”Sopimus TPS:n kanssa syntyi melko nopeasti”

Toni Läntistä ei nähdä alkavalla kaudella FBT Porin peliasussa. Kuva: Jari Turunen

TPS on kiinnittänyt riveihinsä FBT Porissa viime vuosina esiintyneen Toni Läntisen. Sentterin tontilla viihtyvä Läntinen tuo TPS:n riveihin kaivattua kokemusta ja tinkimätöntä asennetta. Vastapainoksi TPS menettää viime kauden joukkueestaan Lasse Pajun.

Läntinen, 33, keräsi menneellä kaudella 1.divisioonaan pudonneen FBT Porin riveissä tehot 6+15=21 ollen joukkueensa kolmanneksi paras pistemies. TPS:n päävalmentaja Teemu Varis odottaa Läntiseltä pelillisen panoksen lisäksi tiukkaa johtajuutta.

– Joukkueen selvästi iältään vanhimpana ja kokeneena pelimiehenä odotan Tonilta suurta henkistä panosta joukkueelle ja esimerkkiä nuoremmille pelaajille. Toni tunnetaan periksiantamattomana joukkuepelaajana, nämä ominaisuudet sopivat täydellisesti tulevan kauden joukkueen arvomaailmaan, Varis toteaa seuran sivuilla.

Läntinen itse siirtyy TPS:n riveihin motivoituneena.

– Lähden nöyrällä asenteella joukkueen mukaan ja yritän omalla panoksellani ja kokemuksellani auttaa joukkuetta. Sopimus TPS:n kanssa syntyi melko nopeasti, eikä sitä kauaa tarvinnut miettiä. Juteltuani päävalmentaja Variksen ja TPS:n taustahenkilöiden kanssa, vakuutuin TPS:n hienosta joukkueesta ja organisaatiosta.

Läntisen sopimuksen lisäksi TPS tiedottaa, että kolmen viime kauden aikana TPS:n kärkiosaajiin kuulunut Lasse Paju ei jatka tulevan kauden joukkueessa. Päävalmentaja Varis haluaa nähdä tilanteen mahdollisuutena monelle pelaajalle.

– Lasse on ollut oveluudellaan, nopeudellaan ja ratkaisusyöttötaidollaan yksi liigan ykköskategorian hyökkääjistä. Nyt tiet kuitenkin eroavat. Haluan kiittää Lasse Pajua hänen panoksestaan, jonka hän on minun mukana ollessani antanut joukkueelle. Nyt avautuu uudelle pelaajalle mahdollisuus täyttää Lassen pelipaikka hyökkäävissä kentällisissä ja tähän ruutuun on jo nyt tekemisellään moni pelaaja ilmoittautunut.

Lue lisää TPS:n sivuilta.

5 comments

  1. No kokemusta TPS tarvitseekin ja pari hyökkääjää vielä lisää.

  2. Porilainen turisti ”vahvistukseksi”. Ei hyvää päivää!

  3. …Olin muistaakseni vain kerran matkalla maailmassa ja sen ympäri, tutustuin tällöin hyvin erikoiseen / outoon turistiin. Hänen nimensä oli Julius. Jemii tulevaan kauteen Toni L…