TPS-valmentajan sapattivuosi jäi kahteen kuukauteen

Perttu Kytöhonka valmentaa ensi kaudella TPS:n junnuja. Kuva: Anssi Koskinen

Perttu Kytöhonka
Perttu Kytöhonka valmentaa sittenkin ensi kaudella. Kuva: Anssi Koskinen

Huhtikuun puolivälissä valmennustehtävät TPS:n miesten liigajoukkueen päävalmentajana jättänyt Perttu Kytöhonka valmentaa sittenkin ensi kaudella. Hän palaa juniorivalmennuksen pariin.

Huhtikuussa pelkkään TPS:n valmennuspäällikön tehtävään keskittymistä suunnitellut Kytöhonka joutui lähes pakon eteen, kun TPS:n B-junioreiden valmennuksesta alkuperäisen suunnitelman mukaan vastanneet Jani Juusti sekä Jesse Backman astuivat sivuun. Kytöhongasta tulee B-junioreiden vastuuvalmentaja, kun muualta ei löytynyt tehtävään sopivaa valmentajaa.

– Vähän lyhyemmäksi tämä sapattivuosi valmennuksesta jäi kuin suunniteltin, ei sitä käy kieltäminen. Haimme ensisijaisesti tähän mitat täyttävää kaveria seuran ulkopuolelta, mutta emme sellaista saaneet. Maistelin pari päivää tätä pakettia ja kun tunne oli lopulta hyvä, lähden kolmen vuoden tauon jälkeen junnuvalmennukseen erittäin hyvillä mielin ja energisenä mukaan, Kytöhonka kertaa päätöstään TPS:n sivuilla.

Vain vajaat kaksi kuukautta sitten TPS nimesi liigajoukkueen päävalmentajaksi kaksi kautta apuvalmentajana toimineen Teemu Variksen. Tuolloin Kytöhonka oli huolissaan arki-iltojensa riittävyydestä. Tällöin hän kuvaili tilannetta näin:

– Kaksi kautta on tullut tasapainoiltua päävalmentajuuden ja valmennuspäällikön tehtävien kanssa ja pyritty venymään molempiin hommiin mahdollisimman hyvin. On kuitenkin selvä juttu, että kun miesten valmennus on syönyt arki-illat käytännössä kokonaan, en ole kyennyt olemaan meidän juniorijoukkueiden tukena haluamallani tavalla, Kytöhonka sanaili huhtikuussa.

Kytöhonka ei tule osallistumaan juniorijoukkueen kaikkiin harjoituksiin. TPS palaa samalla vanhimpien junioreiden osalta akatemiamaiseen toimintamalliin, jossa seuran A- ja B-juniorit tulevat toimimaan voimakkaassa yhteistyössä.

Lisää aiheesta TPS:n sivuilla