Mestarivalmentaja summaa kauden avoimesti – ”Vuosi sitten toukokuun päivätkin olivat raskaita”

Tommy Koponen kertoo SPV:n kaudesta avoimesti. Kuva: Mikko Hyvärinen

Tommy Koponen
Viidennen finaalin jälkeen raivokkaasti kultaa tuulettanut Tommy Koponen summaa SPV:n kauden. Kuva: Mikko Hyvärinen

Seinäjoen Peliveljien päävalmentaja Tommy Koponen palaa seuransa nettisivuilla poikkeuksellisen avoimella kirjoituksella kuluneeseen kauteen, joka päättyi tiukan viiden pelin finaalisarjan jälkeen seinäjokisten ensimmäisiin mestaruusjuhliin ja Koposen onnenkyyneleisiin.

Koposen mukaan lähtölaukaus menestykselle oli edellisen kauden tappioon päättyneen finaalisarjan pettymys.

– Vuosi sitten nämä toukokuun päivätkin olivat vielä aika raskaita. Ajatuksissa pyöri väkisin, mitä olisi voitu tehdä toisin. Niistä aamuista, päivistä ja illoista syntyi kuitenkin se lopullinen voima, jolla lähdimme jälleen kohti kesäharjoittelua, Koponen kirjoittaa.

– Heinäkuussa varmistui, että Tatu jää sittenkin joukkueeseemme. Muutama hyppyaskel Tatun puhelinsoiton jälkeen tuli kotona otettua. Mutta samaan kuukauteen mahtui myös raskaampi puhelinsoitto, kun Jarno Ihme soitti ja kertoi loukanneen itsensä sulkapallossa.

Ihme kuitenkin toipui loukkaantumisestaan ja oli maalissa etenkin loppukaudesta SPV:n mestaruuden tae. Koponen kirjoittaa myös muun muassa kovista harjoitteista, joita hän itse teki mukana, sekä pelaajien 20-30-tuntisista talkoovuoroista Seinäjoen Tangomarkkinoilla. Syksyn kovin pettymys oli putoaminen Suomen cupista SSV:lle, jota vastaan SPV lopulta otti revanssin liigafinaaleissa.

– Viides finaali. SSV on nyt lähes kaikkien salibandyasiantuntijoiden suursuosikki. Se on näissä ollut. Se tietää kuinka nämä viedään. Pelataan pelit ja lopussa SSV voittaa. Mutta tämä joukkue ei olisi SPV, jos se näitä murehtisi. Me nautimme, Koponen hekumoi.

– Peli jatkuu, viimeinen kymppi lähestyy. Peluutan Henuja (Henri Myllymäen kenttää) niin paljon kuin mahdollista SSV:n ykköstä vastaan. Kohoset pääsevät pelaamaan SSV:n muita kenttiä vastaan. Kohonen karvaa kulmassa ja lyö luukulle, Lötjönen puoliksi väliin, Koski paikalla. Kinnunen peittää maalivahdinalueella, mutta Koski saa sudittua Lötjösen käsien kautta. 3-2!!!

Lue Koposen pitkä kirjoitus kokonaisuudessaan SPV:n sivuilta

Alla olevasta linkistä voi vielä palata Pääkallo.fi:n isoon juttupakettiin viimeisestä finaalista, joka on tähän mennessä kerännyt Facebookissa lähes 200 tykkäystä.