Valmentajatilanne: Tässä ovat kauden 2012-2013 liigavalmentajat

Ensi kauden valmentajakuviot alkavat olla selvillä lähes kaikilla Salibandyliigan joukkueilla, vaikka kaikki seurat eivät virallisesti ensi kauden päävalmentajaansa ole julkaisseet. Pääkallo.fi koosti listan ensi kauden valmentajatilanteesta joukkueittain.

Salibandyliigan kauden 2012-13 valmentajatilanne:

SPV: Mestarivalmentaja Tommy Koposen tuplapesti päävalmentajana ja urheilutoimenjohtajana on jatkumassa ensi kaudellakin.

SSV: Mika Ahonen jatkaa kovaa nippua kasaavan SSV:n päävalmentajana. Hyökkääjä Markus Huhtimo palaa viime alkukauden tapaan valmennuksen avuksi. Oman mielenkiintonsa tuo Iiro Parviaisen siirtyminen Loviisasta seuran valmennuspäälliköksi, mikä tuonee apua myös liigajoukkueen valmentamiseen.

Koovee: Arto Riihimäen jatkosopimus on jo julkistettu ja sen myötä myös tulevan kauden joukkue.

Happee: Seppo Pulkkinen on jatkamassa päävalmentajana.

Classic: Ray Backman ei sopimuksestaan huolimatta jatka miesten liigajoukkueen valmentajana ensi kaudella, mikä ylitti kauden päätyttyä uutiskynnyksen moneen otteeseen Ilta-Sanomissakin. Uudeksi päävalmentajaksi on nimetty poikien maajoukkuevalmentaja Jarkko Rantala.

Oilers: Mika Heinonen on jatkamassa seurassa. Sveitsissä valmentanutta Akseli Ahtiaista ei ensi kaudella apuna nähdä, sillä hän on jäämässä Sveitsiin.

Erä: Päävalmentaja Teemu Kalinaisella on vielä vuosi sopimusta jäljellä. Apuvalmentajaksi on nimetty Divarin Westend Indiansin Tomi Rastas.

Loviisa: Iiro Parviaisen sopimus purettiin omituisen viimeisen puolivälierän hyllytyksen jälkeen. Uutta päävalmentajaa ei ole vielä nimetty. Ykkösvaihtoehtona on Classicista lähtöpassit saanut Backman, kun Akseli Ahtiainenkin on jäämässä Sveitsiin.

TPS: Päävalmentajaksi nousee kaksi viime kautta apuvalmentajana toiminut Teemu Varis. Perttu Kytöhonka keskittyy jatkossa seuran valmennuspäällikön työhönsä, mutta tuskin malttaa pitää näppejään kokonaan erossa liigajoukkueen valmennuksesta.

Nokian KrP: Mika Myllyniemi ei jatka. Uudeksi päävalmentajaksi on nimetty Divarin Steelersiä valmentanut Jani Blad.

Josba: Päävalmentajaksi on nimetty seuran A-junioreista Ville Hämäläinen ja hänen apuvalmentajikseen kokenut Mika Muukkonen sekä paluusta kentille haaveileva maalivahti Jani Naumanen. Antti Ruokonen keskittyy jatkossa enemmän seurajohtamiseen, mutta on tarvittaessa käytettävissä valmennuksen apuna.

NST: Uudeksi päävalmentajaksi Simo Ruuskasen tilalle nousee Petri Heino.

OLS: Liiganousijan käskyttäjänä on jatkamassa Jarmo Härmä.

Ilves: Tommi Hakala ja Risto Koljonen ovat jatkamassa seurassa.

2 comments

  1. Tarkennukseksi:
    Villä Hämäläinen ei tullut Josban edustukseen valmentajaksi suoraan A-junnuista, vaan toimi jo viime kaudella joukkueen kakkosvalmentajana. Viimeksi hän valmensi seuran A-junnuja kaudella 2009-2010 jolloin joukkue pelasi vielä SM-sarjaa.
    Tämän lisäksi Jani Naumasen kakkosvalmentajuus sekä seuran A-junnujen luotsaus ei ole aivan varmaa vielä, sillä hän hakee opiskelemaan muualle Suomeen.