NST julkisti naisten liigajoukkueen uudet valmentajat

Pitkänäperjantaina kautensa SM-pronssimitaliin päättänyt NST saa ensi kaudeksi uudet valmentajat.

Kaudella 2012-2013 joukkueen päävalmentajana toimii Olli Englund ja hänen apunaan NST:n pitkäaikainen pelaaja Anna Tuovinen. Maalivahtivalmentajana jatkaa Juho Meuronen.

Olli Englund (s. 7.10.1979) on tehnyt mittavan uran sekä NST:ssä pelaajana että valmentajana. Pelaajaura alkoi NST:n B-junioreissa vuonna 1995. Englund on pelannut kaksi kautta NST:ssä Salibandyliigaa, kunnes vuonna 2006 tie vei Tampereelle. Valmentajana Englund aloitti vuonna 2001 ja valmensi NST:n junioreita aina Tampereelle muuttoon asti. Tampereella hän valmensi Kooveen B-poikia kaksi kautta.

Vuosi sitten takaisin kotiseuduille muuttanut Englund valmensi viime kaudella NST:n B-tyttöjä 1. divisioonassa ja joukkue nousi kauden päätteeksi SM-sarjaan. Viime vuoden lopulla hän aloitti myös työt NST:n toiminnanjohtajana. Pääsarjakokemusta hänellä ei siis valmentajana ole, mutta ottaa tulevan haasteen vastaan avoimin mielin.

– Kun nykyiset valmentajat ilmoittivat lopettavansa naisten joukkueessa, niin alettiin porukalla miettiä tulevaa tiimiä. Haaste on itselle mielenkiintoinen, sillä olen aikaisemmin keskittynyt vain juniorivalmentamiseen. Tekee itsellekin hyvää saada vähän perspektiiviä touhuun, Englund kertoo NST:n sivuilla.

Anna Tuovinen (s. 14.9.1974) on toiminut viime vuodet juniorivalmennuksen parissa, mutta ennen valmennustouhuja hän teki mittavan pelaajauran. Hän pelasi NST:n paidassa kausilla 2003-2010 yhteensä 163 Salibandyliigan ottelua. Kausi 2008-2009 meni Sveitsissä salibandyä pelaten.

NST ei ole vielä julkistanut tulevan kauden pelaajasopimuksia, mutta tilanne on Englundin mukaan hyvä. Joukkueen runko tuntuu kestävän kasassa.

– Näyttää siltä, että runko kestänee hyvin kasassa. Antaa pelaajien nyt vetää hieman happea pitkän kauden jälkeen. Muutama kokeneempi pelaaja varmaan harkitsee lopettamistakin, mutta katsotaan tilannetta ihan rauhassa.

Englundilla on vankka kokemus juniorivalmennuksesta, eikä hän tunnu arastelevan ajaa nuoriakin pelaajia sisään liigaan.

– Ihan varmasti uusiakin kasvoja ensi kaudella liigakentällä nähdään. Uskon, että tulevalla kaudella NST on hyvä sekoitus kokemusta ja nuorta näytönhalua. Siihen ainakin pyrimme.

Joukkueen rakentumisesta ja sopimustilanteesta ilmoitetaan enemmän huhti-toukokuun aikana. Myös valmennusta saatetaan vahvistaa myöhemmin.

NST:n tämän kauden valmentajista Petri Heino siirtyy NST:n miesten liigajoukkueen päävalmentajaksi. Lasse Kurronen keskittyy ensi kaudella NST:n juniorivalmennukseen.

NST:n tiedotteesta

3 comments

  1. Naisista lähtenyt Strömberg ja nyt Heino. Tilalle joku no body. Seuraavaksi voidaankin alkaa odottelemaan avainpelaajien siirtymistä muualle.
    Ei hyvältä näytä NST naisten tilanne.

  2. Aika aikaansa kutakin. Uudet kuviot piristävät ja tuovat taas ihan erilaista jännitettä ensi kautta ajatellen. Zemppiä uudelle valmentajakaksikolle!

  3. …taitaa Lapuskissa mitaliputki katketa, jollei Sveitsistä tule paluumuuttajia. Ei taida Hannonen-Härkönen kaksikko kaksistaan jaksaa kannatella joukkuetta, jos valmennuskin ajetaan täysin alas. Heinon lähtöhän oli tiedossa mutta olisi luullut Kurrosen jatkavan, vai oliko kaverin eväät syöty kun nimekkäämmät jampat liukenivat yks kerrallaan rivistä.