Maajoukkuen kesäleiriryhmä julkaistu – nämä pelaajat taistelevat kisapaikoista

Pääkallon näkemyksen mukaan Suomen pitäisi marssia MM-kisoihin nyt listatulla joukkueella. Kuva: Salibandyliiga

Kuva: Salibandyliiga

Miesten maajoukkueen taival sarjakauden jälkeen kohti joulukuun MM-kisoja jatkuu neljän kesäleirin jaksolla. Päävalmentaja Petri Kettunen on nimennyt tähän vaiheeseen mukaan 29 pelaajaa.

– Pelaajiin ollaan oltu yhteydessä ja he tietävät mitä on tiedossa. Mukaan on tulossa vain sellaisia, jotka ovat sitoutuneet. Leirit ovat fyysisesti haastavia ja raskaita. Tavoite on viedä pelitapaan liittyviä asioita paljon läpi, sillä syksyllä ei leirejä ole enää niin paljon luvassa, päävalmentaja kertoo.

Pieni varaus ryhmään mukaan pääsylle on opiskelijoiden MM-kisojen jälkeen (23.-27.5).

– Siinä kohdin ryhmää voidaan täydentää vielä 1-2 pelaajalla, mutta muutoin koostumus on tämä, Kettunen linjaa ja muistuttaa, että ryhmää voidaan tarvittaessa myös supistaa.

Ensimmäinen leiri alkaa helatorstaina 17.5. ja on kestoltaan neljä päivää. Sen jälkeen MM-kandidaattien ryhmä on koolla kesäkuun alkupuolella ja kolmas pidetään kesä-heinäkuun
vaihteessa. Kesäleirijakso päättyy elokuun alussa.

– MM-leiriryhmään voi vielä päästä mukaan sarjakauden alun hyvillä esityksillä. Marraskuun alun EFT-turnauksessa MM-kisakandidaatit ovat kasassa, Kettunen toteaa.

Miesten yhdeksäs MM-turnaus pelataan 2.-9. joulukuuta Sveitsissä.

Miesten maajoukkueen kesäleiriryhmä (pelaajat viime kauden seurojen mukaan)

Maalivahdit
Jarno Ihme (SPV)
Tomi Ikonen (Tapanilan Erä)
Eero Kosonen (Happee)
Henri Toivoniemi (FC Helsingborg)

Kenttäpelaajat
Tommi Aro (Tapanilan Erä)
Harri Forsten (SSV)
Rickie Hyvärinen (Caperiotäby)
Oscar Hänninen (Espoon Oilers)
Henri Johansson (Nokian KrP)
Esa Jussila (SV Wiler-Ersigen)
Mikael Järvi (SSV)
Miko Kailiala (TPS)
Lauri Kapanen (Grasshoppers)
Juha Kivilehto (FC Helsingborg)
Tuukka Kiviranta (SPV)
Mika Kohonen (IBK Storvreta)
Mikko Kohonen (SPV)
Kari Koskelainen (Chur Unihockey)
Jani Kukkola (FC Helsingborg)
Janne Lamminen (SC Classic)
Mikael Lax (Rychenberg)
Mika Moilanen (Tapanilan Erä)
Mika Savolainen (SC Classic)
Otto Tikka (Happee)
Tero Tiitu (SSV)
Timo Toivonen (SSV)
Lassi Vänttinen (SC Classic)
Tatu Väänänen (SPV)
Oliver Wardi (Espoon Oilers)

Kesäleiri I: 17.-20.5. (Kisakallion urheiluopisto)
Kesäleiri II: 8.-10.6. (Tikkurilan urheilutalo, Vantaa)
Kesäleiri III: 29.6.-1.7. (Kisakallion urheiluopisto)
Kesäleiri IV: 3.-5.8. (Tikkurilan urheilutalo, Vantaa)

44 comments

  1. Mahtava ryhmä kasassa!

    Pieni varaus ryhmään mukaan pääsylle on opiskelijoiden MM-kisojen jälkeen (23.-27.5).

