Ville Vahtera Wirmon valmennustiimiin

Turkulainen Ville Vahtera, 28, liittyy Salibandyseura Wirmon valmennusryhmään. Viime kaudella Turun Palloseurassa ja FBT Porissa Salibandyliigaa ja Forssan Suuppareissa ykkösdivaria pelanneen Vahteran sopimus ulottuu kevääseen 2013. Mynämäkeläisryhmän vastuuvalmentajana jatkaa kolmatta kauttaan Petri Seppinen.

Viime kaudella kakkosdivarin länsilohkon runkosarjan voittaneen Wirmon tavoitteet ovat syyskuun lopussa alkavalla kaudella kovat. Tarkoitus on menestyä myös pudotuspeleissä. Viime keväänä divarikarsinnat päättyivät yllättäen jo avauskierroksella FBC Turkua vastaan.

– Ville on sen tyyppinen kaveri, joka istuu Wirmoon varsin mallikkaasti. Hänellä on kovat tavoitteet valmentajana, ja Seppisen kanssa he täydentävät toinen toisiaan. Uskon, että kaksikko pystyy yhdessä kehittämään pelaajiamme vielä entisestään, sanoo Tomi Auremaa Wirmon taustaryhmästä.

Valmennusryhmän täydentäminen tuli ajankohtaiseksi, kun viime kaudella Seppisen kanssa Wirmoa luotsannut Jussi Huuskonen päätti asettautua pääkaupunkiseudulle.

– Iso kiitos Jussille, jolla on seuran perustajajäsenenä iso Wirmo-sydän, Auremaa kiittelee.

– Ajaminen Helsingistä Turun-seudulle vaan alkoi käydä niin raskaaksi, että yhtälö kävi mahdottomaksi.

Ville on jo toinen Vahteran perheen Wirmo-valmentaja. Jari-isä koutsasi mynämäkeläisiä ykkösdivarissa talvella 2004.

– Isän kanssa olen jutellut valmennusasioista pikkupojasta saakka. Ja edelleen niistä puhutaan, pitkään ja kiivaasti, Porista lähtöisin oleva Ville Vahtera naurahtaa.

– Kyllä tämä valmennuskipinä on sieltä lähtenyt, se on selvä. Joistakin asioista ollaan isän kanssa samaa mieltä, mutta joistakin ei. Voisi kai sanoa, että olen meistä se modernimpi versio.

Pitkään huipulla pelannut Vahtera teki heti Wirmon kanssa käymiensä keskustelujen alussa selväksi, ettei paloa lähteä tavoittelemaan pelipaikkaa liigassa enää ollut. Tästä eteenpäin energia ja tarmo on suunnattu täysillä valmentamiseen.

– Kun lähden johonkin, heittäydyn siihen täysin. Nyt katsotaan, miten tämä valmennuspuoli lähtee sujumaan, Vahtera myhäilee.

12 comments

  1. Odotettu juttu, että VV alkaa valmentaa, mutta seura on yllätys. Onnea Wirmolle hyvästä rekrystä.

  2. Mielenkiintoinen uutinen, toivottavasti lähtee homma sujumaan ja saa valmentamisesta jotain irti.

  3. Isänsä oli aikanaan ainakin kovan luokan koutsi, joten jos pojasta polvi paranee voi hyvinkin nousta valmentajien raskaaseen sarjaan.

  4. Kovan luokan kilpavarustelu länsirannikolla senkun jatkuu. Kova kilpailu tulee jälleen neljästä play off-paikasta SBS Wirmon, FBC Turun, Salpan, Loimaan Leiskun ja Hämeenkadun Pyöveleiden kesken. Keväällä tulee menemään katsojaennätykset jälleen uusiksi.

  5. Loistava sarja tulossa. Nouden viiden lisäksi myös kuusi muuta kovaa sarjassa. Etukäteen lohkossa ei ole yhtään heittopussia. FBC on ylivoimainen suosikki, voittaa lohkon kirkkaasti. Muista playoff-paikoista taistellaan sitten tasaisesti.

    Lohkon musta varsa on nousija BlueFlames, joka lienee varsinkin alkukaudella varsin yllätysvalmis.

  6. Ei FBC mikään suosikki mielestäni ole. Saloa ja Loimaata povaisin kärkeen kun molemmilla aika haastavat kotikentät hakea muiden pisteitä. Keskinäiset pelit ratkaisevat sarjassa nyt varmasti paljon.

  7. Ainakin mielenkiintoinen sarja. Hienoa, että jopa 2d alkaa kiinnostaa.Säbän taso nousee kokoajan.

  8. Veikkaan loimaata lohkon voittoon! Niillä on paras puolustus ja selkeesti paras ykköskenttä

  9. Eikös Loimaalle riitä lentopallo ja koripallo… 🙂
    Eikä pari loistavaa pelaajaa joukketta tee…
    Kyllä Wirmolla on kova porukka ja nimenomaan joukkue isolla Jiillä ja varmasti on kärkikastissa…

  10. AFC Campus saamassa kuulemma myös kovia vahvistuksia joista yksi liigataustan omaava todellinen yllätyskortti. Ketä AFC:n lisäksi neljän sakkiin? Itse veikkaan Leiskua, Salpaa ja FBC Turkua. Wirmolla ja Pyöveleilläkin sanansa sanottavana, mutta luulen että joutuvat nyt pettymään.

  11. Afsiin vahvistuksia!? Älä unta nää! Niitä vanhoja väsyneitä Penan kalakavereita sinne korkeintaan tulee jotka sitten lätkyttelevät sitä samaa väsynyttä peliä joka ei kiinnosta ketään!