Tshekin maajoukkuepakki Suomen liigaan – Nokia julkisti joukkueensa

Kuva: Mikko Hyvärinen

Kuva: Mikko Hyvärinen

Nokian KrP:n ensi kauden liigajoukkue alkaa olla enää viimeistelyä vaille valmis. KrP kertoo tuoreessa tiedotteessaan tämänhetkisestä pelaajasopimustilanteesta ja valmennustiimin nimityksistä.

Valmennusryhmään päävalmentajaksi aiemmin nimetyn Jani Bladin avuksi tulevat Kooveen A-junioreissa viime kauden ja sitä ennen Classicin organisaatiossa pitkään vaikuttanut Jouni Kulmala sekä vanha liigapelaaja Sami Mattila, jolta löytyy myös valmennuskokemusta Classicin liigajoukkueesta. KrP:n fyysisen valmennuksen ottaa vastuulleen Kati Pasanen, joka on tehnyt pitkän uran salibandyn fyysikkavalmennuksen parissa seura -ja maajoukkuetasolla.

Pelaajapuolelta mielenkiintoisin uusin tuttavuus on Tshekin maajoukkuepuolustaja Jan Jelinek. Vuonna 1989 syntynyt isokokoinen Jelinek toimi viime kaudella SC Vitkovicen kapteenina. Miesten maaotteluita Jelinekin tilille on kertynyt 32.

Toinen KrP:n uusi pelaaja on kokenut puolustaja Kara Tilhe, joka pelasi viime kaudella Sveitsin liigaa Klotenin paidassa.

Multa osin joukkue on pysynyt kohtuullisen hyvin kasassa. Nokialla jatkavat muun muassa liigan pistepörssin voittanut Henri Johansson, konkarimaalintekijä Sami Nyman ja sveitsiläishyökkääjä Benjamin Reusser.

– Pelaajapuoli ei kokenut kovinkaan suurta remonttia viime kaudesta. Lähtijät ovat pääosin rivimiesosastolta, ainoastaan Timo Johanssonin menetys Divarin Steelersiin oli takaisku. Lisäksi Petri Widgren miettii vielä tulevan kauden kuvioitaan, mutta hänenkin kanssaan on neuvoteltu aktiivisesti, KrP kertoo tiedotteessaan.

Nokian KrP:n sopimustilanne:

Maalivahdit:
Pasi Järvinen
Eero Peiponen (Koovee A)
Matti Tuomiranta

Kenttäpelaajat:
Jan Jelinek (SC Vitkovice)
Jare Koskela
Matti Koskela
Teemu Kullas (KrP A-jun)
Henri Johansson
Turkka Lehtinen
Henry Lintusaari
Miika Nieminen
Sami Nyman
Jani Rajala
Osmo Reentilä
Mikko Repo (Koovee A)
Benjamin Reusser
Visa Rikala
Tomi Rissanen
Janne Salonen
Tomi Sarajärvi
Janne Suoniemi
Kara Tilhe (Kloten Bulach Jets)
Jesse Vainio
Markus Vuorinen
Mikko Salkinoja (tryout)

Valmentajat:
Jani Blad
Jouni Kulmala
Sami Mattila
Kati Pasanen

5 comments

  1. Jan Jelinek oli loistava ainakin junnu aikoina. Viime vuosina en ole nähnytkään. Varmaan ihan ykköskentän äijä tuossa Nokian poruksaa?

  2. Jos on yhtä hyvä kuin maajoukkueessa, saadaan kaksi pelaavaa pakkiparia, ja kun ainoa menetys oli Timo ”pallonivelet ja pari ylimääräistä” Johansson, niin ei hullummalta tuo porukka näytä.

  3. Tommonen alemman keskikastin jengi, kilpailee pleijaripaikoista ssinä missä tor

  4. Vitkovicen paras pelaaja Jelinek on heille aika iso menetys ja varmasti mahtuu Nokialla pelaamaan isossakin roolissa.

  5. Keskikastia, joo.
    Selkeästi parantunut valmennus viime kaudesta, eikä joukkue ainakaan heikentynyt ole, kuten moni odotti.
    Nyhvekin luokitellaan konkariksi, onnea nimityksen johdosta! Pysyhän terveenä.