Top Team ja SB Welhot nousivat Divariin

SB Welhot nousi ensi kaudeksi Divariin. Kuva: Jari Turunen

SB Welhot nousi ensi kaudeksi Divariin. Kuva: Jari Turunen

Miesten Divarissa nähdään ensi kaudella kaksi uutta savolaisjoukkuetta. Kuopiolainen SB Welhot ja Top Team Savonlinnasta varmistivat viikonloppuna nousunsa toiseksi korkeimmalle sarjatasolle.

SB Welhot oli täysin ylivoimainen ottelusarjassa SB Vantaata vastaan. Kuopiossa käydyssä ensimmäisessä kamppailussa SB Welhot nappasi selvän 9-1-voiton vantaalaisjoukkueesta. Sama tahti jatkui seuraavana päivänä Vantaan Myyrmäessä, jossa kuopiolaiset murskasivat vastustajansa lukemin 12-3. Erikoista tuossa Vantaalla pelatussa ottelussa oli se, että SB Vantaa siirtyi avauserässä 3-0-johtoon, mutta hävisi tämän jälkeen loppupelin puhtaasti 0-12. SB Welhot ensi kaudeksi Divariin otteluvoitoin 2-0.

Toisessa otteluparissa olivat vastakkain Nurmon Jymy ja Top Team. Tämä oli äärimmäisen tasainen ottelupari, vaikka Top Team voittikin sarjan otteluvoitoin 2-0. Ensimmäinen kamppailu Nurmossa päättyi savonlinnalaisjoukkueelle lukemin 7-6 voittomaalin synnyttyä reilut kaksi minuuttia ennen ottelun loppua. Toisessa ottelussa edettiin aina rangaistuslaukauskilpailuun saakka, jossa Top Teamin kolme ensimmäistä laukojaa onnistuivat, kun vastaavasti Nurmon Jymyn kaikki kolme epäonnistuivat yrityksessään. Top Team ensi kaudeksi Divariin otteluvoitoin 2-0.

Kolmannessa otteluparissa Merikoski SBT-SalPa tilanne on otteluvoitoissa 1-0 Merikoskelle. Oululaisjoukkue voitti ensimmäisen ottelun lukemin 11-10. Toinen ottelu pelataan maanantaina Salossa ja mahdollinen kolmas ottelu lauantaina Oulussa.

8 comments

  1. Heikko on taso Helsingin seudulla, kun SB Vantaa pääsi noin pitkälle, mutta oli ihan vastaantulija kuopiolaisten kanssa.

    Lappeenrannan kakkosjoukkue PoNoVo (valmentajana Jakke Rantala) hävisi Welhoille vieraissa yhdellä maalilla ja kotona vasta rankkarien jälkeen, joten aika likellä oli sarjanousu.

  2. Pitkät on matkat ens kaudellakin peleihin. Vähän kuitenkin onneksi paikkakunnat vaihtui.
    Väitän kyllä että tasonmittaus divarin putoojien kanssa ois ollu paikallaan. Miten lie niissä ois käyny en tiiä mut kuitenkin. Peukku voittajille!

  3. Hyvä, että uusia vanhoja divarikaupunkeja saadaan mukaan ensi kaudeksi. Top ja Welhot ovat aiemmin käyneet divarimeininkiä haistelemassa.

  4. Olikos nyt järkeä että etelän joukkueet suoraan toiselle kierrokselle? Taidetaan esim. Kaakossa ja Pohjois-Savossa pelata ”hiukan” eri kastissa. Olisko mitä jos ens kaudella mietittäs vähän uusiksi noita karsintajärjestelyjä?

  5. Kyllä karsintasysteemi on kertakaikkiaan typerä. Maakunnissa pelataan huomattavasti parempaa salibandyä, ja Etelästä päästään suoraan toiselle kierrokselle.

    Olisikohan Etelän herrojen syytä miettiä muutenkin tätä ykkösen karsintajärjestelmää kokonaan uusiksi?

  6. muutenkin hieno asia että maakunnista joukkueita nousee ylemmille sarjatasoille. uskon että pelaajienkin mukavampi käydä pelaamassa ns.pikku paikkakunnilla jossa katsomossa runsaasti porukkaa ja hyvä tunnelma kun pääkaupiseudun halleissa jossa kolme sukulaista vaivaitunut paikalle. hyvänä esimerkkinä 1.div karsinta peli TopTeam-Jymy okl hallilla oli viis sataa katsojaa paikalla ja rummut soi.