Tatran Stresovice voitti viikonloppuna kolmannen peräkkäisen Tshekin miesten mestaruuden. Mestaruus meni jakoon vasta jatkoajalla.
Tshekin sekä miesten että naisten finaalit pelattiin tänä keväänä ensimmäistä kertaa kertaa Ruotsista tutulla kerrasta poikki -systeemillä. Ottelut pelattiin O2 Arenalla Prahassa. Tatranin ja Vitkovicen välistä miesten finaalia seurasi paikan päällä 7 877 katsojaa.
Tatranin sankariksi nousi kapteeni Milan Fridrich, joka nakutti tehot 3+1. Fridrich iski myös mestaruuden ratkaisseen 5-4-jatkoaikamaalin.
Mestaruus oli Tatranin seurahistorian 14:s. Tatranin riveissä mestaruutta pääsivät juhlimaan suomalaiset Jere Liljenbäck ja Jaakko Hokkanen.
Tshekin naisten mestaruuden kuittasi Herbadent SJM Praha, joka kaatoi finaalissa FBS ROPRO Bohemiansin lukemin 6-2.
Miesten finaalin katsoa kokonaisuudessaan tuosta ja tilastot tuosta. Alta voi katsoa vain mestaruuden ratkaisseen jatkoaikamaalin.
No Johan on.
Jere pelas samassa junnujoukkueessa aikanaan!
Tsekin naisten finaaliakin oli seuraamassa enemmän katsojia kuin yhdessäkään Pelicans-JYP finaalisarjan ottelussa 😉
Vitsivitsi. Eihän Pelicansin ja JYP:in halliin edes mahdu niin paljon väkeä.
Silti oli hienoa että Tsekin Superfinaalit vaikuttivat onnistuneelta onnistuneelta! 🙂
Tuplakämmi.
Punapaitainen joukkue voitti mestaruuden suomessa, ruotsissa ja tshekissä 2012.
Komea tuuletus kaljulla kaverilla 18 sekunnin kohdalla. 🙂
😀 huutonaurut sain tuosta kaljun kaverin tuuletuksesta! auts!
Komeat puitteet ja lajikultturia on!
superfinaali on hieno juttu,voisi suomessakin olla kerrasta poikki.
Hienot puitteet ja hyvin yleisöä
Punaisella pelipaidalla voittoon;)
Suomessa, Ruotsissa ja Tsekeissä
Alakatsomo olikin huomioinut saman asian. Samantapaiset ajatukset;)
Mitä meillä EI osata tehdä, kun länsinaapuri ja tsekit painavat aika komeilla yleisömäärillä meistä ohi?
Näissä maissa tapahtumiin oikeasti panostetaan. Meillä ” ottelutapahtuma ” ei sisällä mitään – ei yhtään mitään. Sori, pyrot on aina..
Kävitkö Kari finaaleissa Seinäjoella? Eikö se sisältänyt mitään? Yhteensä finaaleissa tais käydä n. 10t ihmistä. Ok samat ihmiset moneen kertaan eli siinä mielessä ollaan jäljessä.
Siinäpä se..Kannustus seinäjoella ihan ok, etenkin finaaleissa. Mutta tapahatumat meillä ovat surkeita. Näitä on nyt nähty todella kauan 90-luvulta asti ja aika heikkoa on muutos ollut.
Monet muistanevat yleisöä olleen vielä runsaammin 90-luvun puolivälissä, mikä oli salibandyn kulta-aikaa ja suuurimman nousun alku.
Me tarvitsemme viisi ( 5 !!!! ) finaalia saadaksemme saman yleisömäärän vs. Ruotsin yksi finaalia ja 3-4 Tsekin finaaliin verrattuna. Ollaan kuitenkin hallitseva mestari. Joku ei täsmää ja kyseisillä mailla on meitäkin suuremmat tarjonnat muissa lajeissa.
Seinäjoella oli finaaleissa screeni ja sieltä hidastukset jne. Pitäiskö erätauolla olla jotain tankotanssia vai mistä homma kiikastaa? Mihin verrataan. Mitä Ruotsin ja Tsekin ottelutapahtumassa oli sellaista mitä meilläkin pitäis olla?
Muuta väliä ei ole kuin erätauolla voi käydä ostamassa grillimakkaran ja oluen. Peli hoitaa muun viihteen! Miten seinäjoella? Saiko olutta ja makkaraa? Jos sai niin homma on bueno ja turvat tukkoon!
Nyt kannattaa ihan tutustua näihin tapahtumiin naapurissa. Siellä on helpompi luetella tapahtumasta puuttuvat asiat. Halli on täyteen tuupattu tuotteita, kilpailuja jne, hyvään ruotsalaiseen tyyliin. Tuskin sinne joka vuosi menisi paikalle iso läjä katsojia myös meiltä. Montako länsinaapurista suuntaa meille?
Meiltä kun ei tahdo edes sitä makkaraa tai bisseä saada..Ja toinen finalisti tuskin bisseä myykään.
Voidaan toki näin jatkaa, mutta sitten on aivan turhaa itkeä yleisön, huomion tai muun perään. Me beesataan nyt aikanaan saavutetussa tilassa ja muutaman vuoden päästä tulemme itkemään hukatun tilaisuuden kadottamista.
Itse peli ja ottelu on tietty tärkein, mutta oishan tossa sponssillekin mahdollisuuksia niitä kisoja järkkäillä. Seurahan ei sitä hoida, vaan sponsorit tuotteineen.
Tottakai yhden matsin tapahtuma houkuttelee ihan eri tavalla kerralla sitä jengiä paikalle kuin viiden sarja. Ja kyllä siinä yhdessä matsissa on urheilulllisestikin puolensa!
