Suomen naiset avasivat 4-2-voitolla

Suomen naisten salibandymaajoukkue kukisti Sveitsin 4-2 (1-1, 1-0, 2-1) Ruotsin Karlstadissa pelattavan naisten neljän maan turnauksen avausottelussa.

Kahden erän jälkeen Suomi johti Viivi Laitisen sekä Karoliina Kujalan maaleilla 2-1.

Kolmannen erän alussa Sveitsi tasoitti, mutta muutama minuutti edellisestä maalille yksin unohdettu Eliisa Alanko teki hienon syöttökuvion päätteeksi Suomen 3-2-maalin. Elina Kujala viimeisteli loppulukemat 4-2:een Suomelle Kristiina Kauppilan (0+2) syötöstä.

Sveitsi voitti jokaisen ottelun lopussa käytävän kolmen parin rangaistuslaukauskisan 2-1. Suomen ainoan maalin teki Tiia Ukkonen. Laura Mertsalmi sekä Henna Ilmola eivät onnistuneet maalinteossa.

Naisten nettilähetys Karlstadista toimi ruotsinkielisellä selostuksella selostuksella höystettynä mainiosti. Lauantaina Suomi kohtaa kello 16 alkaen Tshekin.

Karlstad, Ruotsi: Sveitsi – Suomi 2-4 (1-1, 0-1, 1-2)

1. erä: 00.35 Katrin Zwinggi (Tanja Stella) 1-0, 2.31 Viivi Laitinen (Katri Luomaniemi) 1-1.
2. erä: 36.04 Karoliina Kujala (Kristiina Kauppila) 1-2.
3. erä: 43.01 Priska von Rickenbach (Margrit Scheidegger) 2-2, 46.30 Eliisa Alanko (Minna Korhonen) 2-3, 57.52 Elina Kujala (Kauppila) 2-4.

Suomi sai otteluvoitosta 2 pistettä ja Sveitsi 1 pisteen rl-kisan voitosta.