TPS ei päästänyt Happeeta juhlimaan

Miko Kailiala paukutti neljä maalia Happeen verkkoon. Kuva: Anssi Koskinen

A-junioreiden kolmannen SM-finaalin ensimmäinen erä näytti siltä, kun kentälle olisi heitetty pallo ja innokkaille pojille annettu vain ohjeeksi pelata. Ylivoimahyökkäykset aaltoilivat päästä päähän, ja varsinkin Happeen nuori kaksikko Peter Kotilainen-Lassi Kotovaara loi nautittavia tilanteita turkulaisten maalille.

Finaalijännityksestä ei näyttänyt olevan tietoakaan, ja yleisöystävällisessä erässä naputeltiin maaleja tasatahtiin. Maalintekokilpailussa ei saatu selvyyttä, sillä tauolle siirryttiin 4-4 lukemissa. Ahnain maalintekijä oli TPS:n Miko Kailiala, joka toimitti pallon verkkoon kaksi kertaa. Tasatuloksesta huolimatta Happeella oli ottelusta pienoinen ote.

Toisessa erässä TPS paransi rutkasti pallollista peliä, ja rakensi alkutahdit voitolleen. Se ei päästänyt enää Happeeta vaarallisiin vastahyökkäyksiin, vaan pelasi pitkiä hyökkäyksiä ja kontrolloi palloa vieraita enemmän. Ensimmäinen kerran se siirtyi johtoon ajassa 36:11 Kailialan illan neljännellä. Siitä se ei enää luopunut, vaan lasketteli viimeisessä erässä selkeään 11-6 voittoon.

– Puolustuspelistä ei ollut alussa tietoakaan. Saatiin pallollisen pelin tasapaino paremmaksi, eikä annettu enää kaverille mahdollisuuksia ylivoimahyökkäyksiin, TPS-valmentaja Aki Vilander kommentoi joukkueen pelissä tapahtunutta muutosta.

Kailiala iski TPS:lle neljä kertaa. Hänen ketjukaverinsa Joonas Koskinen (1+2) ja Ville Hirvisuo (0+5) olivat myös oivalla pelipäällä.

– Alkuun puolustettiin heikosti, mutta toisaalta hyökättiin tehokkaasti. Loppu olikin sitten aika ”epätepsimäinen”, kun pystyttiin pitämään peli hallussa, pelinrakentaja Hirvisuo kuvaili ottelun kulkua.

Hienon ottelun pelannut Hirvisuo kehui nöyrästi ketjukavereitaan. Omat tehot tulivat yllätyksenä.

– Ai oliko niitä niin monta? Kailiala kyllä laittaa hyvällä prosentilla sisään, kun sille pallon antaa, hän täsmensi ketjun työnjakoa.

TPS-Happee-ottelun tilastot. Anssi Koskisen kuvat.

14 comments

  1. Tosiaan meidän piti sulatella tätä julkisuusvyöryä joka vyöryi niskaamme.

  2. Happeen pojat näytti puristavan mailasta aika kovin?
    Taitaa paine olla vielä kovempi perjantaina kotiyleisön edessä.
    Sillä jos tuossakin pelissä tulee taas kuokkaan niin sarja alkaa olla taputeltu kun siirrytään lopullisesti pois parketilta viidenteen peliin.

  3. Kyllä tps tämän sarjan hoitaa saletisti. Ihmetellä täytyy miten happee on pystynyt kaksi peliä voittamaan. Happeella ei ole kuin kaksi -94 syntynyttä ja pari muuta hyvää pelaajaa. Tepsillä liigaäijiä pari kentällistä ja viltissäkin istuu pelaajia, jotka olisivat muissa joukkueissa vähintään kakkoskentän pelaajia. TPS vie seuraavat pelit selvästi, ainoa asia miten Happee on pärjännyt ja voi yllättää on se että pelaavat paremmalla taktiikalla.

  4. Niin, yleensä on vähemmän riskiä pelata, kun kyykit puolessa kentässä ja isket vain vastaan. Uskon, että TPS ajattelee tätäkin asiaa hieman pidemmälle pelitaktiikan valinnallaan. Enemmän riskiä ja valintoja yksilölle, voi isossa kuvassa olla järkevämpi vaihtoehto tulevaisuutta miettien, kuin kyykkimällä voittaa nuorten mestaruus.

    Pointtisi on kuitenkin ihan totta. Näkemäni perusteella happee tekee omaa hommaansa kentällä kiitettävän hyvin. Ei siis mikään ihme, että ovat vuodesta toiseen kannua nostelleet.

  5. Kovin paljon en lähtisi lyömään vetoa, että TPS pystyy Happeeta Monnarilla voittamaan. Kaikkien näiden kultavuosien aikana on kotitappiot (play offeissa) olleet harvassa. Vai osaako joku sanoa, onko niitä tullut ollenkaan? Edellinen hävitty play off-sarjakin juontaa sinne kevääseen 2007, tappio välierissä ja kauden saldona A-junnujen pronssi. Uskoisin, että kauden viimeinen peli päättyy Happeen voittoon tänäkin vuonna, huomenna Monnarilla.

  6. Etukäteis henkilö ei taida ymmärtää lajista tai katsot vain mustavalkoisin lasein. Tässä finaalisarjassa pelaa tämän hetken kaksi parasta joukkuetta. Taitoa löytyy kentältä niin paljon, että lankusta ei oteta kiinni kun oikean paikan tullen. Tps on oppinut tämän kantapään kautta 1 finaaliottelussa. Pelityylit ovat hiukan erilaiset mutta molemmilla aktiiviset. Näyttää kuintenkin siltä, että Happee voittaa taas laadukkaamman 1 ja 2 kentän takia.

  7. Happeella ainakin kommenttien perusteella ens vuonna näytön paikka kun kaikki pelit pelataan matolla..

  8. Happee on voittanut kotiparketilla pelejä sekä myös hävinnyt niitä, samoin matolla Happee on voittanut ja hävinnyt.
    Joten ei se alustasta kiinni ole. Happeella on vain monia tasaisia ja hyviä pelaajia, niin hyökkäys päässä kuin pakeissakin. Happee ottaa huomenna ansaitusti SM-kultaa, viidennen kerran peräkkäin.
    TPS on hyvä joukkue, siitä ei pääse mihinkään, mutta tiukan paikan tullen heidän henkinen kantti ei vielä kestä ihan voittoon saakka.

  9. nii nolle.. Kyllähän Happeella miehetkin oli sarjataulukossa melkeen tepsin veroisia. Joten kyllä tulevaisuuttakin on mietitty ja ei matalampi karvaus ole mikään este tulevaisuuden huippupelaamiselle.

  10. Xx, TIlastoja on tosiaankin kiva tutkia, kannataa kysyä vaikka SSV;en kavereilta niiden viimeaikaiseta luotettavuudesta:). Ellei Happee saa sitä huomenna poikki kovan paineen alla niin dynastia murtuu myös A-junnuissa. Varsinkin jos Happeen maalivahtipeli ei keskiviikosta parane. Tällätasolla ei voi vaan antaa ilman maskia keskiympyrästä vedettyjen vetojen lipsua maaliin. Onko Happeen kakkos maalivahti parempi? Vai peluuttiko Happee voiton varmana maalissa keskiviikkona
    jo kakkos veskaria? Hyviä joukkueita ovat molemmat, päättyy finaalisarja sitten Jyväskylään perjantaina tai viidenteen peliin Turkuun.