Tyttöjen MM-kisat alkavat tänään – näin pelataan

U19-tyttöjen viidennet salibandyn MM-kisat pelataan Slovakian Nitrassa 1.-5. toukokuuta. Suomen ikäluokkamaajoukkue lähtee kamppailemaan MM-kullasta. Joukkueeseen valituista 20 pelaajasta 16 kuului naisten liigan kokoonpanoihin kuluneella kaudella ja seitsemän tyttöä sai arvokasta kokemusta naisten liigan finaaleissa SC Classicin (Tampere) ja SB-Pron (Nurmijärvi) riveissä.

Nimettyjen joukossa on mukana neljä pelaajaa, jotka kuuluivat edellisten MM-kisojen (2010) hopeajoukkueen kokoonpanoon (Tiia Raitanen, Laura Manninen, Silja Eskelinen sekä Mira Wickman). MM-joukkueen nuorin pelaaja on heinäkuussa 16 vuotta täyttävä My Kippilä ja Isa Björkell ainoa ensikertalainen. Eniten maaottelumerkintöjä löytyy Laura Manniselta (18 kpl) ja selkeä pisteykkönen on Mira Wickman (16 ottelua, 9+9).

– Suomen MM-kisoihin valittu joukkue muodostuu kokeneista, ison vastuun myös seurajoukkueissaan saaneista pelaajista. Mukana on muutama nuoruuden intoa ja taitoa tuova nuorempi pelaaja. Nyt on hyvät mahdollisuudet saavuttaa parempi tulos kuin edellisissä kisoissa, jolloin tuloksena oli MM-hopea. päävalmentaja Harry Virtanen linjaa.

MM-lohkojako:
A-lohko: Ruotsi, Sveitsi, Slovakia, Unkari.
B-lohko: Suomi, Tshekki, Norja, Puola.

Suomen alkusarjaottelut
ti 1.5. klo 15.15 Norja-Suomi
ke 2.5. klo 20.45 Suomi-Tshekki
to 3.5. klo 15.15 Suomi-Puola

Välierät
pe 4.5. klo 18 A1-B2
pe 4.5. klo 21 B1-A2

Mitaliottelut
la 5.5. klo 16 pronssiottelu
la 5.5. klo 19 MM-loppuottelu

Suomen U19-tyttöjen MM-joukkue.

Kisajärjestäjän sivut.

Kansainvälisen Salibandyliiton IFF:n kisasivut.