Onko tässä Suomen MM-kisajoukkue? Pääkallo.fi teki omat valintansa

Kuva: Jari Turunen

Salibandyn MM-kisat pelataan joulukuun alussa Sveitsissä. Kuva: Jari Turunen

Suomen miesten maajoukkue aloitti kesäleirityksensä viikonloppuna Kisakalliossa. Leiriryhmässä on mukana kolmisenkymmentä pelaajaa. Lopulliseen kisajoukkueeseen valitaan 18 kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia. Pääkallo.fi:n toimitus valitsi jo nyt oman MM-kisajoukkueensa tämän hetkisten tietojen perusteella.

Kilpailu pelipaikoista on kova, sillä nykyisestä leiriryhmästä jää rannalle useita kovia pelimiehiä. Kisakoneeseen voi toki ponnistaa vielä leirityksen ulkopuoleltakin, mutta kovin todennäköistä se ei ole.

– MM-leiriryhmään voi vielä päästä mukaan sarjakauden alun hyvillä esityksillä. Marraskuun alun EFT-turnauksessa MM-kisakandidaatit ovat kasassa, maajoukkueen päävalmentaja Petri Kettunen kommentoi kesäleiriryhmän julkistuksen yhteydessä.

Salibandyn MM-kisat pelataan joulukuun alussa Sveitsissä. Pääkallo.fi päivittää omaa joukkuettaan vielä ennen kisoja.

Pääkallo.fi:n valitsema MM-kisajoukkue
Maalivahdit
Henri Toivoniemi (SSV)
Eero Kosonen (Happee)

Puolustajat
Tatu Väänänen (SPV)
Juha Kivilehto (Helsingborg, Ruotsi)
Timo Toivonen (SSV)
Janne Lamminen (SC Classic)
Oliver Wardi (Espoon Oilers)
Tommi Aro (Tapanilan Erä)

Hyökkääjät
Harri Forsten (SSV)
Mika Kohonen (IBK Storvreta)
Esa Jussila (SV Wiler-Ersigen)
Jani Kukkola (FC Helsingborg)
Mikael Järvi (SSV)
Rickie Hyvärinen (Caperiotäby)
Tero Tiitu (SSV)
Mikko Kohonen (SPV)
Lauri Kapanen (Grasshoppers, Sveitsi)
Henri Johansson (Nokian KrP)
Tuukka Kiviranta (SPV)
Lassi Vänttinen (Classic)

26 comments

  1. SSV-pakit vaihtoon ja nuoret, tuoreet ja paremmat tilalle.
    Muuten ok.

  2. SSV-pakit vaihtoon ? Olen näköjään kaiken kuullut jos joku jättäisi Juha Kivilehdon pois kisoista.

  3. Onko Kivilehdon siirto nyt varma, kun tässä joukkueeksi on ilmoitettu SSV?

  4. Kari Koskelainen varmasti löytyy kisajengistä ilman loukkaantumisia.

  5. Jos olen oikein ymmärtänyt kauden puheiden perusteella, Rickie Hyvärinen on siirtymässä ellei siirtynyt työelämään oman firman mukana ? Tiitu pois kyllä, ei toimi pakkina, ja hyökkäyksessä ei ole enää niin kova pelote. Maalin edustan maailman 2 vaarallisimman pelaajan joukossa ollut Juho Järvinen kannattaisi muistaa… Ja Yllätysvetona Matti Vapaniemi ja Superyllätys Janne Salonen !!!

  6. Mitä tekee Tommi Aro tuossa porukassa? Ei mitään mahiksia loppusuoran valinnoissa. Suomesta löytyy 5-6 parempaakin pakkia.

  7. Vaikka Tiitu on mielestäni yliarvostetuin pelaaja ikinä, kyllä hän tuonne kuuluu. Hyvä yleispelaaja ja luottopelaaja, jonka voi heittää koska vaan kentälle. Vapaniemelle ja Kailialalle huutonaurua.

  8. Kyllä Aro sinne kuuluu ilman muuta, ei montaa taitavampaa Suomesta löydy!

  9. Ssv:ssä olis ollut laittaa vähän nopeempi kaveri tuon toivosen tilalle. Pelas ihan hyvän turnauksenkin kun pääsi maajoukkue pelejä kokeilemaan Tshekissä. Ja mestareiden turnauksessa oli kuitenkin maailman parhaan puolustajan kanssa tasa pisteissä. Ja kaudella oli plus miinus tilastoissa toivosen jälkeen kakkonen ja kun tietää paljonko ykkönen saa peliaikaa niin. Mut samat naamat vaan sinne se on niin nähty. Tiitu ei kyllä kanssa tuonne kuulu millään. On ollut niin pihalla kun pelejä on ollut seuraamassa. Järvi kuuluu sinne vaikka ei enään ehkä nopeudessa pärjää mutta kun kulmissa hääritään niin siellä mikke on kyl hyvä ja semmosta kyllä tarvitaan sinne.

  10. Mielenkiinnolla odottelen, missä kondiksessa Toivoniemi on ruotsinreissun jälkeen. Käsittääkseni kausi sielläpäin ei ollut aivan nappisuoritus…

    Jos kokenut veska palaa omalle tasolleen, on tässä ennakoitu mv-kaksikko varmasti aika lähellä totuutta. Kirittäjistä varmaankin lähinnä on Ihme, ja ehkä Joni Järviö? Ihmeeseen ei vain luottoa ole tarpeeksi noihin kekkereihin, sulanut liiaksi isoissa peleissä takavuosina.

  11. Mielestäni Härkönen ei voi osallistua sillä nielaisi kokonaisen playstation ohjaimen kun suuttui ”Tuutsille” kesken FIFA väännön. Tommi aro tuskin pääsee kisoihin sillä hän kun menee Miken kanssa kulmaan niin kuuluu poks ja irtoaa nuppi. Eiköhän Tero löydä kutinsa ja laittaa pallon ylämummon tietämille oikeeseen aikaan. Johansson ei kisoihin tule pääseemään, mm-kisoissa ei saa pelata lasten mailoilla eikä missään nimessä jos on töissä kynäyhtiössä.

  12. Niinkuin näkyy, aika samoja kavereita oli jo 2008 mm-kisoissa. Eikö olisi aika jo vähän nuorentaakkin joukkuetta, joten kailiala sopisi mainiosti kyllä joukkueeseen. Toinen vaihtoehto tosin on, että 3-4 vuoden päästä itketään, kun joukkueessa ei ole varsinkaan maalintekijöitä.
    Uskon toki, että miko pelaa huikean alkukauden ja nousee sitäkautta joukkueeseen!

  13. Nyt sitten jäitähattuun siellä Pohjanmaalla. Nyt sinne pitäis ilmeiseti valita koko Seinäjoki kun mestaruuden voitti!!!!!?????

  14. SSV-pakit on jo sitä ikäluokkaa, että varatkaa aika nuorennusleikkaukseen!

  15. herranjumalalle, no ei se kyllä huonoa suomen säbälle tekis 😀

  16. Joo kuulin henri johanssonista samaa, kukavaan tekee lastenmailalla 60 maalia, viimeisessä pelissä nähtiin aito johansson 1 maali ja tämä johtui aikuisten mailasta johon oli tarrotettu soge veijalaisen essu

  17. jos maalin tekiöitä vaaditaan niin ottaisi sinne maalipörssin kärjet, minun mielestäni on aivan turhaa itkeä lasten mailoista jos kaveri iskee huikeat tehot sillä,kailiala kyllä kuuluu joukkueeseen