Suomen tytöille historiallinen MM-kulta – Sveitsi kaatui finaalissa

Kuva: Salibandyliiga

Kuva: Salibandyliiga

Suomen alle 19-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue on voittanut MM-kultaa Slovakian Nitrassa tänään päättyneessä MM-turnauksessa kukistamalla loppuottelussa Sveitsin 3-1 (1-0, 2-0, 0-1). Maailmanmestaruus on Suomelle ensimmäinen tyttöjen U19-ikäluokassa.

Mira Wickmanin laukoma maali ajassa 24.53 jäi loppuottelun voittomaaliksi. Peli eteni Suomen kontrollissa Juulia Peuran osuttua ensimmäisessä erässä ja toisessa erässä Suomi kasvatti tilanteeksi 3-0 Wickmanin ja Senni Hietasen maaleilla. Maalivahti Noora Vuorela piti nollan lähes loppuun saakka. Sveitsin kavennusmaali tuli kun peliä oli jäljellä enää minuutin verran.

Suomen parhaana palkittiin Alisa Pöllänen ja all stars -kentälliseen valittiin hyökkääjä Mira Wickman ja puolustaja Tiia Raitanen.

Suomi on nyt salibandyn hallitseva maailmanmestari miehissä, U19-pojissa ja U19-tytöissä.

Salibandya, Nitra, Slovakia, Alle 19-vuotiaiden tyttöjen MM-turnaus

MM-loppuottelu: Sveitsi-Suomi 1-3 (0-1, 0-2, 1-0)
1. erä: 15.46 Juulia Peura (Laura Manninen) 0-1.
2. erä: 24.53 Mira Wickman (Hillevi Arkkila) 0-2, 26.05 Senni Hietanen (Silja Eskelinen) 0-3.
3. erä: 58.51 Fabienne Walther (Nina-Maria Bärtschi) 1-3 im.

Jäähyt: Sveitsi 0 min, Suomi 1×2 min

Maalivahtien torjunnat:
Simona Stock Sveitsi: 8+2+6=16
Noora Vuorela Suomi : 5+1+11=17

Erotuomarit: Jon Moberg ja Jonatan Lindberg.

Yleisöä: 491

Suomen parhaana palkittiin Alisa Pöllänen.

12 comments

  1. Hyvä Suomi:) ! Joukkue voittaa Joukkue häviää, mutta se tehdään yhdessä huollosta valmennukseen ja loistaviin pelaajavalintoihin asti! Jos porukka on yhtenäinen joka osaltaan ja toisen huomioon ottava niin silloin tulee Mm kultaa!! Kiitos U 19 tytöt valmennus ja aina tärkeä huolto! Teitte sen yhdessä:):):):)! Hyvä Suomi!!!!!!!

  2. Hienoa tytöt!!! Hyvin rakennettu joukkue jossa on keskitytty pelijuttuihin eikä pelaajana keskinkertaisuuksien ole tarvinnut tuoda itseään esiin juoksemalla puolialasti kentällä. Lisäksi Suomella on tulossa lupaavia pelaajia jotka keskittyvät olennaiseen. Tulevaisuus näyttää hyvältä!

    Kiitos koko joukkueelle!

  3. Hienoa Suomen tytöt!!!

    Tuota edellistä kommenttia en ymmärrä?

  4. Onnittelut pelaajille mahtavasta saavutuksesta!

    Jos Hakkarainen näki pelejä niin voisi hieman analysoida miksi tyttömaajoukkue pelasi 90-luvun salibandya näin menestyksekkäästi vielä vuonna 2012?

  5. että tietyt lainalaisuudet pätee – pelattiin nyt millä luvulla vaan.Itse olen sitä mieltä että voittavia pelitapoja ja taktiikoita on olemassa monia.Oleellista on se miten hyvin joukkue ne sisäistää ja pystyy yhdessä toteuttamaan.Ei se milloin joku joukkue on ekan kerran ko pelitavalla pelannut.Onnittelut siis myös maailmanmestarijoukkueen valmennukseen kyvystä valita ja taidosta toteuttaa tälle joukkueelle sopiva,voittava pelitapa.Maailmanmestaruuden arvoinen!Mestaruus olisi tietysti saattanut tulla muullakin tavalla mutta eiköhän nyt ole ennen kaikkea onnitteluiden ja hatunnoston paikka.

  6. Jos joukkueessa on Raitanen,Pöllänen ja Wickman, niin on aivan sama vaikka pelaisi -60 luvun salibandya niin mestaruus tulisi. Ei ole ennen Suomella ollut tällaisia tähtiä joukkueessa. Onnea pelaajille ja valmentajille mestaruudesta, hienoa!

  7. Hienoa koko joukkue!!! Ei tässä yksittäisillä pelaajilla mitään ratkaistu.

    Käsittääkseni esim. finaalissa maaleja tehtiin kolmessa eri kentällisessä, ei vain tuossa Pöllänen – Wickman – Raitanen kentässä. Kolme hyökkäyskentälistä onnistui maalinteossa.

    Ja finaalissa se voittaja ratkeaa, ihan sama vaikka on kuinka ladottu maaleja alkusarjassa jotain vähemmän hyvää joukkuetta vastaan. Finaalipeli ratkaisee lopputuloksen. Ei kai joukkue nyt ihan kolmella pelaajalla mestariksi pelaa!!! Joku ne paikat noille maalintekijöillekin petaa. Kentällä on aina se viisi. Tai siis kuusi.

    Eli onnittelut KOKO joukkueelle.