Mika Kohoselle ja Hannes Öhmanille jälleen Ruotsin mestaruus!

Kuva: IFF

Kuva: Perwiklund.se

Storvreta IBK voitti Ruotsin mestaruuden lauantai-iltana pelatussa finaaliottelussa Malmössä. Storvreta kukisti finaalissa IBK Dalenin lukemin 5-3. Storvretan Hannes Öhman nousi ottelun sankariksi.

Mika Kohosen ja Hannes Öhmanin edustaman Storvretan mestaruus ei tullut helpoimman kaavan kautta. Storvreta hävisi avauserän IBK Dalenille 0-2 ja oli vielä toisenkin erän jälkeen tappiolla maalein 2-3. Heti päätöserän alkuminuuteilla Storvreta käänsi kuitenkin 2-3-tappioaseman 4-3-johdoksi ja viimeisen niitin ottelulle antoi Hannes Öhman 5-3-maalillaan pari minuuttia ennen ottelun loppua. Lopputulos Storvreta IBK – IBK Dalen 5-3.

Kuva: Perwiklund.se

Hannes Öhman iski ottelussa 2+1-tehot ja Mika Kohonen saalisti yhden syöttöpisteen. Mestaruus oli Storvretalle kolmas peräkkäinen. Finaaliottelua seurasi paikan päällä yli 10 000 katsojaa. Tästä ottelutilastoon.

Naisten finaalissa IKSU otti mestaruuden suvereenilla tavalla. Finaalivastustaja KAIS Mora IF joutui taipumaan vajaan 8000 katsojan edessä IKSU:lle peräti 7-1. IKSU otti komennon kaukalossa heti ensimmäisessä erässä ja kasvatti johtoaan tasaisesti ottelun edetessä. IKSU:n Viktoria Wikström oli näkyvässä roolissa joukkueen karkumatkalla antaen kolme maaliin johtanutta syöttöä. Naisten finaaliottelussa ei ollut mukana yhtään suomalaispelaajaa. Tästä ottelutilastoon.

13 comments

  1. Kumma juttu ettei Ruotsissa inistä, miten olisi lajin kannalta hyvä jos joku muukin välillä voittaisi… Ainiin, eihän tällaista keskustelua VOI käytdä muualla kun Suomessa ja lähinnä Suomen salibandypiireissä. Joka muistuttaa siitä että tämä kyllä tosiaan on amatöörilaji. Onnea Storvreta!

  2. Paikan päältä nähtynä ja koettuna aivan huikea tapahtuma. Ei ole ehkä urheilullisin ratkaisu, mutta tunnelma lähes MM-finaalin veroinen. Toivottavasti Suomessa edes kokeiltaisiin vastaavaa kerrasta poikki -peliä.

    Tänään ainakin parempi voitti.

  3. Nimimerkki Storvreta, oot varmaan seurannut paljon Ruotsin mediaa ettei siellä kitistä? Ja lätkässä on sama keskustelu, kun Jokerit, TPs, tai Kärpät esim on rakentanut jonkunlaista ”dynastiaa” joskus. Aika turhan oloista keskustelun avausta kyllä. Ja provonakin aika huono. Mutta onnea Mika ja Hannes, upeaa työtä! Hannes tällä hetkellä Suomen mielestäni aliarvostetuin pelaaja.

  4. Vaikea arvostaa kun ei paljoa näitä pelejä näe Suomeen. Jotain koosteita välillä. SSL ei kyllä itsekään turhan mukavaksi tee seuraamistaan ulkomaille asti. Viime vuonna finaali näkyi vielä ilmatteeks netissä. Nettisivutkaan ei oo kummoset, Suomessa sentään liveseuranta edes vähän parempi…

    Vois ens vuonna ostaa ajoissa ton ruottin TV4:n ja kattella sit niitä muita playoffeja satunnaisesti alle. Ihan ei pelkästä finaalista viittiny kymppiä alkaa pulittaa viime hetkillä.

    Ja lajin kannalta olis parempi että me täällä kotosuomessakin paremmin oltais perillä mitä ”meitin poijjaat” Ruotsin kovassa liigassa puuhaa muutenkin kuin teholukemien ja joittenkin koosteitten perusteella.

  5. Onhan toi Storvretan 2 mestaruuden putki kuitenkin vähä eri asia ku SSV.n 5 mestaruuden putki, puhumattakaan sitte esimerkiksi menneiden 10 vuoden menestyksellä.

  6. Ei vaan kokeilla suomessa. Laitetaan pelaamaan 2000-katsojan eteen vaikkapa hifk:n halliin. Nyt oikeasti kellot soimaan alakiventien norsunluutornissa. Aina voi palata, jos ei tuo toivottuja tuloksia. Alemmas ei voi pudota.

    Vaihtakaa pyrot kanssa, ne on ja koettu. Jotain uutta kiitos.

  7. Mark,

    Itse asiassa seuraan ruotsin liigaa aktiivisesti ja vierailen siellä usein sukulaissuhteiden vuoksi…Joten tiedän ettei siellä käydä samoja keskusteluja…

    Miksi muuten kaikki avaukset, joissa puolletaan SSV.tä tai puhutaan negatiivisesti kommenteista jotka on SSV:tä vastaan, torpataan huonoina avauksina?

    Ei esimerkiksi jalkapallossa espanjan liigassa ajatella että on lajin kannalta huikeasti hienompaa kun Real Madrid voittaa..

    rehellisesti sanottuna…sillä ei ole lajin kannalta mitään merkitystä kuka voittaa…tai ainakaan salibandyssä. Ei SPV:n mestaruus tuo sen suurempaa mediahuomiota tai lisää yleisömääriä. Salibandy kiinnostaa tasan tarkkaan salibandypiireissä. Edes normaalisti urheilua aktiivisesti seuraavat eivät tiedä välttämättä kuka on Mika Kohonen, Tero Tiitu tai Mikael Järvi..se vaan on niin. me sählyääliöt kuvitellaan tästä lajista huomattavasti enemmän.

  8. Komppaan ”storvreta”aa ja haluan palautetta kyssäriin. Miksi on lajin kannalta hyvä, että joku muu kuin SSV voittaa? Ja vastaukseksi ei kelpaa Kurren säädöt.

  9. Turha tässä nyt on alkaa apinoimaan mitään ’kerrasta poikki’-systeemiä Ruotsista. Ottelusarjat ovat urheilullisempi tapa ja luo aitoa vastakkainasettelua, kun asetelmat vaihtuvat ottelusarjan aikana.