Suomi murskasi Slovakian – Mäkelälle haamuhattutemppu

Kuva: IFF

Kuva: IFF

Suomen miehet saivat torstaina maalihanat auki opiskelijoiden MM-kisoissa. Slovakia kaatui lukemin 12-1. Suomen naiset puolestaan hävisivät Ruotsille lukemin 7-2.

Slovakia-ottelussa Suomen miehet saivat pelin kulkemaan keskiviikon nihkeän Tshekki-tappion jälkeen. Päävalmentaja Arto Riihimäki oli tyytyväinen tekemiinsä kokoonpanomuutoksiin.

– Uudet ketjukokeilut toimivat hyvin. Etenkin Eemeli Salin ja Tommi Ahola onnistuivat. Lisäksi Jarno Ihme otti muutaman loistotorjunnan hankalan alun aikana, Riihimäki kommentoi.

Suomen parhaana palkittiin Teppo Mäkelä, joka nakutti ”haamuhattutempun”. SPV-hyökkääjä teki 7-1-maalin alivoimalla ja 8-1-maalin ylivoimalla. Kolmas maali olikin sitten erikoisempi, sillä Salibandyliigan sivujen mukaan Mäkelän ylärimaan kilahtanut veto kirjattiin 9-1-maaliksi.

Perjantaina Suomen miehet kohtaavat Japanin, joka hävisi Tshekille 29-1 ja Slovakialle 17-2.

Suomi-Slovakia-ottelun raportti Salibandyliigan sivuilla. Tilastot ja Suomen kentälliset IFF:n sivuilla. Kuvat Flickrissä.

Suomen naisten torstai opiskelijakisoissa sujui mollivoittoisesti. Ruotsi vei voiton lukemin 7-2. Päävalmentaja Timo Välimaa myönsi Ruotsin paremmuuden, mutta löysi joukkueensa pelistä myös positiivisia asioita.

– Ensimmäisen erän alku ja kolmas erä olivat hyviä. Pystyimme silloin luomaan paikkoja jopa vastustajaa enemmän, Välimaa totesi ja lisäsi uskovansa, että mikäli Ruotsi tulee uudelleen vastaan, joukkue pystyy peittoamaan sen.

Suomella on nyt reilu vuorokausi aikaa toipua tappiosta, kunnes se huomenna klo 17 (Suomen aikaa) kohtaa kisaisäntä Tshekin. Välierät, joihin kaikki neljä osallistuvaa joukkuetta selviytyvät, pelataan lauantaina. Lohkon voittaja kohtaa neljänneksi sijoittuneen ja toinen finaalipaikka ratkaistaan alkusarjan toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneen kesken.

Ruotsi-Suomi-ottelun raportti Salibandyliigan sivuilla. Tilastot ja Suomen kentälliset IFF:n sivuilla. Kuvat Flickrissä.