Suomelta vahva joukkue Sveitsiin – Kauko ja Salin debytoivat

Miesten maajoukkueessakin esiintynyt Eemeli Salin jatkaa Kooveessa ensi kaudellakin. Kuva: Mikko Hyvärinen

Kooveen Eemeli Salin debytoi miesten maajoukkueessa. Kuva: Mikko Hyvärinen

Miesten salibandymaajoukkue osallistuu salibandyn kansainvälisenä viikonloppuna 27.-29.4. neljän maan EuroFloorball Tour -turnaukseen Sveitsin Bernissä. Päävalmentaja Petri Kettunen on valinnut ryhmään kaksi ensikertalaista.

Keltanokkina turnaukseen lähtevät Kooveessa SM-pronssia voittanut Eemeli Salin ja Jyväskylän Happeen 32-vuotias veteraanihyökkääjä Petri Kauko, joka sijoittui runkosarjan (26 ottelua) pistepörssissä hienosti sijalle 4. tehoin 19+45=64.

Myös kaksinkertainen maailmanmestari, maalivahti Henri Toivoniemi, 35, nähdään tauon jälkeen maajoukkuepaidassa.

Suomen joukkue EFT-turnaukseen

Maalivahdit
Henri Toivoniemi, FC Helsingborg (SWE)
Jarno Ihme SPV, Seinäjoki

Puolustajat
Tommi Aro, Tapanilan Erä, Helsinki
Eemeli Salin, Koovee, Tampere
Janne Lamminen, SC Classic, Tampere
Juha Kivilehto, FC Helsingborg (SWE)
Tatu Väänänen, SPV, Seinäjoki
Otto Tikka, Happee, Jyväskylä
Oliver Wardi, Espoon Oilers
Mikael Lax, Rychenberg (SUI)

Hyökkääjät
Sami Koski, SPV, Seinäjoki
Petri Kauko, Happee, Jyväskylä
Mika Moilanen, Tapanilan Erä, Helsinki
Esa Jussila, SV Wiler Ersigen (SUI)
Oscar Hänninen, Espoon Oilers
Mikko Kohonen, SPV, Seinäjoki
Lauri Kapanen, Grasshoppers (SUI)
Paul Kotilainen, Koovee, Tampere
Kari Koskelainen, Chur Unihockey (SUI)
Jani Kukkola, FC Helsingborg (SWE)
Mikael Järvi, SSV, Helsinki
Mika Kohonen, Storvreta IBK (SWE)

13 comments

  1. SSV:lta vain Järvi. Osin kyllä yllättää vaikka toki moni kuten Forsten, Tiitu ja ehkä Järvinenkin lienevät varmuudella aikanaan kisajoukkueessa.

  2. Liikaa maajoukkueessa on Kooveen, SSV ja SPVn heikkokuntoisia urheilijoita.

  3. Hyvä että Kauko pääsi vihdoinkin kokeilemaan maajoukkueessa vaikka tuskin mm ryhmään on mitään mahkuja. hieno homma!

    Joo eiköhän siellä nähdä kyseiset ssv:n herrat pelaamassa jaeiköhän Johansson ole myös mukana kun on saanut levätä tarpeeksi. Ja eiköhän sieltä ssv spv akselilta tuu puolustajiakin ryhmään mukaan iso kasa. Väänänen,Lehti,Toivonen,Halonen riippuu tietysti kestääkö herroilla paikat kasassa.

  4. Taitaa olla Classicin pettynyt kannattaja. Eikö se riitä että Savolainen tulee jo kisaryhmään on meinaan niin sporttinen kaveri että 😉
    Eiköhän sinne valita miehet millä on motivaatiota tähän touhuun eikä mitään classicin nestepäisiä vellihousuja jotka tekee mitä itse huvittaa.

  5. Taidat olla Kooveen mies, kiva et sieltäkin joku huolitaan, en laske Kotilaista, pelimies. Cee sen kun jyrää, mitaleita tulee taas niin paljon ettei Koovee voi edes uneksia:)

  6. Hyviä pelimiehiä! Pasi Halonen pelannut mielestäni hyvin, edistää peliä hyvin, uskaltaa pelata pallon kanssa ja nopea koipinen kaveri. Voisi kenties mahtua ryhmään mukaan vielä.

    Järven kanssa katsotaan varmaan vieläkö pärjää kansainvälisillä vesillä. En tiedä sitten Tiitusta, vähän taantumaa ilmassa hänen pelissään, kai tähtää kesäleiritysten kautta kisoihin?

    Sami Kosken kyseenalaistaisin valinnoissa, hidastaa peliä ja yleensä hyökkäykset tyrehtyvät kun Koski saa pallon (maajoukkue-peleissä). Oveluus ja laukaus ainoat vahvuudet, mutta ei mielestäni istu Suomen pelitapaan.

  7. Henri Johansson ja legendaarinen ”pikku loukki” taas otsikoissa.

  8. Henri on taitava loukkaantumaan aina MM-välivuosina ja kisavuoden keväällä. Pääsi viimeksikin MM-joukkueeseen yhdellä osallistumisella viimeisessä syksyn EFT-turnauksessa. Taitaa kokeilla samaa tänäkin vuonna. Kesällä leiritysten aikana on taas ”polvi kipee” tai ”takareisi jumissa”….

  9. Kyllä tuota Pirkanmaan ykkösseuraa (koovee) jaksetaan mollata vaikka mitaleille pääsi??
    Kotilainen ja Salin oikeita valintoja joukkueeseen, samoin Kauko.
    Kososen olisin halunnut nähdä maalilla!

  10. Kaukon Pete oli hyvä valinta. Liigassa yksi aliarvostetuimmista pelaajista. Mutta huikeata työtä Happeelle jo useita kausia. Holopaisen Jykää voisi kanssa joskus valita a maajoukkue ryhmään. Ollut jo toki b maajoukkueessa.

  11. Tämä on EFT-turnaus, ja MM-kisajoukkue on monella tavalla eri juttu ja pelataan erilaisella miehistöllä. Kettusen on pakko antaa näyttöpaikka muutamille uusille pelaajille ja käytännössä se tarkoittaa että muutama vanha peluri joutuu jäämään pois.

    E. Kosonen oli liigan runkosarjan paras veskari, mutta pudotuspeleissä pallo ei oikein pysynyt käsissä, veskarivalinnat siksi ihan ookoo. Toivoniemen joskus lopettaessa Epi saa kyllä vakipaikan.