Champions Cup 2013 Tampereelle – Classicille lopputurnauspaikat

Pääkallo.fi kertoi eilen toista kertaa järjestettävän Champions Cupin 2012 lohkoista Uumajassa lokakuussa järjestettävässä turnauksessa. Salibandyn parhaat miesten ja naisten seurajoukkueet ottavat mittaa toisistaan kolmannen kerran lokakuussa 2013, jolloin turnaus järjestetään Tampereella.

Champions Cup on Euroopan parhaiden seurajoukkueiden mestaruusturnaus, johon osallistuu osallistuu kuusi miesten ja kuusi naisten joukkuetta. Suomen, Ruotsin, Tshekin ja Sveitsin hallitsevat mestarit pääsevät mukaan suoraan, minkä lisäksi järjestävä maa saa toiset joukkueet kumpaankin sarjaan. Kuudennet turnauspaikat ratkaistaan EuroFloorball Cupin perusteella, johon osallistuvat alemman maarankingin seurajoukkueet.

Salibandyliiton hallitus on valinnut vuoden 2013 Champions Cupin pelipaikkakunnaksi Tampereen ja myöntänyt järjestävän maan joukkuepaikat Tampereen Classicille miesten ja naisten sarjaan. Classic toimii samalla tapahtuman järjestäjänä yhdessä Salibandyliiton ja Tampereen kaupungin kanssa.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, että näin merkittävä kansainvälinen salibandyturnaus saatiin Tampereelle, joka on salibandyn ydinaluetta Suomessa kolmen miesten ja kahden naisten liigajoukkueen, sekä vankan juniorityön kautta, toteaa Tampereen kaupungin tapahtumajohtaja Perttu Pesä.

Miesten Salibandyliigan katsojatilastoa viime vuodet hallinneen Classicin leirissä turnaus nähdään positiivisena haasteena.

– Tämä on kunnianosoitus seurallemme urheilullisesta ja muusta salibandyn eteen tehdystä työstä. Nyt pitää laittaa haalarit päälle ja varmistaa, että osaamme järjestää kaikin puolin laadukkaan kansainvälisen tapahtuman, toiminnanjohtaja Pasi Peltola iloitsee.

Seurajoukkueiden Euroopan mestaruudesta on pelattu 1990-luvulta lähtien, mutta uusimuotoinen Champions Cup järjestettiin ensimmäisen kerran viime vuoden lokakuussa Mlada Boleslavissa Tshekin tasavallassa. Helsinkiläinen SSV voitti miesten mestaruuden ja Classic Tampereelta oli naisten puolella toinen. Tänä vuonna turnaus järjestetään Ruotsin Uumajassa. Suomea turnauksessa edustavat hallitsevat Suomen mestarit SPV Seinäjoelta miesten sarjassa ja Tampereen Classic naisten puolella.

Tampereella pidettävän vuoden 2013 Champions Cupin pääsihteerinä aloittaa Ari Vehniäinen ensi vuoden helmikuun alussa.

11 comments

  1. Eikös Tampereella oo miehissä 4 liigajoukkuetta? Hyvin on Pesä ajantasalla.

  2. Kerroppa 4 liigajoukkuetta _Tampereelta_ kiitos. Tässä 3 mitkä tiedän: Koovee, Classic, Ilves. Mikäs se neljäs on?

  3. Tyypillisiä tamperelaisia – Perttu Pesä ja Terttu Terä. KrP:tä ei lasketa mukaan, vaikka Nokia on Tampereen naapurissa ja KrP pelaa kotipelinsä Tampereen puolella. Mutta pitäkää Tampere vain itsellänne, tamperelaiset…

  4. Pirkko Perän kommentin perustella Oilerskin olis Helsinkiläinen joukkue.
    Pirkanmaalla on neljä liigajoukkuetta.

  5. Hassua ettei hallitseva mestari ole mukana.. Toki toisi äkkiä sen mahdollisuuden että järjestävästä maasta olisi 3 joukkuetta edustettuna.. ei hjyvä..

  6. Nokia treenaa ja pelaa pelinsä Tampereella, pelaajat asuu pitkälti muualla kuin Nokialla… Uhkasivat siirtää joukkueen Pirkkalaan jonkun kauden alla juuri. No, kai se on sydämeltään Nokialainen joukkue 😉 tai sitten kaupungin avustusten takia vai miten se meni?

  7. Suomessa on tapana, että niitä mollataan, jotka tekevät ja toimivat. Ovat edelläkävijöitä.

    Classic on Suomessa salibandyn edelläkävijäseura, mutta Suomi on tunnetusti kateuden ja pahansuopuuden maa, ja täällä aidointa iloa on vahingonilo.
    Nyt Classic otti järjestääkseen Suomessa tapahtuman, joka markkinoi lajia ja luo lajikultuuria.
    Hieno juttu!
    Toivottavasti sille osataan antaa sille arvoa koko maassa.
    Let´s work together!

  8. …taas. Miettikkäähän nyt,ennenkun aloitatte 😉
    Järjestävä seura on järjestävä seura ja . Niin se on maailmallakin.
    Ja kun tarpeeksi odotatte, niin saatatte huomata, että hallitseva mestarikin pelaa 😉
    Hyvää kesää
    ja jaksakaahan odottaa…kyä se sieltä