Suomen tytöt MM-kisoihin – ”kovempi joukkue kuin koskaan!”

Tyttöjen maajoukkueelta odotetaan ensimmäistä MM-kultaa. Kuva: Jari Turunen

Tyttöjen maajoukkueelta odotetaan ensimmäistä MM-kultaa. Kuva: Jari Turunen

Suomen MM-joukkue Slovakian Nitrassa 1.-5. toukokuuta pelattaviin viidensiin U19 tyttöjen MM-kisoihin on nimetty. Valituista 20 pelaajasta 16 kuului naisten liigan kokoonpanoihin kuluneella kaudella ja parhaillaan seitsemän tyttöä pelaa naisten liigan finaaleja Classicin ja SB-Pron riveissä.

Nimettyjen joukossa on mukana neljä pelaajaa, jotka kuuluivat edellisten MM-kisojen (2010) hopeajoukkueen kokoonpanoon.

– Tytöt ovat tehneet mahtavaa työtä omissa seuroissaan. Suomen tyttömaajoukkue on kovin, mitä koskaan, mutta niin on kansainvälinen tasokin. Tuttuun suomalaiseen tapaan joukkueesta ei erotu yksilöitä, vaan vastuu jakautuu tasaisesti. Tyttömaajoukkue lupaa, että kehään noustessa me kaikki olemme tiukan puolustuksen lisäksi valmiita antamaan myös rumasti turpaan, kertoo Suomen tyttöjen valmentaja Tommi Seikkula.

Tyttömaajoukkue kokoontuu MM-kisojen valmistavalle leirille Eerikkilän urheiluopistolle 22.-24.4.2012. Leirin aikana pelataan muun harjoittelun ja valmistautumisen lisäksi kaksi kertaa paikalla leireilevää opiskelijoiden MM-kisajoukkuetta vastaan. Leirille on kutsuttu 20 kisoihin valitun pelaajan lisäksi kolme varapelaajaa. Ella Holmberg (PSS), Aino Partinen (NST) ja Janette Kari (SB-Pro).

Suomen alle 19-vuotiaiden tyttöjen MM-joukkue
1.-5.5. 2012 Slovakia, Nitra

Maalivahdit:
Arla Salo, -93, Tiikerit
Noora Vuorela, -94, TPS

Puolustajat:
Tiia Raitanen, -93, Classic
Hillevi Arkkila, -93, Erä
Mirva Laitinen, -93, SB-Pro
Laura Manninen, -93, Tiikerit
Juulia Lintula, -95, Koovee

Hyökkääjät:
Renate Taka-Aho, -94, Crackers
My Kippilä, -96, SB-Pro
Nea Vähäkoski, -93, SB-Pro
Silja Eskelinen, -93, Tiikerit
Mira Wickman, -94, SB-Pro
Senni Hietanen, -93, PSS
Alisa Pöllänen, -94, Classic
Juliette Kemppi, -94, TPS
Juulia Peura, -95, KaPa-65
Mari Alila, -94, Classic
Henna Uljua, -93, PSS
Noona Björkman, -94, Tiikerit
Isa Björkell, -93, Tiikerit

12 comments

  1. Ihmettelen ääneen vain yhtä asiaa. Tyttöjen SM Playoffsien pistepörssin kärjessä on kuusi Kooveen pelaajaa: 1) KAUPPI Oona, 2) KAUPPI Veera, 3) VÄHÄLÄ Milla, 4) LEPPÄNEN Tiia, 5) LINTULA Juulia, 6) AHOLA Viivi. Näiden pelaajien takana on pari PSS:n pelaajaa joku OLS:sta ja taas joku Kooveen pelaaja. Kooveen Lintula on joukkueessa, mutta miksi ei muita. Ovatko he kaikki alaikäisiä vai miksi näin dominoivat pelaajat eivät mahdu joukkueeseen? SM-finaaleissahan kohtaavat juuri mainitut Koovee ja PSS. Miksei parhaista joukkueista ole enempää pelaajia? Selityksiä kenelläkään?

  2. Ahola on yli-ikäinen (-92), Kaupit alaikäisiä (-97). Vähälä ja Leppänen ovat oikean ikäisiä mutta vaikea sanoa miksi eivät ole mukana

  3. Ei näitä valintoja varmaankaan pelkkiä pistepörssejä laskemalla tehdä. Jos tehtäisiin, niin viiteryhmänä U19-joukkuetta kootessa olisi enemmänkin naisten liiga / play-offs, ei tyttöjen-SM-sarja.

  4. Suomen kaikkien aikojen kovin ryhmä vs. Ruotsin kaikkien aikojen heikoin ryhmä. Saattaa tulla rumatkin lukemat finaalissa. Cmoon!

  5. Tuo, etteivät ruotsin tytöt ole korkealla sikäläisen liigan pistekärjessä ei vielä kerro mitään.
    Ruotsin ykkösdivarikin on erittäin kova.
    Mutta tällä kertaa luotamme tyttöjemme voittoon!
    Tsemppiä koko porukalle.

  6. olisiko vähän rehdimpää, että jätettäisiin nuo yksittäisen pelaajan mollaamiset pois. Kai me nyt kuitenkin kaikki olemme tämä joukkueen kannattajia mm-kisoissa, joten on aika nurinkurista käydä arvostelemaan omia pelaajia. Eikä varmaan paranna kenenkään mieltä lukea ikäviä kommentteja itsestä. Eiköhän linjata niin, että kukin pitää mölyt mahassaan ja antaa tytöille työrauhan ainakin kisojen loppuun saakka?!

  7. Ruotsi vie. Ihan siksi, ettei tarvitse taas tuudittautua epätodellisuuteen…

    Kertoo liigan säälittävästä tasosta, että alaikäisten osuus on niinkin suuri jopa finaaleita myöden. Taitaa olla ”vanhan liiton” loppu.

  8. Eipä tuo Ruotsin 1. div itseäni kauheasti vakuuta.

    Divarin sisällä on erittäin suuret tasoerot, ja 15 maalin voittoja näkyi tasasin väliajoin. Liigapaikastaan karsimaan joutunut Jönköping, joka voitti kauden 26 ottelusta 5, voitti liigakarsintalohon, jossa taakse jäivät mm. Gävle sekä Warberg, jotka olivat hävinneet runkosarjassa 2 ottelua kauden aikana.

  9. Hyvä Suomi ! Hyvä nuoret! Reipasta ja URHEILUN mukana tullutta onnistumisen iloa koko MM joukkueelle! Me muut voimme ja saamme vain olla onnellisia teistä jokaisesta nuoresta jotka harrastatte hienoa lajia! Tsemppiä teille jokaiselle kisoihin! Yhteistyö lajin parissa ja yhteen” hiileen” puhaltaminen tuo onnistumisen tunteen jokaiselle!

  10. Onneksi on meillä näin, että nuoret rynnivät esiin.Nuorten nopeus, ketteryys ja taitavuus tulevat hyvin esiin.
    Kertoo erittäin positiivisesta tasosta.

    Onnea kaikille U19 joukkueen pelaajille.