Poikien nuorten SM-sarjassa ei pelata ensi kaudella parketilla

Salibandyliiton kilpailuvaliokunta on päättänyt että kaudesta 2012-13 alkaen poikien nuorten SM-sarjassa kaikki pelit pelataan matto- tai massa-alustalla naisten liigan tavoin.

Uudistus koskee runkosarjaa, play off -otteluita ja erikseen määrättäviä poikien nuorten SM-sarjan karsintaotteluita.

– Matto- tai massa-alustan on oltava sopiva salibandyn tarpeisiin (mm. kitkaominaisuudet, pintajousto yms.). Sarjajärjestäjä hyväksyy pelipaikat, kerrotaan Salibandyliiton tiedotteessa.

16 comments

  1. Liigan mattoinvestointi muutama vuosi takaperin oli kaikkien aikojen paras uudistus salibandyyn ja on vahva tekijä myös salibandyn kasvamisessa varteenotettavaksi yleisölajiksi ja huippu-urheiluksi. Upeaa että tätä uudistusta laajennetaan nyt entisestään, olisi toki pian aika saada myös Divariin.

  2. No sanottiinko siinä niin? Vai sanottiinko että poikien SM-sarjassa? Ei kannattane tytöissä haaveilla vielä muutamaan vuoteen.

  3. Erittäin hieno ja odotettu sääntömuutos!!!! Pientä vaivaa tietenkin aiheuttaa otteluvalmisteluissa, mutta tasoittaa eri hallien ominaisuuksia.

    Happeen ylivoima viime vuosina nuorten SM-sarjassa on osittain johtunut monarin parketista, joka on hankala vastustajille. Huom siis osittain. On siellä toki lahjakkaita pelaajia, määrätietoinen valmennus ja hyvä yleisökin.

    Katsojaluvut ovat nuorten SM:ssä miltei liigan tasolla, joten tämä tuo lisää uskottavuutta lajiin. Milenkiinnolla odotan ensi kautta, kun Eräkin näyttää vahvistavan omia osakkeitaan (valmennus). Saattaa Happeen dynastia loppua SSV:n tavoin.

  4. Liiton pitäny keksiä jotain epätoivosta, että Happeen ylivoima loppuis. Onneks ei oo vaikutusta. Vuodesta kymmenenteen

  5. Pakko kommentoida tätä asiaa! Tunnen suurta myötähäpeää, kun Happeen komea neljän mestaruuden suora, joka venyy jo mahdollisesti viiteen kuitataan suoraan tuolla Monnarin parketilla monien mielissä. Jokainen joka hiukankin ymmärtää, millaisesta saavutuksesta on kyse pitäytyy varmasti tällaisista puheista. Happeen otteluvoitot finaaleissa on viidellä viimeisellä kaudella äkkiä laskettuna 12-3. Tuosta varmaan jokainen ymmärtää, että tuossa on vähän muustakin kuin Monnarin parkettitaiasta kyse.

    Samalla on kuitenkin todettava, että mattopakko nuorten SM-sarjaan ensi kaudesta alkaen on erinomainen asia. Se on jälleen pieni askel tämän lajin olosuhdekehityksessä. Matto on tämän lajin alusta ja on varsin luontevaa, että A-poikien SM-sarja on seuraava sarja, jossa tällainen mattovelvoite otetaan käyttöön.

  6. Hienoa!

    Nyt ollaan oikealla suunnalla, divari ehdottomasti mukaan jo tällä kaudella ja seuraava askel olisi turnausmuotoisissa alkaa ”suosimaan” halleja, joissa on matto. Toki hallien vähyydestä johtuen parketteja joudutaan käyttämään viellä pitkään, mutta näin saataisiin kunnat ja yksityiset taho miettimään parketin järkevyyttä yleensä? Parkettiahan ei muissa lajeissa tarvita, poikkeuksena koriksen pääsarjat eli 25 parkettihallia riittäisi Suomessa, korishan on selkeästi marginaalilaji!!!

    Loppuhuipentumat ja aluemestaruudet pois parketeilta, niin päättäjät miettivät koulujen salien remonteissa oikeasti mattojen hankkimista kalliin parketin ylläpidon vaihtoehdoksi.

    Hieno suunta SSBL

  7. Itse istuskelin tuolla yleisurheilun puolella liiton olosuhdevaliokunnassa (ja jo sitä edeltäneessä teknisessä valiokunnassa). Kyllä siellä suunnalla olosuhteita saatiin kehitettyä toivottuun suuntaan just nimenomaan painostamalla suorituspaikoista päättäviä tahoja (käytännössä kuntia) radikaaleilla sääntömuutoksilla ja olosuhdevaatimuksilla. Jos joku seura tai jonkun alueen seurat tarvitsivat tukea saadakseen olosuhteet kuntoon, niin liitolta löytyi kohtuullisesti keinoja laittaa kunta selkä seinää vasten.

    Lajit on erit ja tilanteet aika erit, mutta näin sen on mentävä.

  8. Kyllä se Divariin saisi jonkulaisia mattosäädöksiä tehdä. OLS kun pelasi viime kauden kotipelinsä parketilla niin peli oli pallon pomputtamista kaksi ja puoli erää, kunnes siihen hieman totuttiin. Vierailevan joukkueen peli näytti huvittavalta heti alkuunsa kun ei edes syötöt onnistuneet.

  9. Opettele mansen mies lukemaan. Siinä kommentissa luki, että osittain. Kyllä kai jokainen ymmärtää, että Happeen saavutuksessa on paljon muustakin kyse kuin monarista. Itse arvostan Happeen mestaruusputken korkeammalle kuin SSV:n, koska pelaajisto vaihtuu A-junnuissa vuosittain miltei kokonaan.

  10. Nuinhan tuo on. Onneksi taas ensikausi mennee matolla OLS edarilla liiganousun myötä. Mattoalusta myöskin divariin toisi lisää viihdyttävyyttä otteluihin.

  11. Ens vuonna vaihtuu taas, mutta mistäs meinaa nyt kaivaa? Kyllä toi komee suora ens vuonna katkee.