Suomi nöyryytti Ruotsia MM-välierässä – Sami Koski nakutti hirmutehot

Suomen miesten opiskelijamaaojoukkue eteni opiskelijoiden MM-turnauksen loppuotteluun murskavoitolla 10-3 (2-1, 4-1, 4-1) rakkaasta vihollisesta Ruotsista. Ottelun suurimpina sankareina toimivat SPV-kaksikko Sami Koski, joka tehtaili tehot 2+3 sekä Jarno Ihme, joka oli maalillaan loistava torjuen 29 laukausta, joista monta oli erittäin vaarallisia, lähes varmoja maalipaikkoja.

Ensimmäisessä erässä nähtiin kovaa ja fyysistä vääntöä, jossa miehestä otettiin mittaa välillä kovinkin ottein. Ruotsi aloitti maalinteon, kun Jonas Ågren laukoi pallon etukulmasta ohi Ihmeen. Suomen tasoitusmaalin laukoi ajassa 5.02 Teppo Mäkelä, joka siirsi pallon maaliin Kosken laukauksen reboundista. Reilu minuutti ennen erän päätöstä Eemeli Salin laukoi Suomen johtoon maskin takaa lähteneellä laukauksellaan. Ennen Salinin maalia Suomella oli muutama muukin paikka maalata ja kaiken kaikkiaan ensimmäinen erä oli Suomen hallintaa.

Toisen erän alussa Suomi pääsi pelaamaan lähes puolitoista minuuttia viidellä kolmea vastaa Ruotsin otettua nopeaan tahtiin kaksi peräkkäistä jäähyä. Ruotsi kesti kahden miehen vajaan, mutta jälkimmäisen jäähyn lopussa Koski laukoi lempipaikaltaan vasemmalta pallon takayläkulmaan. Ajassa 26.29 Patrick Wardi sai jäähynn jonka aikan Ruotsi kavensi. Ensin Salin pelasti Ruotsin ”varman” maalin ilmestyttyään kuin tyhjästä ruotsalaislaukauksen eteen, mutta seuranneen kulmalyönnin vastustaja antoi nopeasti ja Jesper Johansson tykitti pallon Suomen maalin etuyläkulmaan. Tämän jälkeen kentällä oli kuitenkin vain yksi joukkue. Ensin Koski teki illan toisensa vanhanaikaisella, sitten Perttu Pajukoski ylivoimalla ja vielä erän päätöshetkillä Riku Kekkonen niittasi taukotilanteeksi Suomen 6-2 johdon.

Suomi jatkoi hallintaansa viimeisen erän aluksi ja ajassa 41.20 Kekkonen teki toisen maalinsa Salinin neppisyötöstä maalin kulmalta. Ruotsi kavensi Miika Malkamäen omalla maalilla, mutta voittajasta ei ollut enää epäselvyyttä. Pajukosken oli helppo työ viimeistellä Kosken no-look-syötöstä 8-3 ja Ristö Töllikön tyhjään maaliin 9-3. Loppunumerot 10-3 ja hattutemppunsa sinetöi Pajukoski, niin ikään
tyhjään ruotsalaismaaliin.

Päävalmentaja Arto Riihimäki piti ottelua selkeästi turnauksen parhaimpana.

– Paransimme peliä koko ajan. Kun Ruotsin voittaa 10-3, on pakko pelata hyvin, eikä voiton arvoa laske ollenkaan, että kyseessä on ”vain” opiskelijakisat. Pitää kuitenkin muistaa, että mitään ei ole vielä voitettu, vaan huomenna pelataan turnauksen tärkein ottelu, Riihimäki kehui joukkuettaan.

Suomi kohtaa huomenna turnauksen loppuottelussa toisen välierän Tshekki-Sveitsi voittajan. Loppuottelu alkaa Suomen aikaa kello 17.00 ja näkyy suorana internetissä tuolla.

Opiskelijoiden salibandyn MM-kisat (Tshekki, Praha)
26.5. Välierä, miehet: Ruotsi-Suomi 3-10 (1-2, 1-4, 1-4)

1. erä: 2.22 Jonas Ågren (Jesper Johansson) 1-0, 5.02 Teppo Mäkelä (Sami Koski) 1-1, 18.45 Eemeli Salin (Niko Kejonen) 1-2.
2. erä: 22.54 Sami Koski (Teppo Mäkelä) 1-3 yv, 28.11 Johansson (Johan Wedin) 2-3 yv, 33.00 Koski (Mäkelä) 2-4, 36.05 Perttu Pajukoski (Koski) 2-5 yv, 39.47 Riku Kekkonen (ei syöttäjää) 2-6.
3. erä: 41.20 Kekkonen (Salin) 2-7, 46.49 oma maali (Miika Malkamäki) 3-7, 55.47 Pajukoski (Koski) 3-8, 58.20 Risto Töllikkö (Ville Kuusela) 3-9 tm, 59.00 Pajukoski (Jarno Ihme) 3-10 tm.

Jäähyt: Ruotsi 3x2min, Suomi 3x2min
Torjunnat: Jon Hedlun, Ruotsi: 7+11+8=26, Jarno Ihme, Suomi: 7+9+13=29