Kooveen ykköspyssy pitää sapattia – Häkkiselle sopimus

Kooveen miesten edustusjoukkueeseen tulee pari pientä muutosta. Seuran tiedotteen mukaan kokenut Teemu Häkkinen siirtyy Koovee-paitaan sveitsiläisestä UHC Usterista. Joukkueen monivuotinen tehomies Marko Lahtinen puolestaan keskittyy syyskauden pääosin oppisopimuksensa suorittamiseen, vaikkakin harjoittelee koko ajanjakson joukkueen mukana. Lahtinen palannee mitä ilmeisimmin joukkueen kokoonpanoon valmistumisensa jälkeen, viimeistään tammikuussa.

32-vuotias Häkkinen on edustanut urallaan Happeeta, Josbaa, Oilersia, Nokian Krp:ta, Classicia ja kaudella 2009-20110 Kooveeta, joten jonkinasteisesta paluumuuttajasta voidaan puhua. Lujasta laukauksesta ja kovasta pelityylistään tunnettu Häkkinen on nakuttanut Salibandyliigan runkosarjassa 178 maalia ja 272 tehopistettä.

– Kooveen joukkue on vaikuttanut alusta asti erinomaselta. Asennetta ja tekemisen meininkiä riittää jokaisissa harjoituksissa, joka sopii varsinkin itselleni oikein hyvin. Joukkue on myös hyvä sekoitus erilaisia ja eri-ikäisiä pelaajia. Joukkue lähtee luonnollisesti ensi kaudella pelaamaan koko sarjan voitosta. Se on mielestäni aina itsestäänselvyys, joten sen eteen teen ja tulen jatkossakin tekemään töitä, Häkkinen kommentoi.

Kooveessa viime kausina erinomaista maalivainua osoittanut Lahtinen aikoo tehdä syyskaudella sekä töitä että keskittyä opintojensa loppuunsaattamiseen. Pelaamisen, työelämän ja opiskelun yhteensovittaminen on monelle pelaajalle haastellinen tehtävä ja tämän vuoksi Lahtinen on päätynyt yhdessä valmennusjohdon kanssa sapattiratkaisuun.

– Tuntui, että takki alkaa olemaan hiukan tyhjä. Tuntui, että koululle ei riitä aikaa ja työtkin menevät lajin parissa. Valmennusjohdon kanssa päätettiin yhteisymmärryksessä tähän ratkaisuun. Harjoittelen kuitenkin joukkueen kanssa ja palaan todennäköisesti tammikuussa joukkueen pelaavaan kokoonpanoon, Lahtinen kommentoi.

Kooveen edustusjoukkueen kesäharjoittelu on sujunut suunnitelmien mukaisesti ja koko ryhmä saadaan kokoon viikon päästä. Joukkueen päävalmentaja Arto Riihimäki näkee tämän kauden tilanteen edellistä kautta valoisampana.

– Hyvältä näyttää, kun ainoastaan kolme pelaajaa on vaihtunut viime kaudesta. Joukkueeseen tuoreimpana liittynyt Häkkinen on pitänyt oman kuntonsa todella kovana kauden jälkeen. Pääosa joukkueesta treenaa jo yhdessä ja tällä viikolla loputkin liittyvät mukaan. Tilanne on todella erilainen, kuin viime kaudella ja ollaan valmiimpia. Vastustajat ovat kuitenkin toimineet samoin ja nyt meidän tulee tehdä kahta kauheammin töitä ensi kautta ajatellen.

16 comments

  1. hyvä vahvistus Kooveelle, varsinkin kun mies on huippukunnossa kuulemma

  2. Kunnon persoona jollaisia laji ilman muuta kaipaa. Hiki lentää, suu kiroaa ja maaliverkot heiluu.
    Harmi, että Teme valitsi juuri Kooveen, seuran joka ei herätä mitään värinöitä.
    Kooveekin saa siis vähän väriä rosteriin.

  3. Loihe ei tainnut olla viime keväänä kaukajärven kattilassa jossa oli aito tunnelma täysine katsomoineen. Kyllä oli värinää

  4. Juu ei kaukajärveltä tunnelmaa puuttunu, varsinkin joulusta lähtien lähes joka kotipeli oli täysi katsomo.. puhumattakaan pronssipelistä happeeta vastaan johon oman tunnelmansa toi Jyväskyläisten fanikatsomo.
    Ja onhan jo pelkästään Salmisen Lasse tuonut värinää joukkueeseen jo jukusen vuoden, tähän Teemu mukaan niin uskon katsomon täyttyvän jo alkukaudesta.

  5. totta! toista se oli paikallis kilpailijan kotimatseissa… yleisöä yli tuhat, mutta tunnelma aivan hanurista… en ymmärrä miksi tulla katsomaan, jos ei kiinnosta yhtään? ilmaislippuja?

  6. Classicilla ei ollut viime kaudella yhtäkään kotipeliä jossa katsojaluku olisi oikeasti ollut yli 1000. Systemaattisesti vääristelevät katsojalukuja sadoilla ylöspäin. Muutama vuosi sitten oli joissakin peleissä aidosti yli tuhat katsoja. Viimeiset pari vuotta on katsojamärät selvästi laskeneet.

  7. Johan oli Niilolta hauska juttu:) Ei tarvi olla kun toinen sivukatsomo täynnä, niin ennenmän jengiä kun Kooveen puupenkeillä missä perse puutuu. Niistä ilmais lipuista, kun niitä jaetaan niin joku niistä kymmenistä ponsoreista maksaa ne, Urpot! Yhden pelin katoin kooveetä, 4 tsekki fania toi siihen peliin sen tunnelman:)

  8. porukkaa on muttei tunnelmaa… itsellä ei kokemusta muista kuin paikallis matseist. pysyn kaukajärvellä….

  9. Katsojaluvut on sählypeleissä sangen helppo laskea, näissä määrissä vie muutaman minuutin….

  10. Kummankin joukkueen kotipeleissä lähinnä on vaivaantunut tunnelma.
    On väkeä tai ei.
    Hävetään, jos katsomossa puhutaan ääneen.
    Jos puhutaan, kaikki on negatiivista.

  11. Se on totta, nää hämäläiset on jotenkin outoja, aikanaa muutin Manseen ja meni kattoon Ilveksen peliä hakametsään. Olo olikun kirkossa, yleisö mutisee ja haukkuu omian, toisin oli Jyppikylässä! Kooveelle vielä sen verran, et tseppiä tulevaan.

  12. Ehkä meidän täällä valittajien pitäisi tehdä jotain sen tunnelman eteen…?