Merikoski SBT, Top Team ja SB Welhot voiton päässä Divarista

Miesten Divarikarsintojen viimeinen vaihe käynnistyi lauantaina. Kolmen otteluparin voittajat nousevat ensi kaudeksi Divariin. Ottelusarjat pelataan paras kolmesta systeemillä.

Ratkaisevan kierroksen ottelusarjat käynnistyivät runsasmaalisina. Eniten osumia iskettiin Oulun urheilutalolla Merikoski SBT:n ottaessa kotivoiton SalPasta lukemin 11-10. Ottelun jokaisessa erässä nähtiin seitsemän maalia. Voittomaaliksi jääneen Merikosken yhdennentoista osuman viimeisteli yhteistehot 3+2 iskenyt Kimmo Väänänen. SalPan tehokkain oli saldolla 2+2 Jesse Kuusisto.

Nurmossa kotijoukkue Nurmon Jymy kiri kolmannen erän lopulla kahden maalin takaa tasoihin kahdella ylivoimamaalilla, mutta vierailija Top Team otti silti ottelusarjan avausvoiton Tomas Hoikkasen tehdessä 6-7 -voittomaalin kaksi ja puoli minuuttia ennen päätössummeria. Yksi ottelun sankareista oli Top Teamin maalivahti Joonas Kristiansson, joka koppasi 36 laukausta virkaveli Topias Laitalan selvittyä 15 torjunnalla.

Karsinnan finaalikierroksen selvin peli oli SB Welhojen ja SB Vantaan kohtaaminen. SB Welhot voittivat Kuopiohallilla pelatun ottelun peräti 9-1. Ottelu oli vielä toisen erän jälkeen tilanteessa 2-1, mutta päätöserässä Welhojen maalihanat aukesivat ja kuopiolaiset iskivät ottelun viimeisen kolmanneksen aikana peräti seitsemän maalia. Welhojen tehokkain oli tehot 3+1 kirjannut Jarno Nikulainen.

Divarikarsinnat jatkuvat SB Vantaa-SB Welhot ja Top Team-Nurmon Jymy otteluilla huomenna sunnuntaina. SalPa ja Merikoski SBT kohtaavat toistamiseen maanantaina.