Vaihtoehtoja oli tasan kaksi

Ensi kauden suunnitelmat on nyt sitten lyöty lukkoon allekirjoittaneen osalta. Kuten Pääkallokin ehti jo kertoa, niin jatkan täällä Uppsalassa pelejä ainakin vielä vuoden.

Valinta oli tällä kertaa vaikea. En ole koskaan ollut hirveän salainen omista mietteistäni ja olen ollut rehellinen joka suuntaan. Vaihtoehtoja oli tasan kaksi: Storvreta ja SPV. Juttelin SPV:n kanssa, mutta kokonaisuuden ja perheen kannalta paras ratkaisu oli, että jäämme vielä vuodeksi tänne. Kyselyjä tuli toki muualtakin, mutta henkilökohtaisesti kiinnostavia vaihtoehtoja olivat vain nämä. Tapani on ollut, että en ala edes neuvotella, jos en ole oikeasti kiinnostunut. Turha sitä on vedättää ketään ja alkaa vaikka puhua rahasta. Silloin mennään perse edellä puuhun. En tiedä olenko huono neuvottelija vai mitä, mutta se olisi molempien ajanhukkaa.

Pelaan siis vielä ainakin ensi kauden. Maajoukkueen palvelukseen lupauduin jo viime vuonna seuraaviin kisoihin asti eli tämän vuoden joulukuulle. Vielä on turha pohtia ensi kautta pitemmälle. Parempi katsoa tilannetta rauhassa vuosi kerrallaan kuin lupailla liikaa. Alkavat kilometrit kropastakin käydä vähiin. Muutto Suomeen toki helpottuisi, jos se tapahtuisi vielä peliuran aikana. Jossain vaiheessa joka tapauksessa tarkoituksena on muuttaa perheen kanssa Suomeen, mutta se ei tapahdu ihan yksinkertaisesti. On iso prosessi myydä kämppä, hankkia uusi ja järjestää uudet työpaikat. Ei tässä vielä sentään ole niin paljon päässyt säästämään, että voisi vain pelata golfia peliuran jälkeen.

Se sopimusasioista. Puhutaan vähän pelistä. Meidän hommat Storvretan kanssa on melko hyvällä mallilla. Puolivälierissä valitsimme vastustajaksi Linköpingin, joka on fyysinen joukkue. He pelaavat isolla sydämellä ja koko ajan sääntöjen rajamailla. Pääsimme ensimmäisenä valitsemaan, koska voitimme runkosarjan. Kuudenneksi sijoittunut Linköping oli hyvä valinta jo matkojenkin (etäisyys pari sataa kilometriä) takia. Ja Warberg kuitenkin sijoittui kahdeksanneksi, joten he eivät olleet ensimmäisenä mielessä. Vaikka Warbergin kausi olikin vaikea, niin heiltä löytää voittamisen kulttuuria.

Linköpingiä vastaan pelasimme ihan hyvin – oikeastaan riittävän hyvin. Paransimme koko ajan. Kaadoimme heidät voitoin 3-0, joten kai se jostain kertoo. Viimeisessä pelissä pelasimme jo yhden erän huipputasolla. Tärkeät palaset alkavat loksahdella kohdalleen. Esimerkiksi veskari on taas löytänyt itseään ja kolmosketjukin on pelannut omat pelinsä plussalle.

Tiistaina täällä pelataan jo välieriä. Suomen tapaan ei hirveästi pidetä sarjojen välissä taukoja. Puolivälierät saatiin päätökseen vasta sunnuntaina. Pelaajan näkökulmasta on kiva kun saa pelata – varsinkin jos joukkue on ehjänä. Vuosi tätä varten on kuitenkin treenattu. Meidän terveystilanne on tässä vaiheessa kautta poikkeuksellisen hyvä. Pitää koputtaa puuta.

Täällä saa vastustajan valita välierävaiheessakin. Saimme valita kahdesta heikoimmin runkosarjassa sijoittuneesta välieräjoukkueesta, Dalenista ja Falunista. Valinta osui Faluniin, joka oli meidän valmennukselta hyvä ratkaisu. Oma tekeminen tietenkin ratkaisee, mutta runkosarjassa ansaitaan valitsemisoikeus, joten sitä kannattaa kunnioittaa ja vaalia. Pixbolle esimerkiksi meinasi käydä puolivälierissä kylmät, kun he valitsivat Warbergin. Pixbo pääsi välieriin vasta ”gamesevenin” jatkoajalla. Meidän valinta osui Faluniin varmasti paristakin syystä. Dalen tuntuu olevan tällä hetkellä kaksikosta selkeästi paremmassa vireessä. Dalen oli Caperiotäbyä aika paljon edellä puolivälierissä. Dalenin joukkue on myös Falunia hieman ”valmiimpi”. Falun on nuori ryhmä, joka on rakennusvaiheessa. He pääsivät vasta viime kaudella ensimmäisen kerran puolivälieristä jatkoon. Toki siellä on jo nyt pari kovaa ukkoa. Rasmus Enström ja Alexander Galante Carlström veivät runkosarjan pistepörssissä kaksoivoiton. Falunissa on paljon samaa kuin Linköpingissä. Pelityyli oli fyysinen ja välillä läikkyy yli. Falunin erikoisuus se, että varmaan puolet joukkueesta on rightin kanttiäijiä.

