hiljaisuudessa eivätkä huutele täällä.

  6. Itse en todellakaan kuulu Porvoon taustoihin.Kunhan nyt ilmaisin mielipiteeni ja arvostuksen sen suhteen että jossain päin Suomea halutaan ilmeisen tosissaan tehdä työtä pelaajien ja lajin tason nostamiseksi – ja nimenomaan naisten puolella.Se on aina iloinen asia.Onko tällä palstalla oikeasti niin ettei kehuja voi jakaa muut kuin aina ko seuran ihmiset?Että se muiden arvostelu ja suoranainen haukkuminen on jotenkin hedelmällisempää?Kannattaisiko meidän laji-ihmisten opetella hieman enemmän toistemme arvostamista?Myös sen oman seuran tai seurapiirin ulkopuolisille tahoille?Tuli vaan mieleen.

  7. Hyvää tiedottamista ja profiilin nostoa porvoolaisilta. Siellä nyt selvästi panostetaan naissalibandyyn. On kunnioitettavaa, että selkeästi ilmaistaan halu kehittyä huipulle eikä vain hissutella vaatimattomina. Heillä on näköjään tavoitteet selvillä ja tahto toimia. Noiden esilletuominen nostaa koko naissalibandyn arvostusta, kun nähdään, että jossain ollaan tosissaan. Onnea heidän tielleen!

  8. Kyllähän Suomessa monia hyviä valmentajia myös naisten puolelta löytyy, tuskin liikaa kuitenkaan. Mutta itse uskon että esim. Classicin mestariksi valmentamiseen pystyisi muutama muukin. Siellä pelaajat ovat jo niin hyvällä tasolla että vaatisi ”taitoa” saada heidät häviämään.Toki yhtään vähättelemättä Peltolan valmentajan kykyjä.

    Hyvä valmentajan tunnistaa siitä että saa joukkueen ylisuorittamaan ja pelaamaan yli odotusten. Tähän sakkiin lukeutuu tältä kaudelta ainakin NST ja Tiikerit.

    OLS oli itselle pettymys – tiedä sitten missä vika ettei oululaisten juna päässyt lähtöasemaa pidemmälle tällä kaudella.