SB-Pro otti jatkoajalla ensimmäisen kiinnityksen mestaruuteen

Ensimmäinen finaaliottelu päättyi SB-Pron juhliin. Arkistokuva: Jari Turunen

SB-Pro otti ensimmäisen kiinnityksen mestaruuteen lauantaina Tampereella. Kuva: Topi Naskali

Naisten finaaliottelut käynnistyivät lauantaina Tampereella. Kotijoukkue Classic oli voitossa kiinni aivan loppuminuuteille saakka, mutta SB-Pro korjasi lopulta potin jatkoajalla lukemin 5-4. Toinen finaaliottelu pelataan jo sunnuntaina Hyvinkäällä.

Classic johti ottelua käytännössä koko ottelun ajan, mutta SB-Pro onnistui tasoittamaan ottelun vajaat kaksi minuuttia ennen ottelun loppua pelatessaan ilman maalivahtia. Tasoitusmaalista vastasi Katri Sainio ja syötön tarjoili Mira Wickman. Tasoitusmaalia edelsi SB-Pron ottama aikalisä.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata vajaat kolme minuuttia, kun ratkaisurooliin astuivat Hietamäen siskokset. Ajassa 62.59 Laura Hietamäki viimeisteli voittomaalin Classicin verkkoon ja syötön antoi sisko Mirja Hietamäki. Ottelun tehokkaimmat pelaajat olivat Classicin Katriina Saarinen (0+2) ja SB-Pron Mira Wickman (1+1).

– Classic jäädytti oman pelinsä maalin taakse ja haki sieltä hitaita lähtöjä. SB-Prolla oli paljon vetoja ja liikaakin toisinaan vauhtia. Classicin maalivahdille kaikki vedot tuntuivat olevan vaikeita, pitkäaikainen salibandyvaikuttaja Mika Hilska kommentoi ottelua Twitterissä.

Joukkueille ei jää paljoa palautumisaikaa, sillä sunnuntain ottelu käynnistyy Hyvinkäällä jo kello 13.30.

Ottelutilastoon

2 comments

  1. Perjantain pronssiottelun sekä tämän finaalin nähneenä en voi kuin nostaa hattua Mervi Flinkmanille ja Rainer Ehrolle upeasta tuomaritoiminnasta!! Lähes virheetön peli huipputasoisessa ja tiukassa pelissä! Toisin kuin perjantain pronssimatsissa surkeasti epäonnistuneet Heli Saario ja Tuija Heiskanen. Eikö naisten liigaan oikeasti saada parempia tuomareita? Tuo pari on surkea vitsi, joille c-tyttöjenkin pelit on jo liikaa. Ja vielä KV-pari! Kuka niistä oikeen päättää??

  2. NST voitti pronssia ja sillä selvä. Miten joku Tiikerit-kannattaja kehtaa vielä arvostella tuomariparia. Toivottavasti saatte sinne C-tyttöihin paremmat tuomarit. Sen sijaan, että huutelet, niin huolehdi ensi kerralla siitä, että joukkueesi on niin ylivoimainen ettei pieni tuomarivirhe siinä tunnu. Näin mestaruudet voitetaan. Niin ja onnea varsinaisille sankareille eli Prolle voitosta.