Seinäjoki Areenassa oli kyllä olutta tarjolla, mutta eipä siellä paljon tunkua näyttäny ”karsinassa” olevan tälläkään ihmismäärällä. Kokeilihan SSV viime vuoden viimisessä finaalissa live-esiintyjiäkin…eipä vaan porukkaa vetäny nekään.
Katsojat tulevat pitkäjänteisellä työllä. Ruotsissa Warbergilla on milloin mitäkin korkeushypyn maajoukkuemiehiä, curlingin olympianaisia ja livemusiikkia. Heillä on myös Ruotsin/maailman toiseksi kovin yleisökeskiarvo salibandyssä.
Suomen ja Ruotsin finaalitapahtuman nyt ovat ihan eri sivulla. Toki yksittäinen finaali mahdollistaa erilaisen panostamisen, mutta kyllähän yhteen Ruotsin finaaliin on panostettu enemmän kuin viiteen Suomen finaaliin.
Pelin laadukkuus ja kiinnostavuus eli ”pelin taso” ja lajin taso on tärkein tekijä yleisön houkuttelemisessa. Myös joku joukkueen ”identiteetti” ja sen joukkueen hengen pitäis vähän huokua ulospäinkin.
Jos Tamperelaisena vertaan jengejä, niin Koovee suhteessa selkeesti kärjessä siinä, että suhteellisen nimettömillä pelaajilla keraa ihan hyvin yleisöä. Organisaatio on ok muttei siellä ihmeempiä sirkushuveja tarvitse yleisölle olla. Joku tanssiesitys ja frisbee-kisa lähinnä yleensä.
KRP:lla käy vähiten väkeä kun on niin sekalainen keräilyjoukkue jossa tosin on parit starat. Classic täynnä staroja ja ottelutapahtumiin panostetaan. Fakta on kyllä yleisömäärissä silti se, että aika moni on runkosarjamatseissa vapaalipullakin. Tietyllä tapaa se varmasti vaikuttaa että touhu on välillä enempi hehkutusta kuin tuloksia.
Kyllä ykkösjuttu on se urheilullisuus ja jossain määrin menestyskin. Salibandy on hieno viihdyttävä laji parhaimmillaan, mutta jos joukkue rämpii ja tyrii niin kai se kotiyleisöä syö.
Huippupelaajista pitäis myös tehdä staroja aktiivisesti muutoinkin kuin saamalla heitä MM-finaaleihin tai pistepörssin kärkeen. Joukkue kiinnostaa kun organisaatio vaikuttaa toimivalta ja joukkue toimivalta ja sen touhu mielekkäältä. Uskoisin että näin on myös muiden kuin itse pelaavien mielestä, tietysti tällä hetkellä suurin osa yleisöstä on ”laji-ihmisiä”.
Mainostamisessa pitäisi lajin kannalta firmojenkin tuoda enempi esiin persoonia, eikä vain tuotteitaan.
Finaalien kehittämiseksi voisi kokeilla jotain uutta. Siis sellaista mitä ei ole muissakaan lajeissa nähty. Ehdottakaa ihmeessä! Kaikkein villeimmät ideat ovat niitä parhaimpia, koska niitä voi soveltaa jos eivät tuoreenaan kelpaa 🙂
http://www.youtube.com/watch?v=eXoO4HDwf7I
”Meillä on makkaraa ja olutta, mitä muuta meillä voisi olla?” Siitä sitten vertailemaan.
Kokemuksesta tiedän, että jopa sellainenkin ”urheilulaji” kuin skeittaus houkutteli perinteisesti 1-2 kertaa vuodessa lajin harrastajia Helsinkiin ympäri Suomea vanhan jäähallin täydeltä. ”Esikuviensa” ja Suomen parhaimpien (sekä ehkä muutaman kansainvälisen staran) näkemisen lisäksi pääsi ostelemaan tosiaan varusteita halpaan hintaan. Myös se, että porukkaa todellakin joka puolelta tuli teki sen, että näkyi ”samanhenkisiä” ihmisiä ja tuttuja (esim. internet-yhteisöistä) ympäri Suomea.
Tästä voisikin johtaa kysymyksiä, kuten…
– onko sarjamuotoisen finaalin yksittäinen peli kuinka kiinnostava (semikalliilla hinnalla) yleisesti lajin seuraajalle, joka ei kummankaan finaalijoukkueen kannattajiin kuulu?
– kuinka paljon tätä ei-fanaattista yleisöä saataisiin Ruotsin kaltaiseen yksittäiseen finaalitapahtumaan?
Väitän että tuossa olisi mahdollisuus nostaa lajin tapahtumia uudelle tasolle juuri sillä, että yksittäinen tapahtuma on tapahtumana niin suuri ja houkutteleva. MM-kisoissa touhu oli suunnilleen samaa tasoa kuin Ruotsin liigan finaalissa..? Onnistuisko sama salibandyliigan finaalissa? Ehkä sopivilla lipun hinnoilla ja houkuttelevilla varustetarjouksilla ja uutuuksilla.. Mahdollisilla hyvillä varustelöydöillä se hintakin on paremmin perusteltavissa ja ehkäpä siihen päälle sit jotkut kisabileet(?). Nyt jonnekin Seinäjoen finaaliotteluun tuskin kauhean kaukaa tullaan… Viides ottelu tietysti saattoi Helsinkiin jo muitakin kuin SPV-SSV-faneja houkutella.
Tietysti urheilullisesti pitkällä sarjalla on perusteensa, mutta tämä nyt jos porukkaa oikeasti halutaan paikalle. Kai se lajillekin toisi näkyvyyttä, kun porukka kasautuis Hartwallille kerran vuodessa kunnolla..?