Öhmanin hattu johdatti loppuotteluun

Hannes Öhman (#14) johdatti Storvretan loppotteluun. Arkistokuva: IFF

Storvreta
Hannes Öhman (#14) johdatti Storvretan loppuotteluun. Arkistokuva: IFF

Hannes Öhman oli hattutempullaan isossa roolissa, kun Storvreta selvitti tiensä tulevana lauantaina Malmössä pelattavaan Ruotsin Superliigan finaaliin. Ratkaisevassa viidennessä välierässä kaatui Falun lukemin 8-3 (0-2, 3-1, 5-0). Ruotsissa myös naisten finalistit ovat selvillä.

Storvreta oli toisen erän alussa tappiolla Falunille jo 0-3, kunnes yli 2500 katsojan edessä pelannut hallitseva mestari heräsi. Öhman kavensi ja tasoitti, ja viimeiseen erään lähdettiin tasatilanteesta 3-3.

Päätöserän alussa Öhman täydensi hattutemppunsa 5-3-maalilla ja syötti 6-3-maalin. Storvreta meni menojaan 8-3-voittoon. Mika Kohonen jäi poikkeuksellisesti ottelussa ilman pisteitä ja ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi päätöserän lopun jäähy.

Malmössä pelattavassa finaalissa tulevana lauantaina Storvreta saa vastaansa yllättäjäjoukkue IBK Dalenin.

Naisten finaalissa pelaavat IKSU ja KAIS Mora.