Suomi kaatoi MM-kisoissa Tsekin – Suomalaiset matkalla kohti lohkovoittoa

Suomen U19 tytöt kaatoivat Tsekin. Kuva: Salibandyliiga

Suomen U19 tytöt ovat etenemässä vakuuttavasti kohti alkulohkon voittoa MM-kisoissa. Tänään Suomi kaatoi Tsekin lukemin 10-5.

Suomen joukkue oli hyvin pelillä heti alkuvihellyksestä lähtien halliten selkeästi kenttätapahtumia. Suomi siirtyi reilun 15 minuutin jälkeen ottelussa 3-0-johtoon Mirva Laitisen, My Kippilän ja Alisa Pölläsen osumilla. Tsekki onnistui ylivoimalla kaventamaan erätaukolukemiksi 3-1.

Toisessa erässä Suomen tytöillä oli avauskympillä vaisumpi jakso. Ensin Suomen viisikko nukahti Tsekin kulmavaparissa totaalisesti ja hieman ennen ottelun puoliväliä Tsekki tasoitti lukemat 3-3:een. Suomi kuitenkin ryhdistäytyi toisen erän lopulla iskien kolme maalia kahden minuutin sisään. Maalintekijöinä Mira Wickman, Juliette Kemppi ja yksi merkittiin Tsekin omaksi maaliksi. Päätöserään lähdettiin 7-4-lukemista.

Suomi selvitti päätöserän alussa alivoiman kolmella viittä vastaan, mutta lähes välittömästi tämän jälkeen Tsekki kavensi tilanteeksi 7-5. Suomen kuitti tuli kuitenkin Juulia Peuran toimesta hetkeä myöhemmin ja ero oli jälleen kolme maalia. Ottelun lopullinen niitti tuli ajassa 53.12, kun Suomelle harvinaisen korkean karvauksen jälkitilanteesta Juliette Kemppi viimeisteli Juulia Peuran esityöstä tilanteeksi 9-5. Loppulukemat 10-5 viimeisteli Tsekin verkkoon Mira Wickman. Suomen joukkueen Juliette Kemppi saalisti ottelussa tehot 3+1. Suomen parhaana pelaajana palkittiin puolustaja Tiia Raitanen.

Suomen joukkue pelasi läpi ottelun maltillisella puolen kentän 1-2-2-karvauksella. Pelivälineen saatuaan suomalaiset etenivät suoraviivaisesti kohti Tsekin maalia ja pitkiä hyökkäyspään pyörityksiä ei sinivalkoisten puolelta juurikaan nähty. Tsekki karvasi suomalaisia korkeammalta ja sai ajoittain hyvän paineen suomalaisten alakertaan. Henkilökohtaisessa taitotasossa suomalaiset olivat tsekkiläisiä edellä. Suomi sai ottelussa neljä kappaletta kahden minuutin rangaistuksia.

Suomi kohtaa torstaina MM-turnauksessa Puolan. Perjantaina on ohjelmassa välierät, johon Suomi on saamassa tällä hetkellä vastaansa Ruotsin, joka hävisi tänään hieman yllättäen Sveitsille. Sveitsin maajoukkueen valmennusapuna toimii suomalaisvalmentaja Kati Eteläpää.