    ^– Sami Koski varmaan tulee tätä kautta, vaikka en sitä kyllä itse toivo. Samin peli ei vaan toimi maajoukkueessa, minun mielestäni.

  2. Koski on niin nähty ja ainoastaan Kettusen alupolitiikka voi antaa lipun kisakoneeseen.

  3. Minkä ihmeen takia Savolainen on mukana??? Suomen yliarvostetuin pelaaja.

  4. Järkyttävää, Tommi Aro!! Mitä ihmettä se tuolla tekee? voi jeesus

  5. Savolainen savolainen..tuon täytyy olla vitsi. Eikö Classikin kiintiöpaikoille voi pistää vaikka jonkun muun???

  6. Hetkonen, jos kivilehto, toivonen, ikonen, niin miksei savolainen?
    Pois koko poppoo, eilinen meni jo.

    Kivirantakaan tuskin se pidetyin joukkuepelaaja on maajoukkuetasolla…

  7. Unohtu, en ole tommosesta Arosta koskaan kuullutkaan! Mitkä He ..in kiintiö paikat? Vänä ja Lamminen on paikkansa ansainnut niinkun Speven 2 ukkoo. Savolla nyt oli vähän ailahteleva kausi, mut Maajoukkueessa hoitannut hommansa paremmin kun moni muu!

  8. Savohan pelas tosi hienot MM-kisat!
    Viime liigakausi oli vähän tasapaksu kun loppu kesken.

  9. ”Kivirantakaan tuskin se pidetyin joukkuepelaaja on maajoukkuetasolla…” Kuka Kivirannasta ei pidä maajoukkuetasolla? Joku maajoukkuetason pelaaja? Vastustaja? Vastustajan kannattajat?

  10. Sanon tämän nyt vain tämän kerran, toivottavasti muistatte myöhemmin kun kisat on ohi ja Kivirantaa ylistätte. Te ette vielä ymmärrä. Kiviranta on juuri niitä pelaajia jotka omalla tekemisellään vievät joukkuettaan eteenpäin. Jos otetaan vertailuun vaikka Mikke Järvi. Laskekaa huviksenne isojen pelien, eli finaalit, pisteet ja jäähyminuutit. Niinpä… Vaikka ette sitä vielä myönnä, niin Kiviranta on se joka voi omalla tekemisellään kentällä, ja sen ulkopuolella, viedä Suomen todella pitkälle. Mestaruuteen asti. Vaikka en Kettusen tekemiseen täysin luotakkaan niin enpä usko että mukana on ketään pelaajaa joka tekee Joukkueelle hallaa.

  11. mahu on huumormiehii. Mahu Laske huviksesi Järven tekemä pisteet isoissa peleissä (MM finaalit) ja mieti asiaa muuta kerta.
    Tiedän menin provoon, joten nyt otan rotsin ja poistun…

  12. Vain viisi turhaa nimeä, Koskelainen, Tikka, Lamminen, Tiitu ja Ikonen. Kailiala on salibandyn Granlund ja Kivirannan rouhiminen on tervetullutta. Tikka on aivan käsittämätön valinta. Tiitu pelasi umpisurkean kauden, mutta häntä ei ole uskallusta meillä laittaa ulos. Yksi tyhjiin lyöty maali teki miehestä sankarin ja liiton kritisointi sinetöi paikan.

  13. Kaakko-Koilinen osoittaa kommentillaan oman tyhmyytensä ja ymmärtämättömyytensä. Tuutsi on yksi harvoista pelaajista, jonka joka ikinen joukkue huolisi omaan rosteriinsa, niin myös maajoukkue.

    Kosken ongelmat lienevät pelinopeudessa, eli hyökkäys pysähtyy liikaa, vaikka Sämpyllä eittämättä on omat vahvuutensa.

    Savolaista en ymmärrä (vanhat näytöt) ja Tiitu pääsee monipuolisuutensa ansiosta, vaikka pelasi huonon kauden.

