SB-Pron päävalmentaja ja Tiikereiden avainpelaaja valmentamaan Erään

Naisten liigassa SB-Pron finaaliin luotsannut Sami Saarikoski siirtyy ensi kaudeksi valmentamaan Tapanilan Erään. Myös Tiikereiden avainpelaaja Elina Enlund nähdään ensi kaudella valmennushommissa Mosalla.

Saarikoski vastaa Erän B- ja C-tyttöjen ikäluokkavalmennuksesta ja toimii mukana naisten edustusjoukkueen valmennustiimissä. Hänen vastuullaan on myös pelaajakoordinointi sekä seuran yhteisten toimintatapojen tuominen joukkueisiin.

– Erän tarjoama toimenkuva oli erittäin houkutteleva ja tulen innoissani toimivaan ja vahvasti kehittyvään organisaatioon. Pääsen tekemään työtä josta on minulla on jo vahva kokemus. Seuran valmennuspäällikkö Naavan tunne jo vuosien takaa ja tiedän, että hänen kanssaan sovittuihin asioihin voi luottaa, joten päätös oli luonteva, Sami Saarikoski avaa siirtoa Erän sivuilla.

Erän B-tytöissä vastuuvalmentajana jatkaa junioripuolella kaikkien aikojen menestynein valmentaja, seuraikoni Markku Rantala. Rantala on voittanut noin 50 eri väristä mitalia tytöissä ja pojissa sekä auttanut huipulle lukemattoman määrän pelaajia. Erän C-tytöissä vastuuvalmentajaksi tulee pitkän linjan valmentaja, tyttö- ja naisten parissa pitkään työskennellyt Marko Leiqvist.

Useamman vuoden Tiikereiden avainpelaajiin lukeutunut Elina Enlund siirtyy valmentamaan Erän tyttöjuniuoreita. 237 liigapeliä ja 37 maaottelua pelannut Enlund vastaa D-F –tyttöjen ikäluokkavalmennuksesta. Hän on säännöllisesti paikalla ikäluokan joukkueiden harjoituksissa tuomassa seuran pelaajapolun asioita käytäntöön. Elinan työnkuvaan kuuluvat myös tyttöpuolen harrastajamäärien kasvattaminen, kouluvierailut ja yhteistyö muidenkin lajien seurojen ja joukkueiden kanssa.

– Tärkeää on saada tytöt innostumaan liikunnasta yleensä ja omaksumaan että liikunta kuuluu osaksi arkea, Elina Enlund itse muistuttaa. Myös liikunnan monipuolisuus on todella tärkeässä roolissa, jotta erilaisia ominaisuuksia harjoiteltaisiin tasapuolisesti. Tämänikäisten tyttöjen valmennuksessa tulisi keskittyä lasten kehittymiseen urheilijoina sekä opettaa lapsille ryhmässä toimimisen taitoja. Lajitaitojen kehittyminen tulisi mennä kokoajan eteenpäin yksilötasolla kuitenkaan unohtamatta leikkimielisyyttä, Enlund toteaa Erän sivuilla.