Konkarit jättävät liigakaukalot – mukanaan yli 600 ottelun liigakokemus

Nähdäänkö tämä mies ensi kaudella jälleen Salibandyliigassa? Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Lasse Riitesuo Happee
Lasse Riitesuo on toinen Happeen kokeneista lähtijöistä. Kuva: Mikko Hyvärinen

Viime kaudella mitalipeleihin yltänyt Happee menettää ensi kaudeksi kaksi kokenutta pelaajaansa. Siirrot varmistuvat Salibandyliiton pelaajasiirtolistalta.

Siirtolistalta vahvistuu Huhumaassa huhutut Lasse Riitesuon sekä Johnny Kotron siirrot kakkosdivisioonan Jyväskylän Nousuun. Edustusoikeus uudessa seurassa on voimassa 10.7. alkaen.

Liigan viime vuosien parhaimpiin maalintekijöihin kuulunut Riitesuo on pelannut Salibandyliigassa peräti 12 kautta. Kaikkiaan 292 runkosarjaottelussa ”Karkkipistooli” ehti mättää kovat tehot 281+148=429 ja päälle 31 pudotuspelissä tehot 23+13=36. Ainoaksi SM-mitaliksi jää näillä näkymin SM-hopea Happeessa kaudella 2004-05. Riitesuo käväisi pelaamassa myös ulkomailla, ja Salibandyliigaa hän pelasi urallaan Happeen lisäksi Oilersin ja SPV:n paidassa.

Mikäli paluuta kesken kauden ei tule, niin Johnny Kotron saldoksi liigasta jää 11 pelattua kautta ja 268 runkosarjaottelua tehoin 86+63=149 sekä 33 pudotuspeliä tehoin 3+8=11. Happeen lisäksi hän edusti liigaurallaan Josbaa, Loviisaa sekä kasvattajaseuraansa NST:tä.

Kaksikon siirtyessä alemmille sarjatasoille, menettää Happee liigakokemusta yhteensä siis yli 600 ottelun verran. Viime kaudella Riitesuo keräsi 26 runkosarjaottelussa tehot 14+10=24 ja seitsemässä pudotuspelissä tehot 5+5=10. Kotron lukemat 23 runkosarjaottelussa olivat 4+2=6 ja seitsemässä pudotuspelissä tehot 0+2=2.

Riitesuon ja Kotron siirrot on päivitetty pelaajasiirtoja seuraavaan Huhumaahan. Jyväskylän Nousuun on Pääkallo.fi:n saamien tietojen mukaan siirtymässä myös Sveitsistä Suomeen palannut Petri Manninen, joka vielä toissa kaudella toimi SPV:n kapteenina.

7 comments

  1. Harmi! Karkkipyssyn olisi mieluusti nähnyt kaukalossa jatkossakin. Kososen lopetettua Riitesuo on ollut liigan ainoa liukuhihnapiiskana maaleja tekevä laituri. Siinä ei oo ehtiny kissaa sanoa…

  2. Piiska on hyytynyt ja viime kauden bloggaamat ennätykselliset testitulokset olivat höpöhöpöä, itsensä kusettamista. Toki ollut aikanaan hyvä maalintekijä.

  3. Selvästi Happee haluaa entisestään nuorentaa omaa joukkuetta…

  4. Nyt nousee divarinloukkitilastot kun Lasse vähän pääsee telomaan..

  5. Alkaa olemaan Nousulla ainakin ykköskenttä kuosissa pikku hiljaa. Puolustusta ei tarvita.

    Kotro – Jarno Hirvonen – Riitesuo

    Oilerssissa vielä älytön maalinsylkijä Riitesuo, mutta viimeiset kaudet Jyväskylässä aika tahmeeta. Toivottavasti painais vielä muistutukseksi kakkosessa kammo tehot ensi kaudella =DD