SSV osoitti rutiininsa ja otti finaalien avausvoiton

SSV otti Seinäjoella Salibandyliigan finaalien avausvoiton vahvan toisen erän johdolla lukemin 8-5 (2-2, 4-1, 2-2). SSV:n ratkaisijat löytyivät yllättäen kakkoskentästä.

SSV aloitti vahvasti ja siirtyi Kimmo Kinnusen ja Mikael Järven maaleilla 2-0-johtoon. Sami Koski ja Henri Myllymäki tasasivat pelin tauolle mentäessä 2-2:een.

Toinen erä oli SSV:n. Roikkupallosta viimeistellyt kakkoskentän Tero Tiitu sekä pelaavaan kokoonpanoon loukkaantumisensa jäljiltä nostettu Kari-Matti Ratsula veivät SSV:n 4-2-johtoon.

SPV hukkasi palloja ja päästi puolustavia mestareita vastahyökkäyksiin, josta SSV rankaisi kovalla prosentilla. SPV:n Teppo Mäkelä kavensi, mutta Mikael Järven ja Petri Halosen osuttua lopulta toiselle erätauolle mentiin SSV:n selvässä 6-3-johdossa.

Pasi Halonen teki turvallisentuntuisen 7-3-maalin kolmannen erän alkuun, mutta SPV esitti vielä kirin hattutempun kirjauttaneen Sami Kosken kahdella maalilla. Kahta maalia lähemmäksi SPV ei kuitenkaan päässyt, ja Markus Huhtimo tapetoi ottelun loppulukemat tyhjiin 8-5.

SSV:n tehokkain oli kaksi maalia tehnyt Mikael Järvi, jonka tasakentin tekemä osuma jäi yllättäen SSV:n ykköskentän ainoaksi maaliksi. Kahden pisteen miehiä joukkueesta löytyi peräti kuusi ja etenkin Santtu Manner antoi kaksi loistosyöttöä SSV:n kakkoskentän maaleihin. SPV:n tehokkain oli Sami Koski (3+0).

SSV riisti kotiedun ja finaalisarja jatkuu sunnuntaina Vantaalla.

57 comments

  1. ”Ottelu päättyi 5-8 mutta SSV voitti 8-5.
    Suomen kielioppi…”

    Uutisessa luki alunperin tulos 6-8…

  2. Kurre näyttäisi vievän taas pojan kotiin? Mutta miksi? Mitä se niillä tekee?

  3. Olihan tuo tiedossa kun systeemi muuttuu niin muutkin kentät
    ssv:ltä pärjää , Kun ei pelata peliä ykköselle,Spv oli just sitä mitä heiltä voi odottaa, Kettusen kommentit niinpä, Onneksi on Ahonen hienoa Ssv,

  4. Jos salibandyliiga perii osan pudotuspelien lipputuotosta itselleen käytettäväksi lajin edistämistyöhön, niin miksi liiga ei määrää jotakin lipun vähimmäishintaa / katsoja ?

  5. Ssv oli tiivis ja voitti kaks erää kaksinkamppailuja. Itte asiassa tuo tiiviys yllätti. Samoin ku Viikkarien ei nimimiesten hyvät otteet. Ansaittu voitto mut vielä on pelejä edessä. Kosken tehojen lisäksi Spevestä on nostettava esiin Tor kannattajienkin suurin suosikki Myllymäki. Hieno katsoo miten on kuin kotonaan kovissa väännöissä. Tottunu siihen Töwen paidassa.

  6. miks koponen ei uskalla peluuttaa nuoria,yhen takaiskumaalin jälkeen filttiin.härkönen latonu paljon maaleja loppupeleissä.pitää antaa näytönpaikkoja nuorillekkin etteivät vaihda seuraa.

  7. Tunnelma Seinäjoella oli hieno kotijoukkueen tappiosta huolimatta. Parituhatta katsojaa oli paikalla kannustamassa äänekkäästi omiaan, vaikka lipun hinta oli snalla sanoen suolainen ja pääsiäislomatkin verotti varmasti osallistumista. Seuraavaksi pelataan valitettavasti se peli, jossa yleisömenetys on kokonaan vierasjoukkueen varassa. Olisi mahtavaa, jos SSV:n tähtipelaajat päättäisivät tulevina vuosina edustaa sellaisia seuroja, joilla on oma yleisö. Saataisiin lopultakin jokaisesta finaaliottelusta näyttävä tapahtuma ja lajin esittelypaikka.

