Oilersin samettikätinen sentteri Classiciin – Vapaniemi Sveitsiin

Kuva: Mikko Hyvärinen

Kuva: Mikko Hyvärinen

Classicin liigamiesten joukkue alkaa olla valmis. Manageri Pasi Peltola kertoo, että mukaan saattaa tulla vielä pari pelaajaa. Hyökkäystä vahvistaa Jussi Piha, 25. Viime kaudella hän laukoi Espoon Oilersin paidassa runkosarjassa pisteet 18+27=45.

Seuran tiedotteen mukaan Pihasta tulee Classiciin rakentava sentteri. Hän liittyy joukkueeseen touko–kesäkuussa. Päävalmentaja Jarkko Rantala tietää, että Pihan mukana kentälle saadaan pehmät kädet ja ovelat pelisilmät. Miehen vahvuudet ovat erityisesti pallollisessa pelissä.

Rantala on vetänyt joukkueelle muutamat lajiharjoitukset.

– Niiden ja pelaajakeskustelujen perusteella ryhmäytyminen on jo menossa hyvin, Rantala kiittele.

– Ovet ovat käyneet parina aiempana kautena. Se haluttiin tietoisesti rauhoittaa. Classicilla on todella lahjakkaita junioreita, joista osan tunnen nuorten maajoukkueesta. Pitkällä tähtäimellä ajatellen juniorit pitää hyödyntää ja osoittaa heillekin, että seuran pelaajapolku johtaa liigatasolle asti, Rantala puhuu.

Vikkeläjalkainen puolustaja Matti Vapaniemi jättää Classicin ja siirtyy Sveitsiin. Sopimuspelaajien listalta puuttuu myös Vapaniemen tavoin Sveitsiin huhuttu Jami Manninen.

– Lähteehän hänen mukanaan jalkoja puolustuspäästä. Mutta junioreille on aidosti annettava peliaikaa, ja odotan, että he kyllä käyttävät näytönpaikkansa, Rantala sanoo.

Classicista miesten maajoukkueen kesäleiriryhmään valittiin Janne Lamminen, Mika Savolainen ja Lassi Vänttinen. Ensimmäinen leiri alkaa helatorstaina. 29 pelaajaa antaa näyttöjä MM-kisoja varten neljällä kesäleirillä. MM-joukkueeseen voi vielä nousta liigan alun perusteella.

Classicin sopimustilanne

Maalivahdit: Jussi Viitanen, Pekka Nieminen, Lassi Toriseva ja Eetu Hakkinen

Kenttäpelaajat: Heikki Hätönen, Sami Johansson, Markus Lehtivuori, Niko Juhola, Jyri Järvinen, Jussi Piha, Janne Lamminen, Veli-Matti Luukko, Nico Salo, Ilkka Mäkipää, Lassi Vänttinen, Markus Kulmala, Vesa-Matti Virtanen, Krister Savonen, Ossi Ojala, Mikko Leikkanen, Mika Savolainen, Asser Jääskeläinen, Ville Matikainen ja Vertti Wigren.

Valmennus: Jarkko Rantala ja Keijo Matilainen
Valmennuskonsultit: Tapio Tamminen ja Rauno Korpi

Classicin tilanne on päivitetty Huhumaahan, josta löytyy myös muita vahvistettuja siirtoja ja siirtohuhuja.

16 comments

  1. Classicilta hyvä hankinta.
    Muistanko oikein, että Piha on sentteri?
    Jos näin on, niin Piha saa varmasti todella paljon vastuuta.

  2. Oilers tyhjentymässä,kenties divariin kauden päätteeksi,N.Nordström Loviisaan!

  3. Hyvin lassikkiin sopiva pelaaja ulkoisen olemuksensa perusteella. Tuskin viettää kesäänsä lenkkipolulla.

  4. Ei Classic viime kaudella ainakaan kuntoon kaatunut!

    Kyllä nyt monia ärsyttää, kun ei voi Classia siirtomarkkinoiden osalta mollata. On sekin huvi heiltä elämästä pois. Jäljelle jää Tuurissa asiointi ja Keskisen Vesan kanssa valokuvassa poseeraaminen.

    Valmennusosaston hiominen oli sekin viisas ratkaisu.

    Vapaniemeä jään kyllä kaipaamaan, kuten moni muukin. Loistava pelaaja. Toivottavasti tulee Classiciin takaisin, kun palaa.Menestystä silti Vapikselle ulkomaille!

    Aika näyttää, mutta hyvä rosteri on.

  5. Samaa mieltä edellisen kanssa ei ole mitä kirjoitella. Vapa kyllä loisto pelimies, mut tarvii sanoo et puskista tuli toi Piha, kyllä sen syöttöjä muutamassa tv pelissä ihailin viimekaudella! Loistava hankinta:)

  6. Classicilla joka vuos kova rosteri, silti jokavuotinen jäätyminen pleijarisarjoissa.

  7. onko classikissa ketään joka osaa niitä syöttöjä hyödyntää ?

  8. Kurde.
    Semmonen poika kuin Vänttinen, joka kolmella maalilla ratkaisi Suomen ekan MM-kullan, on muutamana vuonna voittanut liigan maalipörssin.

  9. Jussi lähtee tyttöystävän perässä Tampereelle, joten tiedä sitten kumpi on lähestynyt toista ensin. Jussi Classicia vai Classic Jussia. Hyviä pelejä Jussille!

  10. Miksi näitä huonokuntoisia, lihavia ja muka taitavia pelaajia hankitaan classiciin!? Ei tartte edes haaveilla mestaruudesta ensi kaudellakaan.

  11. Nyt valoja päälle. Jussi ”Mukataitava” Piha on yks Suomen taitavimmista ja parhaalla pelisilmällä varustettu kaveri. Ei ole Classicissa hetkeen yhtä hyvää sentteriä ollutkaan.

  12. Pelisilmä ja taito eivät liigatasolla riitä, jos painoa on 10 kiloa liikaa. Jalka ei vaan nouse riittävän ripeästi kun pitäisi välillä puolustaakin.

  13. pihalla on varmaan koko liigan paras pelisilmä ja taidot, liigatasolla hän on jo todistanut pärjäävänsä hyvin. se on sitte toinen juttu pärjäisikö majupeleissä.