Nokian värväys kaatoi Suomen miehet

Suomen miesten taival Prahassa pelattavissa opiskelijoiden MM-kisoissa alkoi kompuroiden. Keskiviikkoillan avausottelussa tuli tappio Tshekkiä vastaan.

Tshekki oli Suomea edellä melkein koko pelin niin fyysisesti kuin pelillisestikin. Missään vaiheessa Suomi ei johtanut ottelua. Voitto kirjattiin Tshekille lopulta lukemin 5-4.

Ratkaisijan viitan Tshekin riveistä kaappasi Nokian KrP:n tuore värväys. Puolustaja Jan Jelinek iski Tshekin neljännen ja viidennen maalin. Suomen tehokkain oli 2+1-tehot kerännyt Sami Koski.

– Kaikesta näki, että vastustajalla oli takanaan pitempi valmistautumisjakso ja varsinkin 1 vs. 1 –tilanteet hävisimme järjestäen. Vasta lopussa, kun laitoimme kaiken peliin, aloimme voittaa kaksinkamppailuja. Kolmannen maalin jälkeen tapahtui kuitenkin pahin mahdollinen, kun vastustaja pääsi kuittaamaan maalin heti seuraavassa vaihdossa. Pakko myöntää, että parempi joukkue voitti, Suomen päävalmentaja Arto Riihimäki kommentoi.

Suomi-Tshekki-ottelun raportti Salibandyliigan sivuilla. Tilastot ja Suomen kentälliset IFF:n sivuilla.

Myös Suomen naiset aloittivat keskiviikkona kisaurakkansa. Naisten startti oli miehiä parempi, sillä avausottelussa kaatui Sveitsi komeasti lukemin 4-2. Suomi johti kamppailua puolivälin tienoilla jo lukemin 4-0. Päätöserässä Sveitsi iski kahdesti, mutta kunnon kiriä sveitsittäret eivät saaneet aikaiseksi.

– Vastustajan peli tuntui oikeastaan koko ajan samalta. Omassa pelissämme joidenkin pelaajien pitkä tauko näkyi silloin tällöin turhana säntäilynä, Suomen kolmoskentän sentteri Eija Pasanen kommentoi.

Suomi-Sveitsi-ottelun raportti Salibandyliigan sivuilla. Tilastot ja Suomen kentälliset IFF:n sivuilla.

One comment

  1. ”Vasta lopussa, kun laitoimme kaiken peliin, aloimme voittaa kaksinkamppailuja.”

    Mitä siellä siis on tehty alkupelistä? Säästelty vai löysäilty?