  8. Järkyttävän hintaiset liput ja amu vei koposta totutusti 100-0

  9. Jatkuvan väärän pelitavan voisi nimetä Toivosen mukaan. Tuomarit voisi seuraavassa pelissä katsoa tarkemmin.

  10. äänekkäästi kannustava seinäjokelaisyleisö??? Missä pelissä?? Kyllähän tuola olis pierukin välillä kuulunut joka katsomoon… Kannustusta oli siellä täällä pari läpsytysrallia, mutta ei tuota voi hyvälläkään sanoa äänekkääksi. Kyllä ollaan katsomokulttuurissa kaukana esim kiekosta ja vaikka sportista. Suurin ongelma huonoon tunnelmaan oli siinä että parhaat kentän lähellä olevat katsomot oli varattu vip katsojille ja sen nyt tietää kuinka aktiivista salibandykannattajaa siihen ryhmään mahtuu… Raha menee lajin edelle seinäjoellakin. Amen.

  11. Äläs lapuan kaveri puhu palturia. Vip paikat olivat katsomon yläosassa ja numeroidut paikat lähempänä kaukaloa. Yhteensä niitä oli ehkä 150 kpl eli monta sataa paikkaa oli vapaana kaikille. Urheilutalolla oli viimeisessä happee-pelissä loistava tunnelma ja kannustus ainakin loppua kohden. Areenassa ääni hukkuu ja se ei muutenkaan sytytä koskaan yleisöä.

  12. Käy joskus pelissä Pasilassa, niin opit urheilun hillityn hiljaisuuden. Lätkään ei kannata verrata, siellä myydään olutta..;)

  13. koski valittaa et ei uskallettu pelata omilla vahvuuksilla,miten voi pelata ku istuu filtis.

  14. areenassa oli myös olutmyynti ja erittäin hyvässä paikassakin

  15. rahat pois asiakkailta…. Eiköhän se olut ole areenan heiniä

  16. spv:llä ei mitään saumaa

    Kohoselle kannattaa sanoo että vaikka Jihde osaa rystyzippauksen, niin sitä ei kannata viljellä…etenkään jos ei saa eees kämmeneltäkään palloo häkkiin.
    Et noinniinku perusasiat ekana haltuun

  17. Spv:n pitää suoraviivaistaa pelia ja pistää painetta suoraan kohti maalia. Härkösen kenttä mukaan pelaavaan kokoonpanoon. Huonoimpia pelejä Spv:ltä tällä kaudella. Älkää nyt vinkuko noita hintoja. Ei taida olla ihan ilmaista kauden läpivienti, joten on täysin oikeutettua nostaa hintoja kauden huipennuksessa.

  18. Pahiten petti spv:n kokenut osasto, poislukien koski. Kohonen ja Väänänen aivan kuutamolla, huomasiko joku että Kohonen oli edes pelillä.

  19. Amun taktinen äly vie voiton Speven vauhdista.

    Suomalainen katsomokulttuuri on oma lukunsa. Kulttuuria se on sekin kun ei ole kulttuuria.

  20. Lippujen hinnoista on meidän köyhien turha marista jos 1933 ihmisen mielestä se on ollut maksamisen arvoinen. Veikkaan, että noilla hinnoilla kokonaislipputulot on maksimoitu aika onnistuneesti. Areena taitaa olla 10x kalliimpi järjestämispaikka kuin urheilutalo, ja liittokin vie lipunhinnasta osansa, että kyllä korkeampiin hintoihin ihan käytännönperustelutkin löytyy.

    Koski ja Myllymäki pelasivat omalla rutiinitasollaan, muut alisuorittivat enemmän tai vähemmän. Eiköhän sunnuntaina kenttä käänny.

  21. Lippujen hinnoista. Kuulemma kolehtihintaa oli jouduttu nostamaan ku bensa niin helkatin kallista nykyään. Ei ole ilmaista liikuttaa joukkueellista pelaajia jyväskylästä joka päivä. Eli lippuihin lisätty laivaliikenteestä tuttu polttoainelisä.

  22. Liput on halpoja edelleen. Ottakaa oikea perspektiivi asioihin ja lopettakaa turha valittaminen lippujen hinnasta. Ilman rahaa ei ei pyöritetä koneistoja, jotka mahdollistavat joukkueiden sekä salibandyliigan pelaamisen.

    Suomen selkeästi kaksi parasta joukkuetta ovat ratkaisemassa kullan kohtaloa. Toinen joukkueista on moninkertainen Suomen mestari ja viime syksynä todistetusti Euroopan paras seurajoukkue. Haastajana on paras joukkue siihen rooliin. Nyt nautitaan tästä lajista ja kauden huipennuksesta, siis näistä finaaleista.

  23. Peli ei tänne näy, mutta Ihmeelle tuntui menevän kaikki tilastojen valossa: 60% tarttui kahdessa ensimmäisessä erässsä?!? Siihenkö tämä nyt kaatuu?!

