Superliigan välierät käyntiin tiistaina – puolivälierissä dramatiikkaa

Tiistaina Ruotsissa alkavien miesten Superliigan välierien viimeiset joukkueet saatiin selville sunnuntaina dramaattisten vaiheiden jälkeen. Helsingborgin suomalaiskolmikko sai aloittaa kesälomansa viidennen pelin rankkareiden ja Warberg viidennen pelin jatkoaikamaalin jälkeen.

Falun selviytyi mestarisuosikki Storvreta IBK:n välierävastustajaksi lopulta maalittoman jatkoajan ja rangaistuslaukauskisan jälkeen 8-7-voitolla Helsingborgista. Helsingborgin suomalaisista Jani Kukkola kirjautti tehot 2+2 ja Juha Kivilehto 0+1.

Rangaistuslaukauskisassa Helsingborgin maalivahti Henri Toivoniemi sai tehdä tilaa kahden päästämänsä maalin jälkeen. Kaikkiaan Falun upotti rankkareistaan neljä Helsingborgin kolmea vastaan. Voitot Falunille 3-2.

Warberg oli neljännessä välieräpaikassa kiinni vielä viidennen ottelun kolmannen erän lopussa, mutta Pixbon Patrik Malmström tasoitti varsinaisen peliajan viimeisellä peliminuutilla ja Isaac Rosén ratkaisi jatkoaikamaalillaan jatkopaikan Pixbolle. Voitot Pixbolle 3-2.

Storvreta ja Dalen olivat varmistaneet välieräpaikkansa aiemmin. Ruotsissa vielä välierävaiheessakin parhaiten sijoittunut joukkue pääsee valitsemaan vastustajansa ja Storvreta valitsi Falunin.

Ruotsin Superliigan välieräparit:

Storvreta IBK – Falun
Pixbo – Dalen

6 comments

  1. Tietääkö kukaan näkeekö näitä ruotsalaismatseja jostain netistä? Svt4 nettisivuilta ei näy ruotsin ulkopuolelle.

  2. Finaali näkyi ainakin viime vuonna Suomeenkin. Aika hiljasta tais muuten olla..

  3. Ei nyt enää kauheasti lohduta, mutta Helsingborgin sivulta oli suora linkki netti-lähetykseen, josta toi typerä peli katkeraan rankkaritappioon tapitettiin… Siellä on pelit jälkikäteenkin katsottavissa.

  4. Täältä löytyy mm. Superliigan highlightseja, viime vuoden finaalit ja ainakin yksi Ruotsi-Suomi -maaottelukin:
    http://www.tv4play.se/sport/innebandy/

    Suorana tuolta ei varmaan mitään näy, mutta toivottavasti kevään finaalit saadaan tuonnen tänäkin vuonna.