Video: Oliko pronssimitalit ratkaissut jatkoaikaosuma korkea maila?

Kuva: Emmi Vinberg

Kuva: Emmi Vinberg

NST vei perjantaina naisten Salibandyliigan himmeimmät mitalit voittamalla Tiikerit jatkoajalla lukemin 5-4. Ottelusta on nyt tarjolla maalikooste.

Tiikereiden kannalta ratkaisumaalit olivat harvinaisen karvaita. 4-4-tasoitus syntyi reilut kolme minuuttia ennen kolmannen erän loppua. Heli Suoreijus sai laittaa pallon tyhjiin Tiikerien maalivahdin avauksen osuttua suoraan Marianne Hannosen lapaan.

Myös Hannosen tekemä jatkoaikaosuma jätti paljon jossiteltavaa, sillä ratkaisu syntyi maalinedustilanteesta melko korkealta lyötynä. Maalikoosteesta on mahdoton sanoa tarkkaan, oliko tilanne korkea maila vai ei, mutta joka tapauksessa tilanne oli erotuomareilla varmasti hankala ja Tiikereille katkera.

NST-Tiikerit-ottelun tilastot. Maalikoosteen voi katsoa tuosta alta.

8 comments

  1. Ei ollut korkea maila. Ja ei Tiikerit mitään olisi ansainnuy, jos moke noin amatööristi tyrii ja avaa vastustajan lapaan suoraan.

  2. Herranjestas mitä tuomarivirheitä. Tiikereiden maalivahdin avauksessa selvä estäminen (liian lähellä maalivahti) NST:n pelaajalta ja voittomaali korkea maila. Ei oo hyvä juttu, että sm-mitalit ratkeavat tällasiin kammottaviin virheisiin.

  3. Liian lähellä maalivahtia?? 😀 Ei ollut maalivahdin alueella että ihan turha valittaa. Ja mene itse tuomaroimaan kun oli niin huono tuomio -.-

  4. Siis nyt joku voi selittää, miten tuo 4-4 maali voidaan kokea maalivahdin estämiseksi! Maalivahdilla tilaa metritolkulla tuohon pelaajaan, joka sen heiton nappaa kiinni. MV heittää pallon ja pelaaja saa mailan väliin. Siitä se kimmoaa tuolle toiselle, joka tekee maalin. Eihän tuossa minun ymmrärrykseni mukaan mitenkään ja kukaan estä maalivahtia. Huono heitto, ainoastaan. Näitä sattuu, mutta nyt ikävässä paikassa. Totta, ettei korkeasta mailasta osaa sanoa mitään, kun sitä ei tässä näy.

  5. Tessa, olet väärässä ainakin estämisestä. Sääntö kuuluu näin:

    11) Kenttäpelaaja estää passiivisesti maalivahtia tämän toimittaessa palloa peliin. (915)
    Tämä on rike ainoastaan silloin, kun kenttäpelaaja on maalialueella tai lähempänä maalivahtia kuin kolme metriä mitattuna siitä, mistä maalivahti saa pallon haltuunsa. Passiivinen tarkoittaa estämistä tahattomasti sekä väistämättä jättämistä.

    Maalivahdin heiton katkaissut pelaaja on selvästi yli kolmen metrin päässä, ja toinen pelaaja ei sijoittumisellaan estä maalivahtia pätkääkään. Täysin oikea tuomio hyväksyä maali.

    Korkeasta mailasta vaikea sanoa videon perusteella.

  6. maalia ei ollut tehty korkealla mailalla ja maalivahtia ei estetty millään lailla.

  7. Olisi tarvinnut olla kyllä varsinainen ”pekkinen”, jos olisi uskaltanut voittomaalin korkeana mailana hylätä. Varsinkin, kun tuo nyt ei mitenkään selvä korkea ole jos ollenkaan. Hallin katto pomppasi metrin ylöspäin, kun liki 700 henkinen yleisö räjähti riemuun. Mitähän siitä olisi seurannut, jos tuomari olisikin alkanut levittelemään käsiään… ja ei muuten Tiikeritkään mitenkään kovin voimakkaasti protestoineet tuomiota.