Loppuun vielä muutama sana Superliigan suomalaisista. Helsingborgin pojat lähtivät valitettavasti sunnuntaina kesälomille. Katsoin Helsingborgin ja Falunin viidennen ja ratkaisevan pelin. Kivilehto pelasi varmaan 50 minuuttia ottelussa, hyvä jos huikkaa kävi ottamassa vaihtoaitiossa. Myös Kukkola nosti koko ajan tasoaan. Hän pääsi suht nopeasti sarjaan sisään. Loppukaudesta hän teki jo isoja tehoja ja pelasi isossa roolissa. Ja Henu on tietenkin aina Henu. Koko kolmikko pelasi hienon kauden. Ilman heitä Helsingborg ei välttämättä olisi pleijareita nähnytkään, vaikka joukkueessa on ruotsalaisiakin maajoukkuepelaajia.

Myös Rickie Hyvärisen kausi päättyi puolivälieriin. Caperiotäbyn lähetti lomille Dalen. Olen jonkun verran ollut Rickien kanssa yhteydessä ja tiedän, että hän on tehnyt pitkää päivää siviiliduunien puolella. Se varmaankin näkyi, ainakin runkosarjassa. Hänellä oli myös kauden aikana jotain loukkaantumisia. Keväällä hän kuitenkin nosti tasoaan ja taisi olla Täbyn paras pistemies pleijareissa.

8 comments

  1. Erittäin kiinnostava analyysi rajan takaa ammatimiehen näkökulmasta. Mikassa on Hyypiän Samin karismaa ja vaatimattomuutta, jolla on varmasti kysyntää missä tehtävissä tahansa. So at least One More Year!

  2. ”Voittanut kaksi maailmanmestaruutta ja kolme Ruotsin mestaruutta.”

    Neljäs Ruotsin mestaruus tulee tänä keväänä, kolmas maailmanmestaruus joulukuussa.

    Suomen mestaruus kuitenkin puuttuu.Olisiko sen aika SPV:ssä kaudella 2013-2014? Sen jälkeen voisi hyvällä mielellä laittaa uran pakettiin.

  3. ”Olisiko sen aika SPV:ssä kaudella 2013-2014? Sen jälkeen voisi hyvällä mielellä laittaa uran pakettiin.” <– Hyvin sanottu, olis hienoo nähdä maailman parhaan tekemistä ihan kotosuomessa, varsinkin kun tommonen porukka olisi vierellä!

    Eiköhän tänä vuonna tule Kohoselle kaksi kultaa lisää ja 13-14 SM

    Toivotaan että pysyy mies terveenä vikat pelivuodet, hauskempi lopettaa jonkun muun kun vamman takia!

  4. Kohoselle kysymys: vaimosi CV ja yliopistokoulutus antavat mahdollisuuden päästä erittäin vaativiin työpaikkoihin. Sellainen hänellä on käsittääkseni nyt Ruotsissakin.

    Olisiko sellainen ollut tarjolla myös Seinäjoella ja missä siellä? Oliko epävarmuus tuosta asiasta suurin syy, ettette (vielä) lakeuksille päätyneet?

  5. SPV voi olla SUOMESSA jotenkin semikova juttu tällä kaudella, kun SSV on tilapäisesti heikentynyt, mutta jää niin yhden kauden tähdenlennoksi, jos siksikään. Eiköhän se Kohonenkin sen tiedä. Ja näki sinä vuonna kun Happee onnistui yhden finaalipelin voittamaan.

    Tää Kohosen ”harkitsin lähtemistä keskelle eteläpohjanmaan erämaata, mutta silti päätin nyt asua täällä Tukholman kupeessa vielä vuoden” oo lähinnä velipojan auttamista, viime vuoden toisinto. Ihan hatunnoston paikka, ei siinä mitään, pitäähän vähemmän osaavaa velipoikaa isonveljen toimesta auttaa.

    Mutta tää ois vähän sama ku Hyypiä olis palannut Mypaan…

  6. Hyvä juttu Mikalta taas.

    Pääkallo.fi voisi tehdä sellaisen jutun, jossa lukijat voisivat kysyä Mikalta mielenpäällä olevia kysymyksiä salibandyn ihmeellisestä maailmasta – ja vähän kenties sen ulkopuoleltakin.

  7. Pitäiskö huilu sun itse vastata kun tunnut tietävän yksityiskohdat.

  8. Uskoisin, että Seinäjoen sijasta asuinpaikka Suomessa olisi kuitenkin vanha kotikaupunki Jyväskylä, jossa myös Mikko perheineen asuu.

    ”Hyypiä Mypaan”: SPV voi olla SUOMESSA jotenkin semikova juttu tällä kaudella, …, mutta jää niin yhden kauden tähdenlennoksi”
    Semikova = runkosarjan voittaja ja finaalien ennakkosuosikki (ainakin vedonlyöntikertoimien mukaan)?
    ”tällä kaudella”, ”yhden kauden tähdenlennoksi” = 2008-2009 pronssia, 2009-2010 pronssia, 2010-2011 hopeaa, 2011-2012 finaaleissa (missä pullossa olet oikein elänyt?)

    Enkä myöskään ymmärtänyt miten Mikkoa auttaa (ja missä asiassa) se, että Mika harkitsi takaisin Suomeen palaamista.

    Itse näkisin Suomen salibandyn suurvoittona sitä jos ja kun Mika palaa Suomeen pelaamaan. Mika on kuitenkin arvostettu urheilija ja persoona myös salibandypiirien ulkopuolella.