SM-kultajoukkue pysyy kasassa – ”Mestaruuden uusiminen vaikeampaa”

SPV juhli ensimmäistä mestaruuttaan tällä joukkueella joka pysyy hyvin kasassa. Kuva: Mikko HyvärinenKuva: Mikko Hyvärinen

SPV
SPV juhli ensimmäistä mestaruuttaan joukkueella joka pysyy kasassa. Kuva: Mikko Hyvärinen

Historiansa ensimmäisen Suomen mestaruuden voittanut Seinäjoen Peliveljet jatkaa vahvalla miehistöllä myös ensi kaudella. Koko mestaruusvahvuus jatkaa Mikko Kohosen ja Tatu Väänäsen johdolla ja Pääkallo.fi:n ennakointien mukaan joukkue täydentyy lisäksi vielä Tampereen Classicista tulevalla puolustajalla, Petri Hakosella.

SPV:n joukkuejulkistus on urheilussa todella harvinainen, sillä harvoin mestarijoukkueen rivit pysyvät täysin kasassa. Salibandyssa näin ei ole tapahtunut koskaan aiemmin. Julkistus tietänee sitä, että Jori Isomäki pelannee farmissa Blue Foxin riveissä vain alkukauden.

Päävalmentajana jatkavan Tommy Koposen resepti menestykseen on edelleen yksinkertainen.

– Sitoutuminen ja työnteko. En ole koskaan uskonut muuhun. Mestaruutta voittamassa olleista mm. Tuukka Kiviranta on ollut joukkueeseen tullessaan kahdeksasluokkalainen koululainen, ja viime keväänä hän sai olla 14 vuotta myöhemmin juhlimassa playoffien pistepörssin voittajana seuramme ensimmäistä Suomen mestaruutta, Koponen sanoo.

– Mutta meidänkään on turha luulla, että jatkossa saisimme yhtään mitään helpommin. Päinvastoin, monet minua viisaammat ovat sanoneet, että mestaruuden uusiminen on paljon vaikeampi kuin voittaa se kerran. Meille se on haaste, jonka eteen haluamme tehdä töitä vieläkin enemmän.

– Edelleen se meidän juttu on, että meidän on harjoiteltava ja tehtävä vuosi vuodelta kaikki pienetkin asiat entistä laadukkaammin ja paremmin, koska meillä ei ole sellaisia pelaajamassoja kuin ruuhka-Suomessa. Vain siten voimme pysyä salibandyn kehityksessä mukana.

Mestareiden kevään uutisiin voi palata alle kootusta linkkipaketista.

9 comments

  1. Koponen on viisas mies. Pohojanmaan säbäyleisö kiittää. Tuolla asenteella Urheilutalon katsomo täyttyy vastakin pääsylippunsa maksaneista katsojista.

  2. Kertoo paljon joukkueesta, joukkuehengestä ja taustoista. Täälläkin ennakoitiin monen siirtyvän jne. mutta toisin kävi. Tervetuloa Hakonen, muut voivat soitella vaikka sitten kurrelle tai passolle.

  3. Saitte oikeen vahvistuksen:) Ei edes kelvannut happeelle. Teillä on se parantaja joka saa sen pään kuntoon, Valoja päälle isolla VEELLÄ:)

  4. Suurin menetys on SPV:llä varustepuolella kun Fatin mailat vaihtuu RealStickiin(!!). Niillä risuilla ei mestaruutta voiteta. Se on FAKTA.

  5. – Halusimme huolellisesti selvittää varusteiden tason ja nyt useamman viikon testaamisen jälkeen jo tiedämme, että saamme käyttöömme välineet, joilla menestyminen huipputasolla on mahdollista jatkossakin. Erityisesti meidät vakuutti Realstickin välitön asenne ja aito halu kehittää tuotteitaan huippusalibandyn nyky- ja tulevaisuuden vaatimusten mukaiseksi, Koponen lisää. Tuossa hieman ” Jormalle ” peliveljien lausumaa..Tämä on FAKTA.

  6. No jos häviävät niin voi ainakin syyttää välineitä, niistähän se on kuitenkin aika pitkälti kii?

  7. Joo, kyllä fakta on se ettei esim. Koponen noita mailamerkkejä omavaltaisesti päätä ja valitse. Aikanaan vaihtoivat Exeliltä Fättärille ainakin osittain pelaajien toiveesta.

  8. Veikkaan että tässä tapauksessa ei olla menty pelaajien toiveiden mukaan vaan asian on päättänyt kuningas mammmona. Tottakai peliveljet Jinnunen laukoo nyt kaikkia ylilauseita kun sopimuksessa lukee satavarmasti että tuotetta ei saa mollata…

  9. Niin, varmasti rahakin ratkaisee. Tottakai pelivälineet pitää olla pelattavassa kunnossa. Mehän emme täällä foorumeilla tiedä ratkaisujen syitä, mutta jos tarjouksia tulee seuroille ja näissä taloudellisia eroja, niin luultavasti se paras voittaa. Etenkin jos näissä suuria taloudellisia eroja. Tästä varmasti suurinosa samaa mieltä. Tosin jos Jormalla on jotain tietoa, että pelaajien toiveiden mukaisesti ei menty niin siitä en tiedä.