    Valintojen taustalla lienee visio pelitavasta, ja ketkä sitä pystyvät noudattamaan.

  14. minäminäminäite kivirantaa ei maajoukkue, huom! joukkue tarvi.

  15. eiköhän vertauskuvallisesti säbän granlundiksi sopisi paremmin Matias Kaartinen jos nyt vaikka keskitytään 93-ikäluokkaan?

  16. siinä mielessä Kaartinen ei ole se säbän granlund että granlund on piinkova joukkuepelaaja. Kaartisella haasteita juuri tässä. Mutta jos nyt ei verrattaisi lätkään.

  17. lähinnä itse vain mietin asiaa ns puhtaan lahjakkuuden kannalta. tarkoituksenani ei ole todellakaan vähätellä kailialaa, kaveri on ihan hemmetin kova 19 vuotiaaks ja 37 häkkii liigassa ei todellakaan jätä sijaa selittelyille, mutta omasta mielestäni kaartinen on aina ollut ikäluokan ykkönen. ei nimittäin tuurilla ole kaikkien aikojen pisteykkönen u19 majus.

  18. ottamatta kantaa pitäiskö mahtua joukkueeseen vai ei, joku tuossa mainitsikin kosken roolista maajoukkueessa. eihän koski saa pelata maaajoukkuees siinä paikalla missä on sarjan parhaita (ellei jopa paras) liigas. maajoukkuepelejännähneenä hän on ollu jopa piikis (!?) ja OIKEALLA laidalla. miksi peluuttaa miestä noilla paikoilla maajoukkuees, kun eivät ole niittä vahvuuksia, ja sitä kautta pitäisi vakuuttaa johto omista kyvyistä. itselle ei aivan uppoa sipuliin. muutenkin näyttää hieman kaverilistalta taas. mitä esim savolainen tuolla tekee?

  19. Kumpikos on valittu miesten maajoukkueeseen, Kailiala vai Kaartinen? Jos Kaartinen olisi se säbän Granlund, niin siellä olisi hänen nimensä, ei Kailiala.

  20. Eiköhän tällä vertauksella tarkoitettu sitä, että Kaartisen ja Granlundin pelitylit muistuttavat enemmän toisiaan, kuin Granlundin ja Kailialan. Molemmat tykkää luoda ketjukavereilleen paikkoja. Kailiala on taas enemmän maalintekijä tyyppiä.

  21. Täällä nyt kritisoidaan jotain yksittäisiä valintoja leiritykseen. Kannattaa miettiä niinpäin, että ketä sieltä puuttuu sellaisia jotka sinne kuuluisi… niinpä ei montaa nimeä puutu. Tosta listasta kun karsiutuu vielä ukkoja pois, niin timantin kova ja motivoitunut nippu jää jäljelle!

    Hyvä, että on nuoriakin otettu mukaan niin pysyy ”vanhukset” hereillä.

  22. Itsekin samaa mieltä. Futiksen tapaa myös säbässä pitäisi tulevaisuutta ajatella. Sopiva rooli näin alkuun varmasti olisi lähinnä kuitenkin vain nelosketju, mutta kokemusta voisi antaa ainakin alkusarjan peleissä.

  23. NÄILLÄ MENNÄÄ tai ainakin pitäisi? 20 hengen avaus miehistö:
    Jarno Ihme (SPV)
    Eero Kosonen (Happee)
    Tommi Aro (Tapanilan Erä)
    Juha Kivilehto (FC Helsingborg)
    Tatu Väänänen (SPV)
    Mikael Lax (Rychenberg)
    Esa Jussila (SV Wiler-Ersigen)
    Timo Toivonen (SSV)
    Harri Forsten (SSV)
    Rickie Hyvärinen (Caperiotäby)
    Henri Johansson (Nokian KrP)
    Miko Kailiala (TPS)
    Lauri Kapanen (Grasshoppers)
    Tuukka Kiviranta (SPV)
    Mika Kohonen (IBK Storvreta)
    Mikko Kohonen (SPV)
    Jani Kukkola (FC Helsingborg)
    Mika Moilanen (Tapanilan Erä)
    Tero Tiitu (SSV)
    Lassi Vänttinen (SC Classic)

  24. Salibandy.jääpallo,ketä nämä MM kisat kiinnostaa . liigan loppuottelu kiinnostaa paljon enemmän katsojia. Siellä pelaa ne joilla töistä mahdollisuus osallistua leireille.