  24. Nauhalta pelin nähneenä Spv selvästi alisuoritti ja teki ekan kerran tällä kaudella helppoja virheitä. Ihmeeltä huono peli, eikä plokkauksetkaan onnistuneet. Huomenna uusi peli ja Ssv:n vuoro hiukan leijuttaa koska hommahan on jo ratkennut!

  25. Niin peli näkyy Nelonen Prolla ja Veikkauksen netissä, siis kaikkialla.

  26. Eipä veska siinä paljoa mahda kun pelaajat juoksee päättömästi kentällä. Vastustaja saa laittaa sen verran hyvistä paikoista.

    SPV:n on aika herätä tai SSV vie 3-0.

  27. SPV koohottaa kuin ajokoirat ympäri kenttää kieli ulkona, SSV tekee mitä tarvitsee järjellä, ei koohota ja voittaa sarjan – taas kerran, valitettavasti, – mutta ansaitusti.
    Amun taktinen äly ja materiaali hyödyntää sitä on ylivoimainen muihin seuroihin verrattuna.

    Lippujen hinnat määrää Liiga, ei seurat. Halpaa salibandyfinaalit on verrattuna kiekkoon. Ja parempaa. Nauttikaa vielä kun voitte paikan päällä.

  28. Onse perhana ettei tota Söösveetä saada nurin! Kaisse menee et kuka on toinen, sen jälkeen aivain sama miten menee-

  29. Ihan sama mitä Veljien liput maksaa, se on meidän joukkue ja omalle joukkueelle maksaa mielellään. Se liigan verottama osuus tässä harmittaa. Liiga varmaan pärjäisi pienemmällä prosenttiosuudella, jos toinenkin loppuottelujoukkue vetäisi maksavia katsojia. Finaalitunnelmakin olisi parempi. SSV ei saa porukkaa liikkeelle vaikka lippuja jaetaan taaskin ilmaiseksi. Pelaajat on hyviä, mutta seura on aivan uskomattoman nolo. Odotan sitä, että finaali olisi SPV vs joku Mansen seuroista tai Josba tai Happee tai melkein mikä tahansa muu seura kuin Kurren jengi.

  30. SPV fani voi miettiä millainen tunne on täällä SSVn päädyssä. Tunne kun on tällä hetkellä molemmin puolinen. Viimekauden finaaleissa SSVn finaalissa Hartwallilla oli yli 3000 katsojaa paikalla. Seinäjoella ei yksinkertaisesti ole sellaiselle tai sellaisille mahdollisuuksia. Olisin ihan tyytyväinen jos tuollaisesta itkusta SPV häviäisi!!!

  31. Ennen finaalipelejä Ihmeen prosentti oli 4 huonompi kuin Lötjösen. Nyt on jo 6 yksikköä jäljessä heikommaksi manattua Lötjöstä. Ihmeen prossa on alle 80, joka on kyllä tässä lajissa aika huono.

    Puolivälierissä ja välierissä Ihme oli saanut kiinni neljä vetoa viidestä, joka ei sekään oo kovin hyvin. Eilen sai kiinni enää neljä vetoa kuudesta!

  32. Ihme on hyvä veskari.
    SSV teki oikean ratkaisun, kun pisti runkosarjassa hörppineen tuontiveskarin (vaikea sukunimi) penkille ja antoi Lötjöselle (todella helppo nimi muistaa) mahdollisuuden. Se veto pelastaa SSVn.
    SSV vetää väkeä vain finaaleissa, jos pelipaikkana on paikka, joka jo paikkana vetää väkeä kuten Hartwall-areena, runkosarjassa SSVn peleissä käy 300 henkeä!
    SSV menee vuodesta toiseen menojaan niin kauan kuin kokemus jyllää ja Amu valmentaa. SPVssä puristetaan mailaa, kun yleisöä on yli 1000 katsomossa. Omat koirat puree, jos SPVn Tango-luolassa on tuo yli 1000 henkeä. Iskee pohojanmaalainen lakeuden kipsi.

  33. En ole nähnyt pelistä muutakuin maalikoosteen, mutta tuon perusteella kyllä jokunen SSV:n laukaus olisi ollut Ihmeelle otettavissa. Ei kuitenkaan hänen piikkiinsä voi tappiota laittaa, mutta ei hän tainnut kyetä joukkuettaan kannattelemaankaan, kuten viime kausina mestaruuksia voittaneen joukkueen veskari on aina tehnyt. Siis Toivoniemi tietenkin.

    Ihme on hyvä, parhaimmillaan loistava maalivahti, mutta hänelläkin on historiaa finaaleissa sulamisesta. Saas nähdä.

  34. Oon nyt jotain 3-4 vuotta säbää seurannu ja kuunnellu kun Ihmettä kehutaan. En nyt nähnyt peliä mutta pari maalia koostevideolta ja torjuntaprosentti katottuna, sekä viime vuoden finaalisarja niin ei kyllä näytä kovissa peleissä ainakaan pärjäävän! Kehukoot kuka tahansa..

