Maajoukkuekapteeni: ”Halu ja fyysisyys ovat vahvuuksiamme”

Suomen U19 tytöt valmistautuvat kovaa vauhtia ensi viikolla alkaviin MM-kisoihin. Pääkallo.fi tavoitti juuri Eerikkilän leiriltä palanneen maajoukkuekapteeni Laura Mannisen.

U19 tyttöjen MM-kisat käynnistyvät Slovakiassa Vapunpäivänä 1.5. Suomen alkulohkossa pelaavat Tsekki, Norja ja Puola. Alkulohkon kaksi parasta maata etenevät välieriin. Tyttömaajoukkueen kapteeni Laura Manninen kertoi Pääkallo.fi:lle millaisessa iskussa Suomen joukkue tällä hetkellä on ja ketä hän povaa Suomen joukkueen yllättäjiksi kisoissa.

Tyttöjen MM-kisojen alkuun on vajaa viikko aikaa. Mitkä ovat fiilikset tällä hetkellä?
– Fiilikset on erittäin hyvät ja odottavaiset. Luotan täysin huipputiimiimme!

Tyttöjen maajoukkueella oli juuri kolme päivää kestänyt viimeistelyleiri Eerikkilässä. Miten leiri sujui ja mitä pelillisiä asioita siellä käytiin joukkueen kanssa läpi?
– Leiri sujui kaikin puolin suunnitellusti ja hyvin. Käytiin läpi lähinnä viisikkopeliä ja tehtiin vielä viimeiset viilaukset sen suhteen.

Pelasitte leirillä harjoitusottelun naisten B-maajoukkuetta vastaan. Oliko joukkueen kapteeni tyytyväinen näkemäänsä ja miten ottelu sujui sinulta henkilökohtaisesti?
– Pelasimme kaksi peliä ja oikeastaan molemmista taisi napsahtaa voitot. Olen tyytyväinen näkemääni ja joukkue on selkeästi valmis lähtemään Slovakiaan. Omaa peliä tulee parantaa vielä, mutta uskon sen parantuvan ja menevän paremmin peli peliltä.

Suomen MM-alkulohkossa ovat Tsekki, Norja ja Puola. Mitä tiedät näistä vastustajista etukäteen?
– Tsekistä tiedän jonkin verran aiempien kohtaamisten jäljiltä, mutta Norja ja Puola ovat ainakin minulle kysymysmerkkejä.

Mitä arvelet, mitkä asiat tulevat olemaan Suomen joukkueen vahvuuksia MM-kisoissa?
– Ehdottomasti halu ja fyysisyys. Joukkueessa on tahtotila korkealla ja olemme valmiita näyttämään myöskin fyysistä osaamistamme MM-kisoissa.

Jos Suomi ja Ruotsi kohtaavat MM-finaalissa, niin mitkä ovat Ruotsin heikkouksia joihin teidän pitää iskeä?
– Mikäli onnistumme paineen alta lähdöissä hyvin, niin olemme vahvoilla. Mutta mennään peli kerrallaan, eikä spekuloida sen enempää.

Heitä yksi nimi teidän pelaajistosta, kuka tulee olemaan Suomen positiivisin yllättäjä MM-kisakaukalossa?
Tähän sanoisin oikeastaan kaksi nimeä; Juliette Kemppi ja Isa Björkell.

Entä kenellä on Suomen U19 tyttöjen maajoukkueen hauskimmat pukukoppijutut?
– Kyllä tähän on ihan selkeesti sanottava Tiia Raitanen.

Kiitos haastattelusta ja tsemppiä MM-kisoihin.
– Kiitoksia!