  25. Nimimerkki kuka taitaa olla aikas hukassa. Kyllä tossa listassa on absoluuttisesti suomen parhaimmat pelaajat. Ehkä muutaman pelaajan olisi voinut korvata toisella, mutta nämä ovat valintakysymyksiä. Salibandyn MM-kisat kiinnostivat viimeksi täyttä Hartwall Areenaa + yli 600000 televisiokatsojaa. Lisäksi kyseisessä listassa on mukana myös ammattilaisia, ”joilla on mahdollisuus töistä osallistua leireille”. Eli kaikki faktat meni väärin, tosin jääpallon suosiosta en osaa sanoa.

  26. kuulin huhua että ikonen olisi korvattu kooveen järviöllä! kellään tarkempaa tietoa asiasta? loistava homma jos näin on!

  27. Miksi listalla ei ole Hannes Öhmania? Onko joku muu kuin pelillinen syy, koska oli Ruotsin pudotuspeleissä ja etenkin finaalissa todella kovassa iskussa. Vasemmalle laidalle on kyllä kova tunku, mutta mielestäni Hanneksen pitäisi mahtua joukkueeseen.

  28. Öhman lopetti maajoukkueuransa kun viimeksi jäi ulos joukkueesta (Johanssonin tullessa tilalle)

  29. Tuossa joku kommentoi Kosken kuvioita ja oon kyllä täysin samaa mieltä. Miestä peluutetaan aivan väärässä paikassa. Jännä ku kaveri on ratkaissut pelejä vasemman hyökkääjän roolista ni maajoukkueessa koutsi heittää sen piikiksi tai oikeaan laitaan. Pahimmillaan Koski on maalin edessä, kun peliä avataan. Jotenkin käsittämätöntä. Ihmetellä täytyy miten noi mj koutsit asioita oikein ajattelee. Luulisi, että tätäkin peliä pelattaisiin omilla vahvuuksilla, mutta Kosken tapauksessa ei oo mitään moista ajatusta. Ihme juttu, onkohan Kettunen käyny tarpeeksi pelejä katsomassa vai mikähän idea tuossa oikein on?

    Ja joutuu kommnetoida Kivirantaakin. On ehdottomasti joukkueessa. On oman roolinsa paras pelaaja Suomessa. Jotenkin semmoinen asia, jota ei tarvi edes perustella. Joku ilmeisesti luulee kaverin olevan minäminä- heppu, mutta voi miten väärässä ko kommentoija onkaan. Parempaan joukkuepelajaaa on vaikea löytää.

  30. Öhman ja Koski eivät mahdu jengiin, kun pitää osata myös puolustaa..

  31. Molemmat voitti tällä kaudella mestaruuden, pakko kai niidenkin on puolustaa? Miten Kari Jinnunen määrittelee, että nämä pelaajat eivät osaa puolustaa? Miten esimerkiksi Järvi tai Kapanen ovat parempia tässä?

  32. no laitapa kymmenen irtopalloa Järven ja Kosken saataville ja katso montako kertaa Koski ja pallo menee ohi ja toisinpäin..

  33. No osaahan ne puolustaa. Öhmanista en tosin tiedä, kun en sen matseja oo nähnyt hetkeen, mutta Kosken pelejä oon ja eipä sen paikalta maaleja tehdä. Enemmänkin Kohosen ryntäily tuottaa puolustuspäähän ylimääräistä tilaa.