  35. Minä en ole nähnyt Ihmeeltä kuin vain huippupelejä ja ihmepelastuksia, valitettavasti, koska en ole lakeuksien lattajalka.

    Mutta hei! Tämä keskustelun määrä jo osoittaa, että salibandyssä on lajikulttuuria! Hyvä me!

  36. Ensi kaudelle SPV voi ostaa itselleen uuden maalivahdin, Jyväskylästä tietenkin. Elikkä Eero Kosonen maalille, Ihme kakkosveskariksi. EI enää annettaisi turhan paljon etumatkaa vastustajalle helppojen maalien muodossa.

    Tosin ei tiedä riittäisikö sekään. Ensi kaudella SSV on taas vahvempi Kivilehdon palatessa dominoimaan.

  37. Tuleeko Kivilehto takaisin? Eikö pärjännyt Ruotsin liigassa?

  38. Ainakin televisiokuvan perusteella ne 3000 näytti pukeutuneen punaiseen.

  39. Maitojunalla..Siellä taas yksi navettarenki huutaa kun olis-hyväksi-lajille-spv-ei-voitakkaan……Kannattaa sieltä naapurimaan sivuilta seurata pelejä, niin tietää pärjääkö vai ei.

  40. SSV:n nettisivujen mukaan jäsenet päästetään finaaliin ilmaiseksi: ”SSV jäsenkortilla pääsee otteluun ilmaiseksi, kunhan on pelipaita päällä. Areenalle on varattu jäsenille katsomon osa F.” Siis edes seuran jäsenet ei halua maksaa SSV:n pelin näkemisestä…:)

  41. Valitettavasti homman nimi on täysin se, että jos SPV haluaa voittaa pitää pelit pelata urheilutalolla joka on kotihalli. Näin se vain menee. Nyt areenassa jopa kotijoukkue on vieraalla maaperällä. Areena on liian iso äänekkääseen kannustamiseen. Urkkarilla on tunnelma. Mutta kyllä se sieltä vähitellen alkaa homma taas toimia. Onneksi nyt ei ollut ekassa pelissä niin pahaa SSV:lle tuomioitten vetoa kuin yleensä, mutta oli nytkin kuppi sinne hieman kallellaan. Välillä tuntuu että SSV = Suomen Salibandyliitto. Tiedä häntä.

  42. Mitä mitä!, SPVhän menee aivan kipsiin, kun omat kannustaa äänekkäästi. Hiljaa hyvä tulee Pohojanmaalla.

    Turha näistä peleistä tuomareita on arvostella.
    Olen nähnyt tällä kaudella 4 kertaa SSV:n pelin, ja kyllä se jengi voittaa ilman tuomariapuakin, jos niin päättää. Amu Ahonen on ylivertainen valmentajataktikko tässä maassa.
    Näin väitän, vaikka en seuran kannattaja olekaan.

  43. Tampereella pronssiottelussa oli aivan huikea tunnelma. Ja mikä hienointa, molemmat joukkueet todella halusi voittaa mitalin. Peli oli säbää parhaimmillaan, vaikka virheitäkin tuli tasapuolisesti. Hyvä Koovee.

  44. SSV vs. SPV peli näkyy Veikkauksen sivuilla Veikkaus TV:ssä. Ei maksa mitään. Kannustaa saa kumpaa haluaa. Katsomon osa F voi kattella matsin paikan päällä Kurren kanssa.

  45. itse en aistinut minkäänlaista tunnelmaa seinäjoki areenalla voi olla se syy että stadilaiset kävivät raapimassa hienon voiton!

  46. Monestiko ssv:n peleissä on ollut tällä kaudella yli 500 katsojaa? Mielestäni yleisökeskiarvo oli 4:nneksi paras.

  47. Mielestäni hyvä temppu laittaa katsomo F junioreille. SSV haluaa paikalle omaa yleisöään ja mahdollisimman paljon ja näin se onnistuu. Televisiosta näkyy punaista koska katsomon osa jota TV kuvaa on yleensä keskusta. SSV fanit tykkäämme olla melko nurkassa toisen kenttäpuoliskon puolella. Yleensäkään emme ole linssiluteita.

    JokoTai…kuule aika monesti tällä kaudella…keskiarvo oli aika pitkään noin 600 eikä paikalta katsottuna ollut hatusta temmattua
    SSV tekee muutenkin yleensä niin että tukkimiehen kirjanpidolla lasketaan paikallaolijat joten toisin kuin esim Tapanilassa (yleisökapasiteetti max 600 yleisöennätys noin 700+) me emme kaunistele yleisölukemia